Ατομική έκθεση: Tα έργα του Φθινοπώρου 2, του Αλέξανδρου Ίσαρη στην γκαλερί «7»



Σήμερα, Τρίτη 13 Οκτωβρίου η γκαλερί «7» παρουσιάζει την 14η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αλέξανδρου Ίσαρη με τίτλο «Τα έργα του Φθινοπώρου 2». 
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου 2020.

*Εγκαίνια: Τρίτη 13 Οκτωβρίου με διευρυμένο ωράριο: 17:00 – 22:00.
«Τα έργα του Φθινοπώρου 2»: Λίγα λόγια για την έκθεση

Ο Αλέξανδρος΄Ισαρης θυμίζει τους καλλιτέχνες της Αναγέννησης. Είναι ένας δημιουργός που σφραγίζει καθετί που αγγίζει με ξεχωριστό ταλέντο και αψεγάδιαστη επιμέλεια, χειριζόμενος μια γλώσσα πρωτότυπη και βαθυστόχαστη. Συνδετικός κρίκος σε όλες του τις λογοτεχνικές και εικαστικές δημιουργίες, είναι η ποίηση, που κατέχει τεράστιο χώρο στη ιστορία της ζωής του.



Σ’ αυτήν τη δέκατη τέταρτη ατομική του έκθεση στην γκαλερί 7 εν μέσω πανδημίας, διαπιστώνουμε μια καταπληκτική άνθιση, περίεργη για έναν καλλιτέχνη που πλησιάζει τα ογδόντα. Στα περισσότερα έργα κυριαρχεί μια νεανική φρεσκάδα και μια διαρκής αναζήτηση για νέες φόρμες. Λες και ο ζωγράφος ζει μια δεύτερη νεότητα. Ο αναγκαστικός εγκλεισμός είναι καμιά φορά ευλογία για κάποιον που ασχολείται με την Τέχνη.Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Αλέξανδρος΄Ισαρης γεννήθηκε το 1941 στις Σέρρες. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στα πολυτεχνεία του Γκρατς και της Θεσσαλονίκης.΄Εζησε δεκαέξι χρόνια στη Θεσσαλονίκη και από το 1978 είναι εγκατεστημένος στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως ζωγράφος, γραφίστας, ποιητής, πεζογράφος, φωτογράφος και μεταφραστής.
΄Εχει μεταφράσει πάνω από τριάντα βιβλία, κυρίως από τα γερμανικά.΄Εχει τιμηθεί με πολλά βραβεία. Το 2011 ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Status «Συγγραφέας της χρονιάς» για το πεζογραφικό του βιβλίο «Βίνκελμαν ή το πεπρωμένο». Το 2014 ήταν ο πρώτος ποιητής που τιμήθηκε με το βραβείο ποίησης του Public για το βιβλίο του «Εγώ ένας ξένος».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια