Άγις Ντούλιας: Ψηφιακό εγώ | Νέα έκδοση


Πληροφορίες:

ΣΕΙΡΑ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 
Τίτλος: Ψηφιακό εγώ
Συγγραφέας: Άγις Ντούλιας
Τόπος & Χρονολογία πρώτης έκδοσης: Αθήνα, Μάιος 2020
ISBN: 97-861-85469-474
Σελίδες: 338
Εκδόσεις: 24γράμματα 

Περιγραφή:

«Νομίζεις ότι με ξέρεις επειδή μπορείς να δεις τις φωτογραφίες και τις αναρτήσεις μου… Αλλά δεν μπορείς να δεις εμένα… Νομίζεις ότι με αγαπούν επειδή μου χαρίζουν παντού «μου αρέσει», στολίζοντας τις αναρτήσεις μου με άπειρα σχόλια επιδοκιμασίας και αποδοχής…Όμως εγώ δεν μπορώ να δω τα πρόσωπά τους, ούτε να νιώσω την παράξενη, ψηφιακή αγάπη τους… Νομίζεις ότι είμαι κοινωνικός, ότι περιτριγυρίζομαι από πραγματικούς, ζωντανούς ανθρώπους, επειδή στο Προφίλ μου υπάρχουν χιλιάδες φίλοι κι ακόλουθοι… Όμως εγώ αισθάνομαι μόνος…
Κάθε απρόσωπο «μου αρέσει», κάθε ψυχρό, ψηφιακό σχόλιο, κάθε «φίλος» που ποτέ δε γνώρισα… είναι απλώς ένα ακόμη βήμα προς μια αβυσσαλέα και αναπόφευκτη μοναξιά…»
Αθήνα, 2046… Η εικονική πραγματικότητα του Δικτύου, του παγκόσμιου και μοναδικού πλέον μέσου κοινωνικής δικτύωσης, έχει κυριαρχήσει σε κάθε σφαίρα της ανθρώπινης ζωής, προσωπικής και επαγγελματικής. Ένα χαπάκι μόνο αρκεί ώστε ο χρήστης να εισέλθει στον θαυμαστό αυτόν νέο κόσμο!
Μέσα σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, τέσσερις φίλοι θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες αυτής της κατάστασης, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τις ανθρώπινες σχέσεις, την επικοινωνία, τον εαυτό τους… Ακόμη και την ίδια τους την ύπαρξη…
Άραγε πόσο απέχει ένας τέτοιος κόσμος από τον δικό μας;


Λίγα Λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Άγις Ντούλιας είναι μάχιμος αναπληρωτής δάσκαλος.
Τα τελευταία χρόνια έχει εργαστεί τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά δημοτικά σχολεία σε διάφορους νομούς της χώρας. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε με «Άριστα». Στο ίδιο τμήμα συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο, αποφοιτώντας από το πρόγραμμα Συγκριτικής Παιδαγωγικής με ειδίκευση σε ζητήματα διασφάλισης της ποιότητας στην Εκπαίδευση. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Κρήτη, ενώ δεν αμελεί να επισκέπτεται τακτικά τη Σύρο, νησί με το οποίο τον συνδέουν ιδιαίτεροι δεσμοί αίματος και αγάπης. Διατηρεί ένα ιστολόγιο, το Page Trail, στο οποίο γράφει τις σκέψεις του για τα βιβλία που διαβάζει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια