Αφιέρωμα στον φωτογράφο Θεολόγη Δημήτρη


Ο Θεολόγης Δημήτρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982, όπου ζει και εργάζεται έως σήμερα. Η κλίση του προς την φωτογραφία ξεκίνησε σε μικρή ηλικία όταν ανακάλυψε ότι με την Kodak Instamatic 155x που είχαν οι γονείς του μπορούσε να καταγράφει τις εικόνες που έβλεπε γύρω του και τόσο πολύ του έκαναν εντύπωση! Έτσι πολύ σύντομα απέκτησε την πρώτη του μηχανή, μία kodak αυτόματη με ενσωματωμένο φλάς και φυσικά με φιλμ. 





Το 2000 βρέθηκε στον Νομό Καρδίτσας φοιτητής, όπου και σπούδασε Δασοπονία και Διαχείριση φυσικού περιβάλλοντος. Σε αυτήν την όμορφη πόλη ανακάλυψε την Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ), στην οποία παρακολούθησε μαθήματα – σεμινάρια φωτογραφίας και έκανε πρακτική, θεωρία, αλλά και πολύ ωραίες φωτογραφικές εξορμήσεις, ακόμη και εκτός του νομού Καρδίτσας. Μέσα από αυτή τη λέσχη γνώρισε φανταστικούς ανθρώπους με τους οποίους πλέον είναι φίλος αρκετά χρόνια και κέρδισε πολλά από τις γνώσεις που του προσέφεραν και τις στιγμές που πέρασαν μαζί. 





Την ίδια περίοδο απέκτησε και την πρώτη του slr Nikon F75 και πλέον είχε πολύ περισσότερες δυνατότητες δημιουργίας. Στα μισά των σπουδών του άρχισε πλέον να ασχολείται και επαγγελματικά με την φωτογραφία, αρχικά με γάμους και βαπτίσεις, ενώ σιγά σιγά άρχισαν να έρχονται και δουλειές πιο ενδιαφέρουσες δημιουργικά για εκείνον. 



Το 2012 παρακολούθησε το τμήμα φωτογραφίας της σχολής καλών τεχνών για ένα έτος. Εκεί πλέον, με αφορμή την γνωριμία του με φοιτητές άλλων κλάδων και παρακολουθώντας και τις πτυχιακές τους, άρχισε κι εκείνος να συνδυάζει κι άλλες αγάπες που είχε με τη φωτογραφία. Μερικές από αυτές είναι η συλλογή και αναπαλαίωση παλαιών αντικειμένων, οι κατασκευές και η μελέτη για το design ανά εποχή, όπως και η αρχιτεκτονική. 


Το 2017 πήγε για μισό χρόνο περίπου στο Βανκούβερ, όπου έκανε κι εκεί κάποιες δουλειές και είχε την χαρά να βρίσκεται και σε κινηματογραφικό γύρισμα μεγάλης παραγωγής, το οποίο του προσέφερε νέες εμπειρίες και γνώσεις. Από αυτό του το ταξίδι νιώθει ότι κέρδισε πάρα πολλά, αν και σε σύντομο διάστημα. Παράλληλα, κατά την επιστροφή προς την Ελλάδα, πραγματοποίησε το ταξίδι των ονείρων του και πήγε στην Αβάνα μόνος του για 5 μέρες, κάτι το οποίο ήταν μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες της ζωής του. 


Το τελευταίο διάστημα δημιούργησε έναν χώρο που στην ουσία συνδυάζει όλα αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω. Στον χώρο αυτό γίνονται φωτογραφήσεις και βιντεογραφήσεις, μιας και τα τελευταία τρία χρόνια ασχολείται παράλληλα και με το κομμάτι του βίντεο, έχοντας κάνει ήδη κάποια βίντεο κλιπ, κάποια διαφημιστικά κτλ. 

Αυτό που θα ήθελε σύντομα θα ήταν να δημιουργήσει κι άλλα βίντεο κοινωνικού χαρακτήρα σαν το ''Σεβασμός στη ζωή''. 


Κλείνοντας θα λέγαμε ότι δεν είναι από τους δημιουργούς που διαλέγουν μία και μόνο κατηγορία δημιουργίας. Πάντα, όμως, η μεγάλη του αγάπη θα είναι η φωτογραφία δρόμου σε συνδυασμό με την μαγεία να προλάβει να αποτυπώσει μία στιγμή με τον ιδιαίτερο προσωπικό του τρόπο, δουλειές που έχουν σχέση με πρότζεκτ στα οποία έχει την δυνατότητα να συνδυάζει αν όχι όλες, αρκετές από τις αγάπες του και φυσικά φωτογραφίες και βίντεο που με έναν ιδιαίτερο τρόπο θα προβληματίσουν τον παρατηρητή, ώστε να του αλλάξουν, ακόμα και ελάχιστα προς το καλύτερο, τον κόσμο που ζούμε.

Η δουλειά του:




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια