Αφιέρωμα στον τραγουδιστή Μάνο Βασιλάκη

 


Ο Μάνος Βασιλάκης γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 1998 στη Χίο και είναι απόφοιτος της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Κομοτηνή.

Η μουσική μπήκε στην ζωή του πολλά χρόνια πριν. Συγκεκριμένα, όταν ήταν Β' Δημοτικού είπε στους γονείς του ότι επιθυμεί να ασχοληθεί με το πιάνο, καθώς καθημερινά έβλεπε στο σπίτι του το κλασσικό πιάνο της μητέρας του, το οποίο του κινούσε την περιέργεια και συνεχώς το άνοιγε πατώντας τυχαία πλήκτρα έτσι απλά για να διασκεδάσει. Στη Β' Δημοτικού, λοιπόν, οι γονείς του τον έγραψαν στο παράρτημα του Εθνικού Ωδείου στη Χίο. Η ενασχόληση του με το πιάνο κράτησε μέχρι την Β' Λυκείου, όπου και αναγκάστηκε να σταματήσει (έχοντας φτάσει μέχρι το επίπεδο της Τρίτης Μέσης), λόγω της προετοιμασίας του για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Στην Στ' Δημοτικού ξεκίνησε Θεωρία της μουσικής και στη συνέχεια τελείωσε την Αρμονία και το Σολφέζ. Στην Α' Γυμνασίου, ύστερα από κατατακτήριες εξετάσεις πέρασε στο Μουσικό Σχολείο Χίου, αλλά ένα χρόνο μετά, λόγω της μεταφοράς του σχολείου αυτού πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας του, συνέχισε τα σχολικά του χρόνια στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Βροντάδου (Χίος). Με το Μουσικό Σχολείο συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις στη Χίο, κυρίως παίζοντας πιάνο, καθώς επίσης και στην Κωνσταντινούπολη. Στη συνέχεια, στο σχολείο του Βροντάδου συμμετείχε και εκεί ως πιανίστας σε σχολικές εκδηλώσεις.

Όσον αφορά το τραγούδι, από μικρός ήταν εγγεγραμμένος στην παιδική χορωδία «Αρμονία». Όμως την πρώτη του ατομική δημόσια εμφάνιση την έκανε σε ένα «School Rain» που διοργανώθηκε στη Χίο. Από τότε, λοιπόν, εκτός από το πιάνο άρχισε να «κυνηγά» και το τραγούδι. Οι  live εμφανίσεις του άρχισαν σιγά - σιγά στη Χίο. Όμως, το 2016 έπρεπε να φύγει από το νησί του λόγω των σπουδών του στο ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής, όπου εκεί άλλαξαν πολλά. Εκεί δεν ήταν μόνος. Εκεί γνώρισε τρεις υπέροχους ανθρώπους με τους οποίους εκτός από συνάδελφοι υπήρξαν και είναι ακόμα πολύ καλοί φίλοι. Στην Κομοτηνή, επομένως, το 2016, δημιουργήθηκαν οι Bistrots και άρχισαν οι εμφανίσεις. Το συγκρότημά τους είχε κάνει μια πολύ καλή αρχή στην Κομοτηνή, όμως για τον ίδιο η σημαντικότερη για την μέχρι τότε  πορεία του συγκροτήματος εμφάνιση ήταν  το καλοκαίρι του 2019, στην περιοδεία τους στη Χίο και συγκεκριμένα η εκδήλωση για φιλανθρωπικό σκοπό με τίτλο «Κάνω πράξη την αγάπη», όπου και υπήρξαν μουσικά δίπλα σε αξιόλογους καλλιτέχνες, με σημαντικότερο απ’ όλους τον Παντελή Θαλασσινό, ο οποίος ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο. Το συγκρότημα συνέχισε τις εμφανίσεις του στη Χίο και έπειτα σειρά είχαν η Αθήνα, η Κομοτηνή και η Θεσσαλονίκη.

Ο Μάνος Βασιλάκης ασχολείται επίσης και με τη Μουσικοθεραπεία, αλλά και το σύγχρονο τραγούδι. Ιδιαίτερα η μουσικοθεραπεία, σε συνδυασμό με την μουσική που γνωρίζει και ασχολείται, καθώς και με τη σχολή που τελείωσε [Γυμναστική Ακαδημία Κομοτηνής (ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ) και συγκεκριμένα προπονητική στην Καλαθοσφαίριση] του δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει κάτι πολύ όμορφο και χρήσιμο σε άτομα με διάφορα ψυχολογικά, κινητικά προβλήματα, σε άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ), σε άτομα Τρίτης Ηλικίας κλπ.

Η σημαντικότερη στιγμή στη μέχρι τώρα μουσική του καριέρα είναι η συμμετοχή του στο μουσικό τηλεπαιχνίδι του ΣΚΑΙ «Voice of Greece» το 2019 με την ομάδα του Σάκη Ρουβά. Ήταν μια μοναδική εμπειρία που, παρά την κούραση και το άγχος, του προσέφερε πολλά όμορφα πράγματα, όπως  γνωριμίες, φιλίες, συνεργασίες, αναγνωρισιμότητα και οπωσδήποτε εμπειρία. Ο όγκος των θετικών μηνυμάτων που έλαβε ήταν μεγάλος, αλλά πάνω απ΄ όλα  τον χαροποίησε το περιεχόμενο τους, που περιείχε πολύ γλυκά και όμορφα λόγια. Ως διαγωνιζόμενος κατάφερε να φτάσει μέχρι ένα αρκετά καλό σημείο μέσα στο παιχνίδι και από κει και πέρα του άνοιξαν διάφορες πόρτες..

Οι εμφανίσεις του ξεκίνησαν αμέσως  μετά με πολλή όρεξη και βασικούς  προορισμούς τη Χίο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την  Κομοτηνή. Είχε μάλιστα την τιμή σε μία εμφάνισή του σε μουσική σκηνή της Αθήνας να έχει ως θεατή έναν από τους κριτές του «Voice of Greece», τον Πάνο Μουζουράκη. Η βραδιά κύλησε υπέροχα, με τον τελευταίο να ανεβαίνει στη σκηνή ύστερα από πρόσκλησή του και να τραγουδά μαζί του ένα από τα τραγούδια του.  

Το 2020 στάθηκε επίσης σημαντικό για τον ίδιο, καθώς είχε τη χαρά να υπογράψει συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία «Heaven Music» και να βγάλει το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Πες μου» σε στίχους της Στέλλας Πετρίδου και μουσική του Βασίλη Μαντόγλου. Το video clip επιμελήθηκε ο Αντώνης Μαρούγκας και ο Βασίλης Πούπαλος. Ο Μάνος Βασιλάκης στην πρώτη του δισκογραφική προσπάθεια πήρε την απόφαση να στηρίξει τον τόπο του και να ενσωματώσει χιώτικα στοιχεία και συντελεστές στα πλάνα του, τα οποία τραβήχτηκαν όλα στο υπέροχο νησί του, τη Χίο.

Ως νέος κι ανερχόμενος καλλιτέχνης δε σταματά να ευχαριστεί όλους όσους τον στήριξαν και τον βοήθησαν στο να βγει αυτό το όμορφο αποτέλεσμα στο τραγούδι του, το οποίο ελπίζει να το αγαπήσει ο κόσμος, όπως το έχει αγάπησε κι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή. Ευχαριστεί επίσης τους ακροατές που τον στηρίζουν και τον ενθαρρύνουν να συνεχίσει αυτό που κάνει με μεγαλύτερη αγάπη και περισσότερο μεράκι, για να γίνεται συνεχώς καλύτερος κυνηγώντας  τα όνειρά του.

Τον βρίσκετε στα ακόλουθα λινκ:

Facebook:  Μανόλης Βασιλάκης / Manolis Vassilakis

Instagram: manos_vas_

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια