Αντζελα Γκερέκου: "Ο Κυριάκος Μαριδάκης είναι ένας ΈΛΛΗΝΑΣ με ΟΡΑΜΑ που αγαπά με πάθος την ΕΛΛΑΔΑ μας"Η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Άντζελα Γκερέκου αναγνωρίζοντας τις πολύχρονες διεθνείς δράσεις του κ. Κυριάκου Μαριδάκη ως Παγκόσμιος Πρέσβης του Ελληνισμού με διεθνή αναγνώριση, την καθοριστική του συμβολή ως εμπνευστής των επιτυχημένων επετειακών εκδηλώσεων των 2.500 χρόνων, ως μέλος της Διεθνούς τιμητικής κοσμητείας Θερμοπύλες - Σαλαμίνα 2020, άξιος συνεργάτης της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη, καθώς και για το ιδιαίτερο πάθος και την αγάπη του για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, στα γραφεία του ΕΟΤ, του παρέδωσε ένα βιβλίο με μία τιμητική αφιέρωση, συζητώντας θέματα που σχετίζονται με την τουριστική προβολή της χώρας μας και τον πολιτιστικό τουρισμό. 


Ο κ. Κυριάκος Μαριδάκης, φανερά συγκινημένος, ανέφερε την επίσκεψη του και την τιμητική αυτή διάκριση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την χαρακτηριστική ταπεινότητα και διακριτικότητα που τον διακρίνει. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας για την τουριστική προβολή και πολιτιστική ανάδειξη του ιστορικού νησιού της Σαλαμίνας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η κα Γκερέκου ήταν ιδιαίτερα θετική στο ενδεχόμενο ανάπτυξης της συνεργασίας για το ιστορικό νησί και εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον κ. Μαριδάκη για τη συμβολή του στο έργο της προβολής της χώρας μας.


Παράλληλα στο “μενού” της συνάντησης, παρουσιάστηκε μία μελέτη από τον κ. Μαριδάκη, την οποία έχει προωθήσει και στην κυβέρνηση. Η μελέτη αυτή έχει σκοπό να χρησιμοποιηθεί από την πολιτεία με στόχο την προβολή της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας και την ένωση του γεγονότος με όλα τα κράτη, τιμώντας όλους τους νεκρούς, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, θρησκείας και κοινωνικής τάξης.


Τέλος, η συζήτηση ολοκληρώθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και οι δυο πλευρές δεσμεύτηκαν στη δημιουργία ενός κοινού πλάνου για την τουριστική προβολή της Σαλαμίνας.


Τα λόγια της Μεγάλης Ελληνίδας Μαρίαννας Βαρδινογιάννη για τον Κυριάκο της Ελλάδας είναι ποιο επίκαιρα από ποτέ 

"Κυριάκος Μαριδάκης, ένας αυτοδημιούργητος Έλληνας που τιμάει και προβάλλει την Ελλάδα και τον Ελληνικό πολιτισμό παγκοσμίως ενώ αποτελεί πρότυπο και Παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια