Αγαθή Γαλανοπούλου: "Ό,τι αξίζει στη ζωή, στο μυαλό και στην ψυχή μου αποτυπώνεται στον καμβά"

 


Η κυρία Αγαθή Γαλανοπούλου έρχεται με μια πληθώρα έργων ζωγραφικής, με πάμπολλες συμμετοχές σε εκθέσεις ζωγραφικής, με ένα αρκετά ενδιαφέρον βιογραφικό και φυσικά με αμέριστη αγάπη για αυτό που κάνει, να συνομιλήσει μαζί μας και να μας συστήσει τον δικό της κόσμο, ο οποίος είναι ντυμένος με χρώματα, με πινέλα, με παλέτες, γεμάτος με όμορφα τοπία και ιδιαίτερα πρόσωπα! Ακουμπά στους καμβάδες της τα συναισθήματά της και εκφράζει τις σκέψεις της μέσω της τέχνης της.

Ας δούμε τι έχει να μας πει..

 

Συνέντευξη στη Βάσω Κανιώτη


"Η τέχνη απελευθερώνει τον άνθρωπο, τον κοινωνικοποιεί, τον ηρεμεί και του δημιουργεί καλή ψυχική υγεία. Τον ντύνει εσωτερικά και τον στολίζει αισθητικά. Τον επαναπροσδιορίζει!

Η ζωγραφική για μένα είναι μέσο επικοινωνίας και έκφρασης. Είναι τρόπος ζωής και λόγος ύπαρξης.  Μέσα από την ζωγραφική γίνομαι καλύτερος άνθρωπος, εξελίσσομαι, απογυμνώνομαι και αποδεσμεύομαι από την περιττή τοξίνη.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα είναι να καταφέρω να παντρέψω άριστα την Ιατρική (το επάγγελμα μου είναι ιατρός κυτταρολόγος) με την ζωγραφική. Να δημιουργώ και να συνθέτω εκ του μηδενός, πάνω σε λευκό καμβά η σε ένα επεξεργασμένο ξύλο, μια μορφή, μια σύνθεση, ένα τοπίο. Οι εικόνες που βλέπω μέσα από το μικροσκόπιο να μπορούν να αποτυπωθούν με επιτυχία στον καμβά. Εικόνες, οι οποίες βρίσκονται, πάνω σε ένα προς εξέταση πλακίδιο και σε συνδυασμό με ένα δεύτερο πλακίδιο, που τοποθετείται στο μικροσκόπιο για να γίνει η μικροσκόπηση, προερχόμενες κάποιες φορές από την «κόλα» που χρησιμοποιείται για την κάλυψη των πλακιδίων, είτε από «σκουπιδάκια» που μπορεί να παρεισφρήσουν μεταξύ τους, μη ορατές δια γυμνού οφθαλμού, αλλά με «καλλιτεχνικά» αποτελέσματα. Εικόνες όμορφες, που ενώ προκύπτουν από «άσχημα» κύτταρα, δηλαδή κύτταρα με ατυπία, μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο καλλιτεχνικών εκθέσεων." 

Αγαθή Γαλανοπούλου


Θα ήθελα για αρχή να σας ρωτήσω πώς ξεκινήσατε το ταξίδι σας στον κόσμο της ζωγραφικής. Πότε και πώς καταλάβατε ότι έχετε κλήση σ’ αυτήν;

Η αγάπη μου για τη ζωγραφική υπήρχε πάντα μέσα μου από τα παιδικά χρόνια. Οι πρώτες μου αναμνήσεις με οδηγούν στον πατέρα μου, στα μαγικά του χέρια, στην μαγική του δύναμη, στην ηχηρή του προτροπή να παιδευτώ και να εκπαιδευτώ στην τέχνη της ζωγραφικής. Τα πρώτα σκίτσα γίνονταν κάτω από την δική του επιτήρηση και έπαιρναν μορφή και αξία.  Στα φοιτητικά μου χρόνια το όνειρο με πλησίαζε απειλητικά. Όμως οι σπουδές μου στην Ιατρική σχολή, η εκπλήρωση υπηρεσίας υπαίθρου ως αγροτικός Ιατρός και η ειδίκευσή μου στο Κυτταρολογικό τμήμα του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας» για 5 έτη, δεν μου επέτρεψαν να υλοποιήσω αυτό το όνειρο μου. Πριν 15 χρόνια άναψε το πράσινο φως. Μέσα μου  άστραψε το φως της μεγάλης στιγμής. Επιτέλους μου δόθηκε η ευκαιρία, ο χρόνος και ο χώρος να αρχίσω τα πρώτα μαθήματα στη ζωγραφική. 

Γνωρίζοντας ότι κάποιο μέλος της οικογένειάς σας ασχολήθηκε ενεργά με τη ζωγραφική, αυτό σαν γεγονός, πόσο πιστεύετε ότι επηρέασε τα βήματά σας; 

Ο παππούς της μητέρας μου ήταν ζωγράφος. Ζωγράφιζε αγιογραφίες και τοιχογραφίες σε εκκλησίες. Ό,τι γνωρίζω για την καλλιτεχνική του δραστηριότητα,  το γνωρίζω από της αφηγήσεις της μητέρας μου. Οπότε δεν θεωρώ ότι το γεγονός αυτό, με επηρέασε στα καλλιτεχνικά μου βήματα. Πιστεύω πως ένα μπόλιασμα από οικογενειακές καταβολές, πατρικά DNA, ίντριγκα με το χέρι, κέντρισμα από τους δικούς μου ανθρώπους, οι οποίοι στάθηκαν θετικοί αρωγοί και χορηγοί ενθάρρυνσης για την αξιοποίηση του ταλέντου μου, με οδήγησαν στον κόσμο της τέχνης.

Η ζωγραφική για εσάς είναι ένας τρόπος έκφρασης, ώστε να αποτυπώνετε σε έναν καμβά σκέψεις και συναισθήματα ή κάτι άλλο; 

Η ζωγραφική ήταν πάντα μέσα μου, ως ένα απαιτητικό απωθημένο μα και ανάγκη έκφρασης. Ό,τι αξίζει στη ζωή, στο μυαλό και στην ψυχή μου αποτυπώνεται στον καμβά. Καλλιτεχνική απεικόνιση της έκφρασης της  αγάπης, του πόνου, της ανησυχίας, της αγωνίας, της μελαγχολίας, χρωματισμένα με μια πανδαισία χρωμάτων με σκοπό να αγγίζει, να αγκαλιάζει τον θεατή και να περνά κάποια μηνύματα. Είναι μια κατάθεση ψυχής για μένα το παιχνίδι με τα χρώματα, κάτι που το διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας τους τίτλους των έργων μου! 


Έχετε σπουδάσει την τέχνη την ζωγραφικής ή είστε έμφυτο ταλέντο; Γενικότερα, πιστεύετε ότι υπάρχουν έμφυτα ταλέντα ή μπορεί κάποιος μέσω των σπουδών να γίνει ένας καλός ζωγράφος; 

Το ταλέντο υπήρχε και με κάποιες σπουδές βελτιώθηκε.  To 2010-2011 παρακολούθησα το εικαστικό πρόγραμμα «Ζωγραφική και Σχέδιο», στο Εργαστήριο Ζωγραφικής και σχεδίου ART PALACE στη Ρόδο.

  • Το 2013 παρακολούθησα ένα κύκλο μαθημάτων σε Ζωγράφο και Αγιογράφο στη Ρόδο.
  • Το 2014 παρακολούθησα ένα κύκλο μαθημάτων στο Εικαστικό Καφενείο, με την ζωγράφο Κωνσταντινίδου Μαριέλα.
  • Το 2016 παρακολούθησα  μαθήματα εικαστικών στο Ίδρυμα Σταματίου, στη Ρόδο.
  • Το 2019 αποφοίτησα  από  το τμήμα εικαστικών, της σχολής ΑΚΤΟ.                                    

Πιστεύω πως υπάρχει έμφυτο ταλέντο. Θεωρώ, όμως, ότι το καλύτερο είναι συνδυασμός ταλέντου και σπουδών.  Το ταλέντο όταν υπάρχει καλό είναι να εξελίσσεται με σπουδές και αρκετή δουλειά.  Πολλοί   καταξιωμένοι ζωγράφοι ήταν και είναι αυτοδίδακτοι. Και εγώ αυτοδίδακτη είμαι, απλά για να βελτιώσω το ταλέντο μου αποφάσισα σε μεγαλύτερη πια ηλικία, να παρακολουθήσω μαθήματα ζωγραφικής, όπως προανέφερα και το 2017-2019 να φοιτήσω στο τμήμα εικαστικών ΑΚΤΟ.

Υπήρξαν κάποια κινήματα - ρεύματα καλλιτεχνικά, που επηρέασαν το ύφος των έργων σας; 'Έχετε αγαπημένους ζωγράφους που ακολουθείτε το ύφος των έργων τους; 

Δεν θα ενέτασσα τα έργα μου σε κάποιο συγκεκριμένο ρεύμα, γιατί δεν έχουν πάντα το ίδιο ύφος η την ίδια τεχνοτροπία. Θεωρώ ότι είναι κυρίως νατουραλιστικά και ρεαλιστικά, με προσέγγιση προς τον εξπρεσιονισμό μέσα από ιδιαίτερες φόρμες που μου δίνουν την δυνατότητα να δημιουργώ ελεύθερα. Όσον αφορά για αγαπημένους μου ζωγράφους … θεωρώ ότι υπήρξαν εξαιρετικοί καλλιτέχνες ανά περιόδους, οι οποίοι ήταν σταθερές αξίες. Ενδεικτικά αναφέρομαι σε καλλιτέχνες της Αναγέννησης, τους εκπροσώπους του ιμπρεσιονισμού, του ρεαλισμού, του εξπρεσιονισμού. Ο Κλωντ Μονέ με τις υπέροχες συνθέσεις του, ο Βίνσεντ βαν Γκογκ με την ξεχωριστή θεματογραφία και τεχνική, ο Πωλ Σεζάν με την μετάβαση από τον ιμπρεσιονισμό στο κίνημα του κυβισμού, ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος και ο Μιχαήλ Άγγελος (αγαπημένοι), καθώς επίσης και  πολλοί ζωγράφοι της Νεοελληνικής Τέχνης, ο Τσαρούχης Κόντογλου, ο Παρθένης, ο Μόραλης, ο Σάμιος που εκφράζουν το σήμερα, το περιβάλλον τους και τις συνθήκες. Επίσης εξαιρετικοί γλύπτες όπως οι Παπαγιάννης, Χουλιαράς με τις απίστευτες φόρμες τους και τα έργα τους. 

Ποια είναι τα θέματα που προτιμάτε να απεικονίζετε στους πίνακές σας; 

Η θεματολογία ποικίλει. Τοπία (θάλασσα, βουνό, χιονισμένα τοπία), νεκρή φύση, αφηρημένοι τέχνη, γυμνό, παιδιά ειρήνης και παιδιά πολέμου, γυναικείες φιγούρες, προσωπογραφία, διάφορες τεχνικές, μικτές τεχνικές, σπάτουλα, πινέλα, ζωγραφική με τα δάχτυλα, ακρυλικά, λάδια, μολύβια, ξηρά παστέλ, κάρβουνο και ψυχή..... πολλή ψυχή είναι οι λέξεις που συνθέτουν το πάζλ της καλλιτεχνικής μου δραστηριότητας, η οποία μετράει  πάνω από 15 χρόνια. 


Πόσο εύκολο είναι για έναν ζωγράφο να αποτυπώσει στον καμβά όσες εικόνες γυρνοφέρνουν  στο μυαλό του; Υπήρξαν φορές που «ξεφύγατε» από την αρχική σας ιδέα; 

Λατρεύω το να αποτυπώνω στον καμβά αυτό που βγαίνει μέσα από την ψυχή μου, να υπάρχει αυτή η καλλιτεχνική απεικόνιση της έκφρασης των συναισθημάτων, είτε χαράς είτε λύπης, τα οποία γίνονται όμορφα όταν ανακατευτούν με τα χρώματα της παλέτας μου. Συνήθως δεν ξεφεύγω από την αρχική μου ιδέα, γιατί γνωρίζω από την αρχή αυτό που επιθυμώ να ζωγραφίσω. Ακόμα και ο τίτλος του έργου μου είναι γνωστός από την αρχή, γιατί απλά είναι ένα συναίσθημα!! 

Τα έργα σας έχουν κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, το οποίο, βλέποντάς το κάποιος, θα αντιληφθεί ότι πρόκειται για έναν δικό σας πίνακα; 

Πιστεύω ότι έχω μια δική μου πινελιά που με χαρακτηρίζει. Ελευθερία στις γραμμές έντονα, κυρίως, και καθαρά χρώματα. Όταν κάποιος ζωγράφος δημιουργεί με την ψυχή του, είναι η υπογραφή του. Πιστεύω αυτό συμβαίνει και με μένα! 


Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για τις συμμετοχές σας με δικά σας έργα σε εκθέσεις ζωγραφικής; 

Οι ατομικές μου εκθέσεις είναι 7 σε αριθμό, οι οποίες διεξήχθησαν, σε χώρο του ΦΟΠ (Παραμυθιά –Θεσπρωτίας), στο Κάστρο της Πάργας, στις πηγές Καλλιθέας στην Ρόδο, στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Νεάπολης –Συκεών-Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα, στο Κατάλυμα της Γαλλίας στην Ρόδο,  στην Gallery στην Νίκαια.

Οι συμμετοχές μου σε ομαδικές εκθέσεις είναι 26 σε αριθμό, οι οποίες διεξήχθησαν σε Ρόδο, Λαμία, Αθήνα (Διαδρομές Τέχνης), Gallery Poseidon of Paros and Art Way, πολυχώρο ΑΛΙΚΟ, «ART OF TIME GALLERY» στην Κηφισιά, Έκθεση Ένωση Εικαστικών Καλλιτεχνών Διώνη, Αίθουσα  τέχνης στο Renezzo (Θεσσαλονίκη), στον πολυχώρο «MOSART HOUSE», Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας, Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Ηλιούπολης - Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας - Σοφία Λασκαρίδου, στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών στην Αθήνα, στο Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης στην Αθήνα, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης  στην Ηλιούπολη,  στην Gallery Δημιουργών στην Κηφισιά, ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΈΧΝΗΣ Ο ΑΠΕΛΛΗΣ. Συμμετείχα επίσης στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «ΦΟΙΝΙΞ» Ζωγραφικής – Αγιογραφίας, με θέμα την ΑΓΑΠΗ. 

Ετοιμάζετε κάτι καινούριο αυτό το διάστημα; Πώς θα θέλατε να σας βρει το μέλλον; 

Ζωγραφίζω σχεδόν καθημερινά. Ό,τι με έχει αγγίξει προσπαθώ να το αποτυπώσω στον καμβά. Επιθυμώ πρώτα να έχω υγεία και να μπορώ να δημιουργώ με την ίδια δύναμη και πάθος. Θα ήθελα να  συνεχίσω να συμμετέχω σε εκθέσεις ζωγραφικής και να πραγματοποιήσω και άλλες ατομικές εκθέσεις. Ευελπιστώ μέσα από τα έργα μου να αφυπνίσω, να μεταδώσω μηνύματα που θα προβληματίσουν, αλλά και να αγγίξω μέσα από τα έργα μου την ψυχή του θεατή.

Πολλή ζωγραφική, λοιπόν, και εκθέσεις. Κάθε ζωγράφος έχει ανάγκη να εκθέτει τα έργα του, όχι μόνο για να επιβραβευτεί η δουλειά του, αλλά και για να δοκιμάσει τις αντοχές του στην κριτική, παίρνοντας έτσι δύναμη να συνεχίσει να δημιουργεί.

Σε ευχαριστώ θερμά γι' αυτή μας τη συζήτηση και σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλα σας τα βήματα!

Κι εγώ σας ευχαριστώ!



Βιογραφικό:

Η Αγαθή Γαλανοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καμίνι Παραμυθιάς - Θεσπρωτίας. Έζησε εκεί μέχρι τα 18 της. Έπειτα σπούδασε στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μετά το πέρας των σπουδών της, εργάστηκε ως αγροτικός ιατρός, στην Ρόδο και στη συνέχεια ως ειδικευόμενη ιατρός, στο Κυτταρολογικό τμήμα του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας», για 5 έτη. Σήμερα εργάζεται στην Ρόδο ως ιατρός Κυτταρολόγος από το 1997.

Όσον αφορά τη Ζωγραφική υπήρξε ανέκαθεν το όνειρό της. Από μικρή ακολουθούσε τον πατέρα της στην δουλειά του, η οποία ήταν η λαϊκή τέχνη. Η μητέρα της, βέβαια, λέει, ότι πήρε το γονίδιο από τον παππού της, που ήταν ζωγράφος.
Επίσημα άρχισε να ασχολείται με την Ζωγραφική εδώ και δέκα πέντε χρόνια, συγχρόνως με την μουσική (συγκεκριμένα κιθάρα, η οποία διήρκησε 5 χρόνια). Την κέρδισε, βέβαια, η Ζωγραφική.

Έτσι λοιπόν:
· To 2010-2011 παρακολούθησε το εικαστικό πρόγραμμα «Ζωγραφική και Σχέδιο», στο Εργαστήριο Ζωγραφικής και σχεδίου ART PALACE στη Ρόδο.
· Το 2013 παρακολούθησε ένα κύκλο μαθημάτων σε Ζωγράφο και Αγιογράφο στη Ρόδο.
· Το 2014 παρακολούθησε ένα κύκλο μαθημάτων στο Εικαστικό Καφενείο, με την ζωγράφο Κωνσταντινίδου Μαριέλα.
· Το 2016 παρακολούθησε μαθήματα εικαστικών στο Ίδρυμα Σταματίου στην Ρόδο.
· Το 2019 αποφοίτησε από το τμήμα εικαστικών της σχολής, ΑΚΤΟ Art and Design

Η συμμετοχή της σε εκθέσεις Ζωγραφικής, άρχισε το 2013 και έχει ως εξής:

1.Έκθεση ζωγραφικής του συλλόγου εικαστικών Δωδεκαννήσου, στο Νεστορίδιο Μέλαθρον 15/12/13 - 31/1/14, συμμετείχε με 3 έργα.
2.Έκθεση ζωγραφικής του συλλόγου εικαστικών Δωδεκαννήσου, στις Πηγές Καλλιθέας Ρόδου 20/7/14 - 20/8/14, συμμετείχε με 2 έργα.
3.Έκθεση ζωγραφικής του συλλόγου εικαστικών Δωδεκαννήσου, στο Νεστορίδειο Μέλαθρον από 19/12/14 - 14/2/15, συμμετείχε με 3 έργα.
4.Έκθεση ζωγραφικής του συλλόγου εικαστικών Δωδεκαννήσου, στο Νεστορίδειο Μέλαθρον από 12/15 - 2/16, συμμετείχε με 3 έργα.
5.Έκθεση ζωγραφικής στο Κατάλυμα της Γαλλίας, στη Ρόδο το 2015, συμμετείχε με 3 έργα.
6.50η Πανελλήνια έκθεση Ζωγραφικής, στην Λαμία 11-19/6/16, συμμετείχε με 3 έργα.
7.Έκθεση Ζωγραφικής, στην Αθήνα (Διαδρομές Τέχνης) 2/7/16, συμμετείχε με 3 έργα.
8.Έκθεση Gallery Poseidon of Paros and Art Way, συμμετείχε με 6 έργα.
9.Έκθεση ζωγραφικής στον πολυχώρο ΑΛΙΚΟ 3-9/10/16 συμμετείχε με 4 έργα.
10.Ατομική έκθεση ζωγραφικής - χαλκογραφίας στον χώρο του ΦΟΠ (Παραμυθιά -Θεσπρωτία), με τίτλο «Παραμυθένιες πινελιές», 8-22/4/2017 με 35 έργα .
11.Έκθεση ζωγραφικής του συλλόγου εικαστικών Δωδεκανήσου στο Νεστορίδειον Μέλαθρον 5-4-17,συμμετοχή με τρία έργα.
12.Ατομική έκθεση ζωγραφικής-χαλκογραφίας, στο Κάστρο της Πάργας, με τίτλο «Πανδαισία χρωμάτων στο Κάστρο» , 22-29/8/17 με 36 έργα.
13.Ατομική έκθεση ζωγραφικής -χαλκογραφίας, με τίτλο, «Η μελωδία της ψυχής στον καμβά», 4-25/8/2017, στις πηγές Καλλιθέας στην Ρόδο.
14.Έκθεση Ζωγραφικής «ART OF TIME GALLERY» στην Κηφισιά, 18,19,20/10/2017, συμμετοχή με 2 έργα.
15.Ατομική έκθεση ζωγραφικής-χαλκογραφίας, με τίτλο, «Κατάθεση ψυχής ,το παιχνίδι με τα χρώματα», στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, 3-11/11/2017.
16.Eκθεση Ζωγραφικής – αγιογραφίας της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών «Διώνη», 21-28/2/18, συμμετοχή με 2 έργα.
17.Εκθεση ζωγραφικής, του συλλόγου εικαστικών Δωδεκανήσου στο Νεστορίδειον Μέλαθρον 11/3-2/5/18, συμμετοχή με τρία έργα.
18.Ατομική έκθεση ζωγραφικής στο ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα , 11-3-18 (20 έργα)
19.Ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Ό,τι αξίζει.... θα σωθεί», στο Κατάλυμα της Γαλλίας στην Ρόδο, 8-18/6/18 με 78 έργα. 
20.Έκθεση ζωγραφικής, της Ένωσης Εικαστικών υπέρ φορέων καρκινοπαθών (Λάνασσα), στην αίθουσα τέχνης στο Renezzo(Θεσσαλονίκη), 16-22/9/18, στην οποία συμμετείχε με 9 έργα.
21.Συμμετοχή στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «ΦΟΙΝΙΞ» Ζωγραφικής–Αγιογραφίας, με θέμα την ΑΓΑΠΗ, 22-27/10/18 (ένα έργο)
22.Συμμετοχή με ένα έργο, στην ομαδική έκθεση Ζωγραφικής –Αγιογραφίας Εικαστικών κατασκευών, στον πολυχώρο «MOSART HOUSE», 16-11-18.
23.Συμμετοχή με 5 έργα, στην έκθεση ζωγραφικής της Ένωσης εικαστικών Λάνασσα, στην Γκαλερί τέχνης Remezzo στην Θεσσαλονίκη, 8-14/12/18.
24.Συμμετοχή με 5 έργα, στην εκδήλωση της Ένωσης Εικαστικών ΛΑΝΑΣΣΑ υπέρ καρκινοπαθών, στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας, 21/12/18.
25.Συμμετοχή με 5 έργα, στην εκδήλωση της Ένωσης Εικαστικών ΛΑΝΑΣΣΑ υπέρ καρκινοπαθών, στο Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Ηλιούπολης -Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, 22- 23 /12/2018.
26.Συμμετοχή με 4 έργα, στην Έκθεση Ζωγραφικής του Συλλόγου Εικαστικών Δωδεκανήσου, στο Νεστορίδειον Μέλαθρον, 19/12/18-4/3/19.
27.Aτομική έκθεση ζωγραφικής στην Gallery Διώνη στην Νίκαια , 10-20 /5/2019 (46 έργα )
28.Συμμετοχή με 5 έργα στην έκθεση ζωγραφικής της Ένωσης Εικαστικών ΛΑΝΑΣΣΑ υπέρ καρκινοπαθών, στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας Σοφία Λασκαρίδου, 5-8/11/2019. 29.Συμμετοχή με 4 έργα στην έκθεση ζωγραφικής της Ένωσης Εικαστικών ΛΑΝΑΣΣΑ υπέρ καρκινοπαθών, στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών στην Αθήνα ,26/11/2019-1/12/2019. 
Περισσότερα έργα μπορείτε να δείτε στον ισότοπο ( http://galanart.gr)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια