Μαρία Γιαννακίδου: Μέχρι που πιάσαμε λιμάνι | Νέα έκδοσηΜια πρωτότυπη συλλογή σκέψεων που μιλούν για συναισθήματα, εμπειρίες, αλλά και την πραγματικότητα με τρόπο που συνεπαίρνει και βάζει τον αναγνώστη σε σκέψεις και προβληματισμούς. Χωρισμένο σε τρία κεφάλαια με τίτλους παρμένους από ανέμους αλλά και τους κυρίαρχους των ανέμων και με τα κείμενα να ταιριάζουν στην ένταση του κάθε κεφαλαίου, από ήπια μέχρι και πιο ηχηρά. Η συγγραφέας κατάφερε να πάρει στιγμές από την πραγματικότητα και να τις αποτυπώσει με μοναδικό τρόπο στο χαρτί δίνοντας μια άλλη ματιά σε καθημερινές σκέψεις ή στιγμές της ζωής.

Θυµάσαι ένα πρωί που ξύπνησες και αντί ν’ ακολουθήσεις την πρωινή ρουτίνα, εσύ κοιτάχτηκες στον καθρέφτη και σκέφτηκες «τι συµβαίνει»; Ή εκείνη τη φορά που επέστρεφες από τη δουλειά κι αντί να ακολουθήσεις τη γνωστή µονότονη διαδροµή του λεωφορείου εσύ επέλεξες µια βόλτα µε τα πόδια; Όχι. Πού να θυµάσαι. Άνθρωπε, αφιέρωσες χρόνο για το «έξω» σου, και το «µέσα» σου τ’ άφησες στ’ ανείπωτα του χρόνου. Κι ο χρόνος πέρασε. Πέρασε κι η µέρα και έφτασε η νύχτα… Όσο σκεφτόµουν όλα αυτά και τα ’γραφα µε φύσαγε Βαρδάρης, Σαλονικιός άνεµος. Με όση δύναµη είχε, µε έστειλε στην Κέρκυρα, όπου ο γλυκός Ζέφυρος µε γαλήνεψε.

Πόσο αντέχει ο άνθρωπος να τον φυσάνε άνεµοι από δω κι από εκεί, όµως; Κάπου εκεί, λοιπόν, γνώρισα τον Αίολο. Δάµασα τις σκέψεις µου κρατώντας σφιχτά τ’ ασκί του. Είδα το «σύµπαν», γεύτηκα τον «φόβο», άκουσα τη «σιωπή». Η «µπόρα» που ακολούθησε ξέπλυνε τα λόγια µου και τα ’κανε βιβλίο.


Η συγγραφέας
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και έζησε 19 χρόνια. Πλέον, κατοικεί στην Κέρκυρα και σπουδάζει στο Τµήµα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερµηνείας του Ιονίου Πανεπιστηµίου. Από µικρή ηλικία της άρεσε να καταγράφει τις σκέψεις της. Στη συνέχεια, αυτό το χόµπι µεταφράστηκε σε συγγραφή βιβλίου. Το όνοµά της, Μαρία Γιαννακίδου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια