Επιλεγμένοι τίτλοι για παιδιά από τις εκδόσεις iWrite




Μαθαίνοντας και διασκεδάζοντας μέσα από τις παιδικές σελίδες των εκδόσεων μας

Πώς θα μάθω στο παιδί να μη φοβάται; Πώς θα ξυπνήσω τον ήρωα που κρύβει μέσα του; Πώς θα το κάνω να αγαπήσει την γεωμετρία; Απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα θα βρείτε στις νέες μας κυκλοφορίες.


Λούλου η Κάμπια που δεν ήθελε να γίνει Πεταλούδα


Η ιστορία της Λούλου είναι µια αλληγορία για τον φόβο της αλλαγής και του άγνωστου και µπορεί να συµβάλει µε ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο στην οµαλή µετάβαση των παιδιών από το οικογενειακό στο προσχολικό περιβάλλον αλλά και στις διάφορες φάσεις προσαρµογής που βιώνουν κατά την παιδική ηλικία.


Η Νατάσα Σπανού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986 και µεγάλωσε σε ένα µικρό γραφικό χωριό της Λέσβου, τον Μόλυβο. Κατά τη διάρκεια των εγκυκλίων σπουδών της ασχολήθηκε µε την ποίηση. Ποιήµατά της έχουν δηµοσιευθεί σε λογοτεχνικές εκδόσεις. Σπούδασε στο τµήµα Οικονοµικών Επιστηµών του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης ενώ διαθέτει µεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων και την πληροφορική. Η µητρότητα και η αγάπη της για τα δύο της αγόρια ήταν το έναυσµα για να ασχοληθεί ξανά µε τη συγγραφή, προσπαθώντας να περάσει σηµαντικά µηνύµατα µε ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο.

Το Χελωνάκι που ήθελε να γίνει Ήρωας


Ένα παραµύθι για το τι σηµαίνει να είναι κανείς πραγµατικός ήρωας! Τι γίνεται όταν ένα χελωνάκι αποφασίζει να γίνει ήρωας; Θα τα καταφέρει άραγε; Και τι ρόλο θα παίξει σε αυτό ένα µικρό µυρµηγκάκι που θα συναντήσει στον δρόµο του;

Η Σάρα Κατερίνα Παπαδάκη γεννήθηκε στο Πουέρτο Ρίκο το 1985 και µεγάλωσε και ζει στον Πειραιά. Απόφοιτος του Φυσικού Αθηνών, λατρεύει να ταξιδεύει µέσα από τα βιβλία, τα ταξίδια, τις φωτογραφίες, τις ξένες γλώσσες αλλά και τη φαντασία της. Έχουν εκδοθεί δύο βιβλία της µε διηγήµατα «Στιγµές… Διηγήµατα Polaroid» και «Ιστορίες του έρωτα και της φωτιάς», καθώς και ένα παραµύθι «Η κορδέλα που ήθελε να πετάξει». Αρκετά κείµενά της έχουν αναρτηθεί σε διαδικτυακές λογοτεχνικές ιστοσελίδες.


Το Γαργαλητό του Ήλιου


Ένα παράξενο γεγονός έρχεται να ταράξει το φωτεινό και ζωηρό βασίλειο του βασιλιά Μαζούν. Ο βασιλιάς που δεν γεννήθηκε από βασιλιά, ένας άνθρωπος που έκανε κάτι που κανείς δεν μπορούσε, μια γλυκιά πεταλούδα, ένας θλιμμένος άγριος δράκος και μία περίεργη αρκούδα συναντιόνται τυχαία για να δώσουν λύση στο μυστήριο του βασιλείου και η ζωή τους αλλάζει.

Η Έλενα Μπαλάφα είναι απόφοιτος του Τµήµατος Κοινωνικής Εργασίας της σχολής Κοινωνικής Διοίκησης του Δηµοκρίτειου Πανεπιστηµίου Θράκης. Ως κοινωνική λειτουργός έχει εργαστεί σε δοµές φιλοξενίας προσφύγων και αιτούντων άσυλο, σε κοινωνικές δοµές για την αντιµετώπιση της φτώχιας, σε δοµές επανένταξης αστέγων, ενώ αυτή τη στιγµή εργάζεται ως ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό σε δοµή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευµάτων. Παράλληλα, ασχολείται µε τη στιχουργική και την διαφήµιση, ενώ έχει µακροχρόνια παρουσία στο ραδιόφωνο ως ραδιοφωνική παραγωγός, εκφωνήτρια διαφηµιστικών σποτ και official announcer.


Γεωμετρία για Παιδιά




Θα θέλατε να τρώτε πίτσα και να βλέπατε μια ωραία ταινία ή να μαθαίνατε για τις γωνίες;
Γνωρίζατε ότι οι σταγόνες που πέφτουν πάνω στο νερό της λίμνης δημιουργούν ομόκεντρους κύκλους;
Έχετε ξαναδεί μετακόμιση με παράλληλες ευθείες ή παρέλαση με κάθετες;
Το βιβλίο του Δημήτρη Ζαρκαδούλα, «Γεωμετρία για παιδιά», σκοπεύει να φέρει σε επαφή τους μικρούς αναγνώστες του με τον μαγικό κόσμο της Γεωμετρίας. Μέσα από σύντομες, καθημερινές αλλά και φανταστικές ιστορίες, το ταξίδι προς τη γνώση γίνεται ευχάριστο και ταυτόχρονα διδακτικό!

Ο Δηµήτρης Ζαρκαδούλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε στο τµήµα Μαθηµατικών του Πανεπιστηµίου Αθηνών. Στη συνέχεια, δούλεψε ως καθηγητής Μαθηµατικών σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και από το 2016 εργάζεται ως καθηγητής Μαθηµατικών στη Δευτεροβάθµια Εκπαίδευση, ολοκληρώνοντας παράλληλα και τις Μεταπτυχιακές του Σπουδές. Δηµιούργησε και διαχειρίζεται τον ιστότοπο Doyourmath.gr, καθώς είναι παθιασµένος µε την τεχνολογία και τις εφαρµογές της στην εκπαίδευση. Ζει στην Αθήνα, είναι παντρεµένος και πατέρας δυο παιδιών, της Ιφιγένειας και του Ορέστη.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια