Μιλώντας στα παιδιά μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!



Η Παραμυθολομπιάδα των ζώων

Ήρωες ζωάκια παίρνουν μέρος στα ολυμπιακά αγωνίσματα, μοχθούν για την νίκη και μαθαίνουν από τις ήττες τους. Η ευγενής άμιλλα και άλλες αξίες αναδεικνύονται μέσα από τις διασκεδαστικές ιστορίες των σπουδαστών του εργαστηρίου Tabula Rasa που απευθύνονται στους μικρούς φίλους των βιβλίων.


Η ιδέα γεννήθηκε από την Ολυμπιάδα του Τόκιο και σκοπός των παραμυθιών είναι να μας βοηθήσουν να μιλήσουμε στα παιδιά μας με διασκεδαστικό τρόπο για το Ολυμπιακό Πνεύμα.

Οι σπουδαστές του εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής Tabula Rasa δημιούργησαν αστείες αλλά και διδακτικές ιστορίες για παιδιά, με ήρωες ζωάκια που παίρνουν μέρος σε διάφορα Ολυμπιακά αθλήματα και συνειδητοποιούν την αξία της συμμετοχής τους σε αυτή την παγκόσμια γιορτή. Στα αδιαμφισβήτητα συν του βιβλίου η εικονογράφηση που έγινε από παιδιά!

Μία μικρή, μικρή ιστοριούλα!

Σε ένα πυκνό δάσος, ζούσε κάποτε µια γουρουνίτσα, η Μπουµπού, που όνειρό της ήταν να πάρει µέρος στους Ολυµπιακούς Αγώνες, στην κολύµβηση. Όµως, τα άλλα ζώα που θα συµµετείχαν, δεν την άφηναν να βουτήξει στην πισίνα, γιατί ήταν βροµιάρα και γέµιζε µε λάσπες το νερό. Η Μπουµπού ήταν πολύ στεναχωρηµένη, µέχρι που µια µέρα συνάντησε τη Μαντάµ Ζιζί, µια γάτα που το τρίχωµά της γυάλιζε και µοσχοµύριζε. Την κοίταξε µε ζήλια και πρησµένα µάτια από το κλάµα.
«Γιατί κλαις, βγοµεγό γουγούνι;» τη ρώτησε.
«Θέλω να πάρω µέρος στους Ολυµπιακούς, στην κολύµβηση, αλλά δεν µε θέλουν γιατί…»
«Γιατί… είσαι µια βγόµικη µικγή γουγούνα, αλλά είσαι και τυχεγή. Θα σε βοηθήσω εγώ» της είπε η Μαντάµ Ζιζί και της έδωσε ένα αφρόλουτρο να µυρίσει. «Θα γίνω χογηγός σου» της εξήγησε.
«Δηλαδή;» απόρησε η Μπουµπού.
«Θα σου δώσω σκουφάκι, µαγιό και µπουγνούζι µε στάµπα το όνοµα της εταιγείας µου, “Καλλυντικά Μαντάµ Ζιζί”, και ένα αφγόλουτγο που έφεγα από το Παγίσι. Εσύ θα πγέπει να βγεις πγώτη, αλλιώς… θα µου επιστγέψεις τα λεφτά που σπατάλησα για σένα».Η Μπουµπού δέχτηκε αµέσως, και αφού πλύθηκε, έτρεξε στην πισίνα. Εκεί όµως, στις προπονήσεις έβγαινε πάντα τελευταία. Ήταν σίγουρο ότι θα έχανε. Πήρε τα µονοπάτια µέσα στο δάσος κι έκλαιγε. Ένας ασβός που την άκουσε, την πλησίασε και τη µύρισε.
«Μοσχοβολάς, γουρούνα» της είπε.
«Το αφρόλουτρο που πλύθηκα µυρίζει, αλλά τι να το κάνω; Αν δεν βγω πρώτη στην κολύµβηση στους Ολυµπιακούς, θα πρέπει να πληρώσω πολλά χρήµατα στη Μαντάµ Ζιζί που είναι χορηγός µου».
«Δώσε µου το αφρόλουτρο και σε αντάλλαγµα θα σου δώσω ένα µαγικό βοτάνι που θα σε κάνει να βγεις πρώτη».
Η Μπουµπού αντάλλαξε το αφρόλουτρο µε το βοτάνι, και τη µέρα που θα διαγωνιζόταν, έφαγε λίγο από τα φύλλα του. Πήδηξε µε φόρα στην πισίνα και κολύµπησε τόσο γρήγορα, που έσπασε το παγκόσµιο ρεκόρ. Μόλις το κατάλαβε, κατουρήθηκε από τη χαρά της, και τότε… το χρώµα της πισίνας άλλαξε και όλοι κατάλαβαν πως είχε φάει το απαγορευµένο µαγικό βοτάνι.
Η Ολυµπιακή Επιτροπή ακύρωσε τη συµµετοχή της, και τότε η Μπουµπού, µετανιωµένη, τους είπε πως ήθελε να επανορθώσει και θα έγραφε ένα βιβλίο για όλα τα ζώα που είχαν αγωνιστεί τίµια στους Ολυµπιακούς Αγώνες. Το είπε και το έκανε. Του έδωσε µάλιστα για τίτλο: «Η Παραµυθολυµπιάδα των Ζώων».


Tabula Rasa

Το εργαστήρι δηµιουργικής γραφής «Tabula Rasa» ιδρύθηκε για να καλύψει ένα τεράστιο κενό στον χώρο της συγγραφής τηλεοπτικών, κινηµατογραφικών, θεατρικών και λογοτεχνικών κειµένων.

Στο Εργαστήρι θα µάθεις τα µυστικά που θα σε οδηγήσουν στην ολοκλήρωση του έργου σου. Μπορείς να κάνεις πράξη την ιδέα σου! Αρκεί να πιστέψεις στον εαυτό σου, χωρίς να κρύβεις τις ευαισθησίες σου. Στην τέχνη η ευαισθησία είναι αρετή.

Με τη σωστή καθοδήγηση θα βελτιώσεις την προφορική αλλά κυρίως τη γραπτή σου έκφραση, ανακαλύπτοντας το πάθος, τη δύναµη και τη φαντασία που σίγουρα διαθέτεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια