Αθανασία Κιφοκέρη: Αυτογνωσία, ο δρόμος προς την επιτυχία | Νέα έκδοση

 


ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Δυστυχισμένοι είναι οι άνθρωποι οι οποίοι επειδή δεν έχουν καταφέρει πολλά στην ζωή τους και επειδή βλέπουν ότι ο διπλανός τους έχει πετύχει περισσότερα, για να τον αποδυναμώσουν και συνάμα για να τον βγάλουν εκτός στόχου μιλάνε άσχημα για αυτόν προκειμένου να τον ρίξουν ψυχολογικά. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω σου που θα προσπαθήσουν να σε υποτιμήσουν για αυτό οφείλεις να τους αγνοήσεις. Μην χαλάς τον χρόνο σου για ανούσια πράγματα.

Μην ακούς τους τοξικούς ανθρώπους, θέλουν να νιώθουν ότι έχουν καταφέρει να σας ελέγχουν, να σας εξουσιάζουν και να σας πηγαίνουν βήματα πίσω. Μην γίνεις ποτέ ένας με αυτούς που ψάχνουν ομοίους τους ή ομοϊδεάτες.

Και να θυμάσαι το εξής:

Αυτός που γνωρίζει τους άλλους είναι σοφός, αυτός που γνωρίζει τον εαυτό του είναι φωτισμένος. -LaoTzu.

  

Συγγραφέας: Αθανασία Κιφοκέρη

Εικονογράφος: Χρήστος Ζάνης

Copyright © Όμιλος Κέφαλος

Πρώτη έκδοση: Μάιος 2021

ISBN: 978-618-5597-00-9

Επιμέλεια έκδοσης: Πλούταρχος Πάστρας

Εκδόσεις Κέφαλος

www.ekdoseiskefalos.gr


 Βιογραφικό 

Η Αθανασία Κιφοκέρη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πύργο Hλείας. Έχει σπουδάσει Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής και εκπαιδευτικού σχεδιασμού, και μιλά αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ισπανικών στο Instituto di Cervantes, μαθήματα υποκριτικής στο θέατρο των Αλλαγών και μαθήματα κινηματογράφου. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο Φάρο των Τυφλών για την εκμάθηση της γραφής Braille και σεμινάρια εγληματολογίας. Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει το ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλo: «Νευροψυχολογία και Ειδική Αγωγή με ιδιαίτερη έμφαση στις ειδικές αξιολογήσεις, θεραπείες και παρεμβάσεις» από το παιδαγωγικό τμήμα ειδικής αγωγής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Επίσης, είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο των Πατρών στο τμήμα Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού Λόγου. Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση ως νηπιαγωγός και σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Είναι συγγραφέας αρκετών παιδικών και παιδαγωγικών βιβλίων, και αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες και ελληνικά blogs . Από το 2020 είναι μέλος στο Κέντρο μελέτης του Εγκλήματος.  


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ: Στην εποχή της άμεσης πληροφόρησης και των έτοιμων λύσεων, η ενδοσκόπηση ακούγεται σα μια λέξη μακρινή, καταχωνιασμένη στο απώτερο παρελθόν. Ο άνθρωπος του 21ου αιώνα, ο σύγχρονος άνθρωπος συνήθως αναζητά εύπεπτα «φάρμακα» για τα προβλήματα της καθημερινότητάς του. Επιζητά κάποιον που απλά θα τον κολακέψει και θα του πει ότι όλα θα πάνε καλά, χωρίς να χρειαστεί ο ίδιος ν’ αλλάξει τίποτα. Δυστυχώς ή ίσως και ευτυχώς, η αλήθεια βρίσκεται στον αντίποδα. Για να πάνε όλα «καλά» ο άνθρωπος οφείλει ν’ αλλάξει τα πάντα και πάνω απ’ όλα τον ίδιο του τον εαυτό. Όπως θα δούμε στη συνέχεια, το σύμπαν λειτουργεί σαν καθρέφτης μας, ο οποίος τείνει ν’ αντανακλά αυτό που του δίνουμε: τις σκέψεις μας, τις πεποιθήσεις μας, τα συναισθήματά μας. Αλλάζοντας όλα τα παραπάνω, δηλαδή αλλάζοντας τον εαυτό μας, μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια