Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου στην Σαλαμίνα | Τιμητική βράβευση στον Κυριάκο Μαριδάκη


Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας& Οίνου στην Ιστορική Σαλαμίνα είναι γεγονός.  

Στις 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ του Ιστορικού Δήμου Σαλαμίνας σε συνεργασία με το Acropolis Chef's Club υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ε.Ο.Τ, της ΠΟΕΣΕ και της CEUCO. ( Ευρωπαϊκό συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας της Ευρώπης) παρουσία του Δημάρχου Σαλαμίνας κ.Γιώργου Θ. Παναγόπουλου, του Αντιδημάρχου Ζακύνθου κ.Μαρίνου Αναστάσιου,τοπικών αρχών, της
Προέδρου του Εμπορικού συλλόγου του νησιού, εκπροσώπων της περιφέρειας Αττικής, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς, του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, εκπροσώπων εμπορικών επιμελητήριων και επιχειρηματιών ενώ πλήθος κόσμου επισκέφθηκε τα περίπτερα με τα παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα όπου είχαν επιμεληθεί σύλλογοι του νησιού, με την Πρόεδρο του ΕΟΤ κ Άντζελα Γκερέκου με επιστολή της να εγκαινιάζει την έναρξη του Φεστιβάλ. 

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος των Αρχιμαγείρων Αττικής - "Ακρόπολις"- Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας Ευρώπης και συνδιοργανωτής κ. Κωνσταντίνος Μουζακης βράβευσε τον κ. Κυριάκο Μαριδάκη για την πολύχρονη προσφορά του στην κοινωνία και στον τουρισμό, παραδίδοντας την Ακρόπολη ως την υψίστη τιμητική διάκριση του θεσμού.

 






Ο κ. Μαριδάκης σε δήλωση του στα μέσα δικτύωσης ανέφερε χαρακτηριστικά: 

"Οφείλω να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για τη μεγάλη αυτή τιμή και συγκίνηση που ένιωσα, παραλαμβάνοντας την τιμητική αυτή διάκριση από έναν άνθρωπο που εκτιμώ και θαυμάζω.

Ο Πρόεδρος κ. Μουζάκης της λέσχης αρχιμαγείρων Αττικής "Ακρόπολις" και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας Ευρώπης, είναι ο άνθρωπος εκείνος που με πολύχρονες προσπάθειες και προσωπικό κόστος, έβαλε τα πρώτα θεμέλια για την παγκόσμια ανάπτυξη - ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού στην πατρίδα μας, με άξιους διεθνούς φήμης συνεργάτες όπως ο καταξιωμένος Chef της Ελληνικής Προεδρίας της Δημοκρατίας Βασίλης Μπέκας που τίμησαν το φεστιβάλ και το ιστορικό νησί μας, ο βραβευμένος Chef Γιάννης Μακρής και ο βραβευμένος συντοπίτης μας Chef Παναγιώτης Τζίμας. 

Ένα σημαντικό εργαλείο της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και του Υπουργείου Τουρισμού με την θερμή στήριξη της Πρόεδρου κ. Άντζελας Γκερέκου πιστεύοντας ότι με κοινή προσπάθεια και κοινό όραμα, μπορούμε να αναδείξουμε και να προβάλουμε όπως αξίζει στην χώρα μας και στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της Ιστορικής μας Σαλαμίνας, στα πέρατα του κόσμου. 

Θέλω επίσης να εξάρω την ένθερμη στήριξη για την υλοποίηση της θεσμικής αυτής πρωτοβουλίας του Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Γιώργου Παναγόπουλου ο όποιος έχει ως στόχο την παγκόσμια προβολή και ανάδειξη του νησιού μας και της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς." 

Στον χαιρετισμό και στις επαφές που είχα, αναφέρθηκα για την πολύχρονη μου συνεργασία με 53 πρεσβείες, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τη τοπική αυτοδιοίκηση ,τα συναρμόδια Υπουργεία και την Ελληνική Κυβέρνηση , προβάλλοντας τουριστικά το Ιστορικό νησί της Σαλαμίνας, υποδέχοντας και ξεναγώντας επίσημος και ανεπισήμως πρέσβεις και ξένους διπλωμάτες, όπως και για την συμμετοχή μου εκπροσωπώντας το Διεθνές Ίδρυμα Σαλαμίς στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Ισραήλ στο Τελ Αβιβ, προβάλλοντας τουριστικά το ιστορικό μας νησι για πρώτη φορά διεθνώς, βάζοντας τις βάσεις της ενσωμάτωσης του στους Ισραηλινούς Τουριστικούς Καταλόγους, όπως έχει γίνει αντίστοιχα και σε αρκετές άλλες χώρες που τιμούν κάθε χρόνο την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. " 





Ο Πρόεδρος κ. Μουζάκης δήλωσε:

"Τιμητική βράβευση στον Αντιπρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς, μέλος της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας Θερμοπύλες - Σαλαμίνα 2020 Κυριάκο Μαριδάκη στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Σαλαμίνας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ από τον Πρόεδρο της λέσχης αρχιμαγείρων Αττικής "Ακρόπολις" Κωνσταντίνο Μουζάκη και Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας Ευρώπης, για την προσφορά του στην Ελληνική κοινωνία και στον τουρισμo με την " Τιμή της Ακρόπολις "

Κωνσταντίνος Μουζάκης

 

Πρόεδρος Αρχιμαγείρων Αττικής - "Ακρόπολις"

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας Ευρώπης

President of Chef's Club Of Attica Acropolis

Vice-President of CEUCO

Chef European 2015

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια