Turchetti - Basdanis: The Pallini Session | Νέο album


Μία διεθνής συνεργασία δύο μουσικοσυνθετών είναι γεγονός! Ο Ιταλός ακορντεονίστας Fabio Turchetti και ο Έλληνας κιθαρίστας Δημήτρης “James” Μπασδάνης κυκλοφορούν ένα EP τριών κομματιών που συνέθεσαν μαζί με τίτλο “Turchetti - Basdanis (TURBAS) duet - The Pallini Session”.


Οι μεσογειακοί ήχοι του ακορντεόν δια χειρός Fabio Turchetti μπλέκονται με τα κιθαριστικά ανατολίτικα παιξίματα του Δημήτρη Μπασδάνη, συνθέτουν ως αποτέλεσμα 3 ξεχωριστά κομμάτια: Το “Buongiorno Waltz”, ένα βαλς που καλωσορίζει τον ακροατή με μια “μουσική καλημέρα” δείχνοντας  το τι έπεται στη συνέχεια. Στο νούμερο 2 ακούμε το κομμάτι “Pallini” μία ατμοσφαιρική πρόσμιξη των μελωδιών της μεσογείου με αυτή των ήχων και των ρυθμών της ανατολής. Τέλος, ως κατακλείδα του EP έρχεται το ορχηστρικό κομμάτι “Sevdas” με μια πιο λάτιν και groovie διάθεση.


Το “The Pallini Sessionκυκλοφορεί παγκοσμίως 26 Οκτωβρίου σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την Just Born Music (https://www.justbornmusic.eu).


Ο ακορντεονίστας και μουσικοσυνθέτης Fabio Turchetti στα περισσότερα από 30 χρόνια της καριέρας του έχει παίξει σε πάνω απο 1000 συναυλίες, απο το Manila Jazz Festival στις Φιλιππίνες έως την το Accordions Festival στο Bryant Park της Νέας Υόρκης, ενώ έχει ηχογραφήσει πάνω από 40 άλμπουμ.


Ο Δημήτρης «James» Μπασδάνης είναι αναγνωρίσιμος για τον ιδιαίτερο τρόπο που χρησιμοποιεί τα ηχοχρώματα της ανατολής στην κιθάρα. Μετρά πάνω από 500 live εμφανίσεις σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αυστραλία καθώς και αρκετές ηχογραφήσεις δίσκων, soundtrack για ραδιόφωνα και θεατρικές παραστάσεις


Turchetti - Basdanis

TURBAS duet: “The Pallini Session” 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια