Παρουσίαση βιβλίου: "Στο μονοπάτι του λιονταριού" του Αινεία Πετάνη


Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18:00, στο cafe "Διπλό" (Θεμιστοκλέους 70, Αθήνα)

ο συγγραφέας Αινείας Πετάνης θα παρουσιάσει το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο "Στο μονοπάτι του λιονταριού", Εκδόσεις Οσελότος. 

Ένα επίκαιρο και συγκλονιστικό βιβλίο που θίγει τη μάστιγα των ημερών, τον ρατσισμό, μέσα από την πένα του συγγραφέα. Ένα μυθιστόρημα που σίγουρα αξίζει να βρίσκεται στη βιβλιοθήκη μας.

Οπισθόφυλλο: Οι κόσμοι τους τόσο διαφορετικοί, μα πιο διαφορετική απ' όλα η πορεία τους. Ο Νίκος Ανδριώτης και η Χριστίνα Δεληγιώργη βρίσκονται τόσο κοντά, αλλά βλέπουν τον κόσμο από τελείως διαφορετικές διόπτρες. Εκείνος, άκαμπτος, απόλυτος και ποτισμένος με μίσος για ό,τι του εναντιώνεται μες στο σκοτάδι του. Από την άλλη, εκείνη, ειλικρινής, δίκαιη, θαρραλέα και δυναμική, ζει μες στο φως της δικής της κοσμοθεωρίας. Η μοίρα τούς έφερε μαζί. Πόσο βιώσιμη είναι αυτή η συνύπαρξη όμως; Ποιος θα είναι ο τελικός νικητής αυτής της «μάχης»; Θα μπορέσει ποτέ ο Νίκος να δει το πραγματικό φως;
Το βιβλίο «Στο μονοπάτι του λιονταριού» είναι ένα επίκαιρο, δυνατό, αντιρατσιστικό μυθιστόρημα που έρχεται να γεφυρώσει, αλλά κυρίως να φωτίσει τις παραφωνίες που προκύπτουν από τη διαφορετικότητα που υπάρχει στη ζωή. Είμαστε φύσει ρατσιστές; Πώς η θυματοποίηση του θύτη μπορεί να λειτουργήσει λυτρωτικά για τον τελευταίο; Ακολουθώντας το μονοπάτι θα αναγνωρίσεις εμένα, εσένα, τον καθένα. Μη φοβηθείς! 

Βιογραφικό: Ο Αινείας Πετάνης μεγάλωσε στη Θήβα και έχει ζήσει στην Αθήνα και την Κύπρο. Απ’ τα πρώτα του παιδικά χρόνια ήταν ανήσυχο πνεύμα, με έντονη την ανάγκη να ψάχνει και να ενημερώνεται για τα πάντα. Έτσι, άρχισε να γράφει και μεγαλώνοντας του άρεσε να εκφράζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Τμήμα Διοίκησης Τεχνολογίας, αγαπάει τα ταξίδια, τις ταινίες, τον αθλητισμό και γενικότερα την ζωή.
Το «Εκείνος για Εκείνον» είναι αποτέλεσμα περισυλλογής πολλών μηνών και η συγγραφή του ήρθε σε μία περίοδο της ζωής του αρκετά αναπάντεχη. Αποτελεί ένα είδος αυτοβιογραφίας με έμφαση στη ζωή, τον έρωτα και την ψυχιατρική.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια