Χρύσα Αρετούλη-Μπάκα: Σώκια, Μικρά Ασία, πατρίδα μου


Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη συγκίνηση το βιβλίο " Σώκια, Μικρά Ασία, πατρίδα μου" της Χρύσας Αρετούλη-Μπάκα.


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Τρεις γυναίκες, από μάνα σε κόρη, αφηγούνται τη ζωή τους μέσα σε έναν κόσμο που έμελλε να τον βρει μεγάλη συμφορά. Η ζωή στη Μικρά Ασία, ο πόλεμος και η προσφυγιά που ακολούθησε ζωντανεύουν μέσα από τις ιστορίες αυτών των γυναικών και μας παρασύρουν σε ένα αφήγημα που περνάει από έναν ευγενή πολιτισμό σε μια πρωτόφαντη βαρβαρότητα, από την προκοπή στην τέλεια εξαθλίωση της προσφυγιάς και ξανά στην προκοπή χάρη στην πίστη, την κουλτούρα, την ευρηματικότητα, την ανθρωπιά και την εργατικότητα των Μικρασιατών Ελλήνων.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Χρύσα Αρετούλη-Μπάκα γεννήθηκε στα Σώκια της Μικράς Ασίας το 1920 και αναπαύτηκε στα ενενήντα της στη Θεσσαλονίκη. Πριν φύγει, άφησε παρακαταθήκη στα παιδιά της τις ιστορίες της, που είναι συνδεδεμένες με τις ιστορίες της μάνας της, που είναι συνδεδεμένες με τις ιστορίες της δικής της μάνας. Είναι μία αφήγηση-ντοκουμέντο για τον ελληνικό μικρασιατικό πολιτισμό, την καταστροφή του 1922 και τα χρόνια της προσφυγιάς.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 102

Διαστάσεις: 14×21 cm

ISBN: 978-618-210-007-3

Τιμή: 10,00 €

Χρόνος έκδοσης: 2022

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

 

Το βιβλίο "Σώκια, Μικρά Ασία, πατρίδα μου" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/σώκια-μικρά-ασία-πατρίδα-μου

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια