Πάνος Λυκουργιάς: Ρίτα


Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο «Ρίτα» του συγγραφέα μας Πάνου Λυκουργιά!


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

[…] έβλεπα στο ίντερνετ σεμινάρια ανθοκομίας άνευ διδασκάλου. Έβλεπα ένα ρομπότ που έλυνε τον κύβο του Ρούμπικ. Έβλεπα stand-up comedy. Έβλεπα πώς να φτιάξω τηγανίτες. Έβλεπα σαπουνόπερες. Διαφημίσεις ηλεκτρικών συσκευών. Μια ξυριστική μηχανή που είχε εφεύρει ο Δρ. Γκονζάλες Τιχουάνα, ειδήμων της ολιστικής ιατρικής. Έβλεπα ντοκιμαντέρ για τη ζωή στην έρημο Καλαχάρι. Για τα ζώα της. […]

Ο ανώνυμος αφηγητής βρίσκεται κλειδωμένος σε ένα υπόγειο, δεμένος και φιμωμένος. Ο μόνος τρόπος επικοινωνίας του είναι το πληκτρολόγιο του λάπτοπ που βρίσκεται στα πόδια του. Την ενορχήστρωση της απαγωγής έχει αναλάβει η σκιώδης Ρίτα, την οποία ο αφηγητής φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά. Η Ρίτα τον εξαναγκάζει, υπό την απειλή όπλου, να γράψει την ιστορία του ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωσή του.

Αυτό το βιβλίο είναι η ιστορία που έγραψε – και όχι μόνο αυτός. Μια ιστορία που περιλαμβάνει συνωμοσίες, δυναμικούς κλόουν, μυστηριώδεις γυναίκες, ξεπουλημένους καλλιτέχνες, σκοτεινά μπαρ, φρούτα που οπλοφορούν, κάθε λογής απατεώνες μα, πάνω απ’ όλα, την καταπιεσμένη, νευρωτική προσωπογραφία του δυτικού κόσμου, τόσο παράταιρη, τόσο οικεία.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Πάνος Λυκουργιάς γεννήθηκε το 1991 στη Σπάρτη. Το 2009 εισήχθη στο Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ, όπου πραγματοποίησε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Στοιχειωδών Σωματιδίων. Κατόπιν, ασχολήθηκε με τη Θεωρητική Φυσική ως υπότροφος ερευνητής. Συμμετείχε σε δημοσιεύσεις, ενώ το 2020 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ, με τη διατριβή του να επικεντρώνεται σε ζητήματα κβαντικής πληροφορίας.

Πέραν της φυσικής, έχει εργαστεί ως μουσικός, έχει ασχοληθεί από νεαρή ηλικία με την τραγουδοποιία και έχει γράψει το θεατρικό έργο «Η γυναίκα του Νικολού». Η«Ρίτα» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα, όπου, με κινηματογραφική αισθητική και βαθιά επηρεασμένος από την αμερικανική λογοτεχνία, επιχειρεί, μεταξύ άλλων, να εξετάσει τα κίνητρα που οδηγούν τον αφηγητή στην αφήγηση.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 436

Διαστάσεις: 14×21 cm

ISBN: 978-618-210-010-3

Τιμή: 17,00 €

Χρόνος έκδοσης: 2022

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

 

Το βιβλίο «Ρίτα» θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/ρίτα/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια