Στρατηγική συνεργασία QUALCO – AUTODIA για την ελληνική αγορά του πνευματικού δικαιώματος

 


Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης AUTODIA ανακοινώνει τη στρατηγική συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό παροχής τεχνολογικών λύσεων QUALCO για την ολοκληρωμένη διαχείριση εσόδων από τα πνευματικά δικαιώματα μουσικής και τη χαρτογράφηση της αγοράς δημόσιας αναπαραγωγής μουσικής («δημόσιας εκτέλεσης»). 

Έχοντας αδειοδοτήσει επιτυχώς πληθώρα επιχειρήσεων σε όλο το φάσμα της ελληνικής αγοράς, η AUTODIA μέσω αυτής της συνεργασίας στοχεύει στη μεγιστοποίηση των εσόδων των δικαιούχων μελών της, Ελλήνων συνθετών, στιχουργών και εκδοτών μουσικής, καθώς και των συμβεβλημένων οργανισμών του εξωτερικού. 

Η σύμπραξη αυτή προβλέπει τη στενή συνεργασία των δύο οργανισμών, με κοινό πρωταρχικό στόχο την αύξηση της εισροής δικαιωμάτων που προκύπτουν από την αναπαραγωγή του ελληνικού και ξένου εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου της AUTODIA σε καταστήματα υγειονομικού και μη ενδιαφέροντος, ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις, χώρους συναυλιών, ψηφιακές πλατφόρμες και άλλα πεδία.

 

QUALCO

Με εμπειρία άνω των 20 ετών, η QUALCO κατέχει ηγετική θέση στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών και λύσεων χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που αφορούν στη διαχείριση πιστώσεων και απαιτήσεων, στα Analytics, στην Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς και στον ψηφιακό μετασχηματισμό.  Με έδρα την Αθήνα και παρουσία σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Κύπρο, η εταιρία εξυπηρετεί πάνω από 90 οργανισμούς, σε περισσότερες από 35 χώρες παγκοσμίως.

AUTODIA

H AUTODIA είναι ο πρώτος ελληνικός Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων που εκπροσωπεί έναν τεράστιο κατάλογο 25,5 εκατ. μουσικών έργων. Διαχειρίζεται και προστατεύει τα δικαιώματα Ελλήνων και ξένων συνθετών και στιχουργών, καθώς και σημαντικών ξένων εκδοτών μουσικής, έχοντας υπογράψει συμβάσεις αμοιβαιότητας με 75 ΟΣΔ από όλο τον κόσμο. Ο Οργανισμός εισπράττει και διανέμει δικαιώματα από όλες τις πηγές εσόδων και είναι πιστοποιημένος συνεργάτης-μέλος όλων των παγκόσμιων και ευρωπαϊκών ενώσεων οργανισμών δημιουργών (CISAC, GESAC, BIEM).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια