Ευρυδίκη Σιγαλού: Τα 4 Αόρατα Βασίλεια της Φύσης


Κατηγορία: Παιδικό
ISBN: 978-618-5467-30-2
Διαστάσεις: 21*14
Έτος Έκδοσης: 2021
Αριθμός Σελίδων: 46
Συγγραφέας: Ευρυδίκη Σιγαλού

Το βιβλίο, μιλάει για τα 4 στοιχεία του Πλανήτη μας: Τη Γη, τη Φωτιά, το Νερό και τον Αέρα. Ενώ είναι τέσσερα αδέλφια τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, το ένα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το άλλο και εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά.

Επίσης, το κάθε στοιχείο της Φύσης, για να λειτουργήσει χρειάζεται απαραίτητα τους βοηθούς του, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στα 4 Αόρατα Βασίλεια.

Τελειώνοντας την ανάγνωση της εν λόγω νουβέλας αισθανόμαστε κατά έναν σημαντικό όσο και καθοριστικό τρόπο, ότι τελικά όλα όσα βιώνουμε ή ό,τι μας έχει χαριστεί για να ζήσουμε είναι αποτέλεσμα συλλογικότητας και συμπαντικής πρόνοιας.Η Ευρυδίκη Σιγαλού, ή αλλιώς Έφη, όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1961, στο Σίδνεϊ. Γράφει ποίηση, πεζογραφία και διδακτικά παραμύθια. Ζει στο Μαρούσι στην Αθήνα και είναι μητέρα δύο παιδιών.

Έργα της:

-«Η Κόρη του Γιαλού» εκδόσεις Λιβάνη (2013) Μυθιστόρημα
-«Μια βασίλισσα αλλιώτικη από τις άλλες» εκδόσεις Αλφάβητο Ζωής», σε εικονογράφηση Νικόλιας Χριστοδουλοπούλου (2014) Παραμύθι
-«Η ιστορία ενός φυτού» εκδόσεις «Μέθεξις», σε εικονογράφηση Βελισσάριου Μπούρδου (2016) Παραμύθι
-«Η Μαρίτσα και ο Tony» εκδόσεις «Μέθεξις», σε εικονογράφηση Βελισσάριου Μπούρδου (2017) Παραμύθι
-«Σαββατολουσμένη μου» εκδόσεις «Μέθεξις», υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων (2018) Ποίηση
-«Τα χρώματα του συναισθήματος» εκδόσεις «Μέθεξις», σε εικονογράφηση Εύας Μαρίνας Κουβοπούλου, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων (2019) Παραμύθι
-«Η ανικανοποίητη πέτρα» εκδόσεις «Μέθεξις», σε εικονογράφηση Αιμιλίας Πέτρου (2020) Παραμύθι
-«Τα 4 Αόρατα Βασίλεια της Φύσης» εκδόσεις «Μέθεξις» (2021) Παιδική Νουβέλα.

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων της απένειμε Τιμητικό Έπαινο για τη συμβολή της στον πολιτισμό μέσω του συγγραφικού της έργου (24 Φεβρουαρίου 2018).

Επίσης έλαβε Έπαινο για την προσφορά της και την αμέριστη στήριξή της στον Όμιλο (26 Ιανουαρίου 2019). Το (2017) συμμετείχε με δύο διηγήματά της στην «Ανθολογία μικρού διηγήματος για τη νύχτα» εκδόσεις κύμα, με τίτλο «Καληνύχτα» και στις «Ιστορίες πάθους και μαγειρικής» εκδόσεις κύμα, με τίτλο «Γεμιστοί κολοκυθοανθοί».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια