Λήξη έκθεσης και δράσεις: «Κορνήλιος Γραμμένος. Προσωδίες & Ραψωδίες» στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά

 


Τελευταίες μέρες λειτουργίας της έκθεσης «Κορνήλιος Γραμμένος. Προσωδίες & Ραψωδίες» στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά (Πλ. Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο, Αθήνα) & παράλληλες δράσεις 

Τελευταίες μέρες λειτουργίας για την έκθεση «Κορνήλιος Γραμμένος. Προσωδίες & Ραψωδίες» στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά στην Αθήνα  που ολοκληρώνεται την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, την οποία πλαισιώνουν ξεναγήσεις από φίλους του εικαστικού, εργαστήριο για παιδιά και μια συναυλία από το μουσικό συγκρότημα Petra Luna, του οποίου ο Κορνήλιος Γραμμένος υπήρξε ιδρυτικό μέλος.

«Η γλυπτική μου είναι η αφτιασίδωτη πραγματικότητά μου, η καθημερινότητά μου, γεμάτη προσμονές, ματαιώσεις, βιασύνες, απροσεξίες, στιγμιαίους θριάμβους και da capo. Μερικές φορές στέκεται ξαφνικά αυθύπαρκτη μπροστά μου σαν να λέει άντε πάμε παραπέρα, πάμε απ’ την αρχή δηλαδή». Με αυτά τα λόγια περιέγραφε ο Κορνήλιος Γραμμένος (Πάτρα, 1959-Αθήνα, 2021) την εικαστική του πορεία, την τέχνη του, μόλις τον Απρίλιο του 2020 και αυτήν ακριβώς την περιγραφή αναδεικνύει η έκθεση. 

Αναλυτικά οι παράλληλες δράσεις

·      Εικαστικό εργαστήριο «Κορνήλιε, Κορν-ήλιε, κανείς μας δεν ξέρει πού είσαι» για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών, πάνω στο έργο του Κορνήλιου Γραμμένου.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, 12:00-14:00 & 14:00-16:00

Δηλώσεις συμμετοχής στο reception.mam@momus.gr ή στο τηλ. 2103215717, με σειρά προτεραιότητας. Συμμετοχή: 10€ ανά παιδί και συνοδό

 

·      Ξενάγηση στην έκθεση «Προσωδίες και Ραψωδίες» με τη συμμετοχή φίλων και συνεργατών του Κορνήλιου Γραμμένου

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, 13:00

Δηλώσεις συμμετοχής στο reception.mam@momus.gr ή στο τηλ. 2103215717, με σειρά προτεραιότητας. Συμμετοχή με το εισιτήριο εισόδου της έκθεσης

 

·      Συναυλία του μουσικού σχήματος Petra Luna

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, 13:00

H Petra-Luna είναι μια μουσική κολεκτίβα της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής, γνωστή και ως musical extemporisation. Το σχήμα παρουσιάζει την μουσική δραστηριότητα της άμεσης / στιγμιαίας μουσικής σύνθεσης που συνδυάζει την επικοινωνία των συναισθημάτων και την οργανική τεχνική με την αυθόρμητη ανταπόκριση στην μουσική που ακούγεται από τα άλλα μέλη του σχήματος που συμμετέχουν στο δεδομένο σύνολο.

Στην μουσική κολεκτίβα Petra-Luna συμμετέχουν επί το πλείστον εικαστικοί που έχουν μουσική παιδεία ή και όχι: Ηλίας Σιψάς, Βαγγέλης Χατζής, Απόλλων Γλύκας, Χρήστος Μπληγιάννος, Δημήτρης Φούντος, Ζέτα Νικολοπούλου, Φοίβος Παλαιογιάννης, Πυθαγόρας Χατζηανδρέου, Τέο Δασκαλάκης, Γιώργος Παλαμάρης, Νικόλας Iavazzo, Αντώνης Σταμπέλος, Οδυσσέας Γλύκας. O Κορνήλιος Γραμμένος ήταν ιδρυτικό μέλος της κολεκτίβας.

Δημιουργήθηκαν στα Πετράλωνα το 2014. 

Δηλώσεις συμμετοχής στο reception.mam@momus.gr ή στο τηλ. 2103215717, με σειρά προτεραιότητας. Συμμετοχή με το εισιτήριο εισόδου της έκθεσης

 

Η είσοδος στο μουσείο γίνεται αποκλειστικά με πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης (εντός τελευταίων τριών μηνών). Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια