Βιβλιοκριτική για το μυθιστόρημα "Τα Βλέπω" της Γιώτας Καλαμαρά | Γράφει η Νεκταρία Βαρσαμή Πουλτσίδη


Συγγραφέας: Γιώτα Καλαμαρά
Έτος έκδοσης: 2020
Σελ.: 182
Εκδόσεις: Γράφημα


Γράφει η Νεκταρία Βαρσαμή Πουλτσίδη


Ενδοοικογενειακή βία. Καταχρήσεις.

Ένα θέμα που καίει την ελληνική κοινωνία με τα περιστατικά να αυξάνονται καθημερινά. Το φαινόμενο γίνεται ολοένα και πιο έντονο και αρκετοί κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια τους. Παρ’ όλα αυτά η συγγραφέας Καλαμαρά Γιώτα,  δεν διστάζει να καταπιαστεί με αυτό το εξαιρετικά επίκαιρο και δύσκολο ζήτημα.

Με απλή, μα όχι απλοϊκή γλώσσα, με σκληρές ολοζώντανες περιγραφές που προκαλούν ανατριχίλα, παρουσιάζει τη ζωή ενός  αυτοκαταστροφικού και επικίνδυνου άντρα που ορίζεται από τα πάθη του.

Ο τίτλος του βιβλίου παραπέμπει στη γνωστή χαρτοπαικτική ορολογία του πόκερ, ωστόσο τα νοήματα που αφήνει είναι πολύ βαθύτερα και ουσιαστικά. Τα κοινωνικά μηνύματα που αφήνει, δένονται περίτεχνα με το υπερφυσικό στοιχείο που δίνει μια έξτρα νότα λάμψης στην ιστορία. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα.


Περίληψη: Χαρτοπαιξία, βιαιότητα, αλκοολισμός. Ο Δημήτρης είναι ένας άντρας εθισμένος σε καταστροφικά πάθη. Στο δρόμο του βρίσκεται ο Νίκος, στο πρόσωπο του οποίου διακρίνει τον νεότερο εαυτό του. Ένας περίεργος δεσμός πλέκεται μεταξύ τους καθώς τα πάθη ξετυλίγονται το ένα μετά το άλλο. Ένα τουρνουά πόκερ, ένα πτώμα με θρυμματισμένο κεφάλι και ένοχα μυστικά που απειλούν να αποκαλυφθούν, υπό το άγρυπνο βλέμμα μια σκιάς.

Βιογραφικό: H Γιώτα Καλαμαρά γεννήθηκε στην Ηλεία το 1978  όπου και διαμένει με το σύζυγο και τα δίδυμα αγόρια τους, Εργάζεται στο Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα είναι αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Αγαπάει τα ζώα, τα ταξίδια, τα βιβλία και τη δημιουργική απασχόληση με χειροτεχνίες. Από τις εκδόσεις Γράφημα, κυκλοφορεί η νουβέλα της με τίτλο «Τα βλέπω» ενώ διηγήματά της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και περιλαμβάνονται σε ανθολογίες των εκδόσεων « Γράφημα, i write, Συμπαντικές διαδρομές». Το σχολικό έτος 2020-2021 έγραψε τρία (3) παραμύθια για τους μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Ανδραβίδας, ένα εκ των οποίων έχει δημοσιευτεί στο επίσημο blog του σχολείου. Τον Δεκέμβριο του 2021 κυκλοφόρησε το εκπαιδευτικό παραμύθι «Σχολικοί Τροχονόμοι. Στο σχολείο με ασφάλεια» που συνέγραψε με την συγγραφέα Νεκταρία Βαρσαμή Πουλτσίδη, από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια