Συγκινητικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής στο Μέγαρο Μουσικής


Με μοναδική συναυλία τίμησε χθες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Περιφέρεια τον μεγάλο Έλληνα Συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο: “Ταξίδια”.

Σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης, παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερωνύμου Β’ Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Νάκος Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Μουσικής Ι. Αρχιεπισκοπής, Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου παρακολούθησαν το μουσικό ταξίδι,  για την  τεράστια παρακαταθήκη που άφησε στον πολιτισμό μας ο κορυφαίος Έλληνας Συνθέτης μας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη από το τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής. Συμμετείχαν, η Λαϊκή Ορχήστρα«Μίκης Θεοδωράκης», Καλλιτεχνική Επιμέλεια Ορχήστρας Θανάσης Βασιλάς, η Ορχήστρα του Ιδρύματος Μουσικής Αρχιεπισκοπής Αθηνών  ΟΡ.Ι.Μ.Α.Α, Καλλιτεχνική Επιμέλεια Στέλλα Βαλάση και οι ερμηνευτές Βασίλης Λέκκας, Κώστας Μακεδόνας,  Καίτη Κουλλιά και Θοδωρής Μέρμηγκας. Έλαβαν μέρος ο Ελληνικός Παραδοσιακός Χορευτικός Όμιλος Δικταίοι Καστρινοί.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά την έναρξη της εκδήλωσης επισήμανε ότι ο κορυφαίος συνθέτης μας Μίκης Θεοδωράκης με το έργο του σφράγισε ανεξίτηλα το πολιτιστικό γίγνεσθαι της Ελλάδας και σημείωσε ότι το συγκεκριμένο αφιέρωμα αποτελεί ένα μικρό φόρο τιμής στο Μεγάλο Συνθέτη μας, ο οποίος υπήρξε «ο κατεξοχήν Έλληνας πολίτης του κόσμου».

Ο π. Ειρηναίος Νάκος στον χαιρετισμό του, αφού μετέφερε τις πατρικές ευλογίες του Μακαριωτάτου,  ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα είναι μια όμορφη βραδιά  γιατί θα φέρουμε στη μνήμη μας όλες τις σπουδαίες μελωδίες του κορυφαίου Συνθέτη. Τέλος, ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη που είναι πάντα δίπλα στο Ίδρυμα Μουσικής Ι. Αρχιεπισκοπής.














Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια