Γιώργος Γιαννακόπουλος: Ο τελευταίος κύκλος του Μιχαήλ

 


Κατηγορία: Μυθιστόρημα
Συγγραφέας: Γιώργος Γιαννακόπουλος
Σελίδες: 256
ISBN: 978-960-626-515-0

Ο Μιχαήλ, ένας ελληνικής καταγωγής εύπορος κάτοικος της Βενετίας του 11ου αιώνα, ζει σε συνθήκες απόλυτης υλικής ευμάρειας. Ξαφνικά μια εσωτερική ώθηση τον παροτρύνει να ξεκινήσει ένα ταξίδι επιστροφής στον τόπο καταγωγής του, ώστε να ανακαλύψει ποιος είναι, γιατί υπάρχει, ποιος ο προορισμός του.

Τα αφήνει όλα πίσω του και αναχωρεί για μια περιπλάνηση, που γίνεται κάποιες φορές δύσκολη και πολύπλοκη. Αναζητώντας τον τελικό του προορισμό, ο ήρωας βιώνει μια συναρπαστική προσωπική περιπέτεια, εφάμιλλη της Οδύσσειας. Μυθικές οντότητες και εσωτερικές παρορμήσεις θα του παρασταθούν αλλά και θα τον δοκιμάσουν, ώσπου να φτάσει στον τελικό στόχο του.

Βασανισμένος από το βάρος της πνιγηρής καθημερινότητας, αναζητώντας εναγωνίως απαντήσεις στις υπαρξιακές του αναζητήσεις, ο Μιχαήλ αφήνεται σε μια περιπλάνηση άλλοτε φιλοσοφική, άλλοτε ονειρική κι άλλοτε πραγματική, που βρίθει συμβολισμών και κρυφών νοημάτων.

“Η ψυχή, όταν επιστρέφει στη Γη, φέρνει ενέργεια και δυνατότητες, προκειμένου ο άνθρωπος να μπορεί να κρίνει, να επιλέγει δρόμους, οράματα, να βρίσκει τον προορισμό του αλλά και δύναμη για τις μάχες του”.

Ένα μυθιστόρημα στο οποίο ο ήρωας ωθείται σε περιπλάνηση που βρίθει συμβολισμών και κρυφών νοημάτων ανάμεσα στο ονειρικό, το πραγματικό και το φιλοσοφικό, βασανισμένος από το βάρος της πνιγηρής καθημερινότητας του και αναζητώντας εναγωνίως απάντηση στις υπαρξιακές του αναζητήσεις.

 

Βιογραφικό:

Ο Γιώργος Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στο Ν. Φάληρο το 1948, έζησε τα περισσότερα χρόνια στην Καλλιθέα και κατάγεται από τη Σούρπη Μαγνησίας. Από το 2015 κατοικεί στην πόλη του Άργους.

Ηλεκτρονικός Μηχανικός με εξειδίκευση στις τηλεπικοινωνίες, εκπαιδεύτηκε στη Γερμανία, δίδαξε τηλεπικοινωνίες, εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος στην Ελλάδα και για 10 περίπου χρόνια σε εταιρείες της Βαλκανικής, κυρίως της Βουλγαρίας.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι δραστηριότητές του δεν ήταν πάντοτε στο ίδιο αντικείμενο, αλλά ήταν αυτές που χρειάζονταν για να γίνει η εσωτερική του διαδρομή πλουσιότερη. Και πάλι όμως, δεν ήταν τόσο καθοριστική η συναναστροφή με διαφορετικούς ανθρώπους, διαφορετικών καταβολών και νοοτροπίας, σε διαφορετικές χώρες, όσο ήταν η παράλληλη με τα πιο πάνω μελέτη Κοσμολογίας, Ερμητισμού, Αρχαίων Μυστηρίων και Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια