Ο ποιητής Δημήτρης Κορπέτης μιλάει για το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2022



Συνέντευξη στη Στέλλα Πετρίδου


Το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2022 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στις 7,8 και 9 Οκτωβρίου. Ανάμεσα στους συγγραφείς που θα λάβουν μέρος στο φεστιβάλ είστε κι εσείς. Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό;

Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και χαρά που συμμετέχω κι εγώ σ' αυτό το όμορφο φεστιβάλ που αφορά το βιβλίο.

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε στο συγκεκριμένο φεστιβάλ; Ποια η γνώμη σας για τη συγκεκριμένη διοργάνωση;

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στο συγκεκριμένο φεστιβάλ και ανυπομονώ να ζήσω αυτή τη μοναδική εμπειρία. Δεν είχα παρακολουθήσει παλαιότερα τη συγκεκριμένη διοργάνωση για να έχω κάποια γνώμη, αλλά πιστεύω οτι κάθε γιορτή του βιβλίου είναι σημαντική και ενδιαφέρουσα, λαμβάνοντας υπόψιν τους σύγχρονους καιρούς που η τεχνολογία απομακρύνει τον άνθρωπο από το παραδοσιακό βιβλίο, που μπορείς να το ξεφυλλίσεις, να νιώσεις το χαρτί στα χέρια σου και να μυρίσεις το μελάνι του βιβλίου.

«Στηρίζουμε τους συγγραφείς με έργα και πράξεις!
Δίνουμε φωνή σε όλους τους συγγραφείς, δίνουμε φωνή στη φωνή σου.
Δίνουμε φωνή στους συγγραφείς!»
Ο εκδοτικός οίκος «Συμπαντικές Διαδρομές» για ακόμα μια φορά στηρίζει τη λογοτεχνία του φανταστικού σε μια εποχή που είναι ολοφάνερο, αν λάβουμε υπόψη την ολοένα και αυξανόμενη εμπορική του κίνηση, πως το συγκεκριμένο είδος ακμάζει. Εσείς προσωπικά είστε ευχαριστημένος με το εκδοτικό σας σπίτι και την όλη στήριξη που σας παρέχει;

Νιώθω πολύ ευχαριστημένος, μιας και είμαι πρωτοεμφανιζόμενος στις εκδόσεις και στη συγγραφή... είναι πολύ σημαντικό για έναν καινούργιο συγγραφέα να βρει δίαυλο επικοινωνίας προς το αναγνωστικό κοινό... οι Συμπαντικές διαδρομές προσφέρουν αυτή τη μοναδική ευκαιρία να μεταδοθούν τα γραπτά μου στους ανθρώπους και νιώθω ευτυχής γι' αυτό.

Τελικά, η λογοτεχνία του φανταστικού έχει φανατικούς αναγνώστες ή όχι; Τι πιστεύετε;

Νιώθω από ένστικτο, χωρίς να γνωρίζω περαιτέρω μιας και δεν είχα επαφή με το συγκεκριμένο φεστιβάλ τα προηγούμενα χρόνια, ότι οι αναγνώστες του είναι πιστοί και σταθεροί και ελπίζω, εύχομαι και προσδοκώ ο αριθμός των αναγνωστών να αυξηθεί κατακόρυφα, διότι είναι πολύ όμορφο και σημαντικό, τα βιβλία να μπαίνουν στις καρδιές των ανθρώπων και να γίνονται καθημερινή, ξεχωριστή συνήθεια η ανάγνωση αυτών.


Γνωρίζετε τους υπόλοιπους συγγραφείς που λαμβάνουν μέρος στο φεστιβάλ; Τι τους εύχεστε;

Δεν τους γνωρίζω, αλλά μου δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να τους γνωρίσω, να ανταλλάξουμε απόψεις ο καθένας για το έργο του, να αποκτήσω τα βιβλία τους και να περιπλανηθώ στους δρόμους τους φαντασίας και του λόγου μέσα από τα έργα τους. Επίσης πιστεύω οτι είναι μια όμορφη εμπειρία να γνωρίσω "συναδέλφους μου", που κοινό όραμα μας, είναι η έκφραση, η αποτύπωση και η μετάδοση ιστοριών, σκέψεων, ανησυχιών και ποιημάτων.

Μιλήστε μας για το δικό σας βιβλίο. Τι πραγματεύεται με δυο λόγια;

Το βιβλίο μου είναι μία συλλογή ποιημάτων, από διάφορες χρονικές περιόδους της ζωής μου... από το πρώτο μου το "εφηβικό" του 1995 έως και τα τελευταία "25", "βιοτεχνία συναισθημάτων" και "playstastion" του 2021... τα ποιήματα μου πραγματεύονται ένα βασικό κομμάτι στην ύπαρξη του ανθρώπου, τον έρωτα, την αγάπη και τα ερωτήματα που γεννά η ύπαρξη μας.

Πότε είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση του βιβλίου σας και τι ώρα;

Η παρουσίαση του βιβλίου είναι προγραμματισμένη αρχικά στη Λευκωσία την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στο Υφαντουργείο, Λεύκωνος 69 στις 19.55, στη συνέχεια στη Λεμεσό το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στο μπαρ Δρόμος, Γενεθλίου Μιτέλλα 34, στις 19.00 και τέλος στη Λάρνακα στις 9 Οκτωβρίου στο μπαρ Stories, Κλεάνθη Καλογερά στις 19.30. Όλες οι παρουσιάσεις του βιβλίου μου γίνονται στα πλαίσια του φεστιβάλ "οι όψεις του φανταστικού" που διοργανώνει ο εκδοτικός μου οίκος "Συμπαντικές διαδρομές".
.
Κλείνοντας θα θέλαμε να στείλετε το δικό σας μήνυμα στο αναγνωστικό κοινό που σας διαβάζει.

Θα ήθελα να πω στο αναγνωστικό κοινό που θα με διαβάσει, να αφεθεί στα γραπτά μου και να ταξιδέψει σε ανοιχτούς ορίζοντες, βρίσκοντας ίσως κομμάτια της ψυχής του στα ποιήματα μου.
Ευχαριστώ θερμά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια