Ο συγγραφέας Σπύρος Κίκερης μιλάει για το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2022


Συνέντευξη στη Στέλλα Πετρίδου




Το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2022 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στις 7,8 και 9 Οκτωβρίου. Ανάμεσα στους συγγραφείς που θα λάβουν μέρος στο φεστιβάλ είστε κι εσείς. Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό;

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά σαν πρώην Ιπτάμενος Αξιωματικός της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, γιατί θα θίξω ένα θέμα διαχρονικό, που άπτεται της ειδικότητάς μου, στις κρίσιμες ημέρες που διερχόμεθα σήμερα, συνεπεία ενός πολεμοχαρούς μέθυσου της εξουσίας!

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε στο συγκεκριμένο φεστιβάλ; Ποια η γνώμη σας για τη συγκεκριμένη διοργάνωση;

Απ. «Θεωρώ άριστη την πρωτοβουλία γιατί η Κύπρος δεν πρέπει να αισθάνεται έστω κατ’ελάχιστον παραμελημένη απ’τη Μητέρα Ελλάδα σε κανένα τομέα, έστω και μια στιγμή!»

«Στηρίζουμε τους συγγραφείς με έργα και πράξεις!

Δίνουμε φωνή σε όλους τους συγγραφείς, δίνουμε φωνή στη φωνή σου.

Δίνουμε φωνή στους συγγραφείς!»

Ο εκδοτικός οίκος «Συμπαντικές Διαδρομές» για ακόμα μια φορά στηρίζει τη λογοτεχνία του φανταστικού σε μια εποχή που είναι ολοφάνερο, αν λάβουμε υπόψη την ολοένα και αυξανόμενη εμπορική του κίνηση, πως το συγκεκριμένο είδος ακμάζει. Εσείς προσωπικά είστε ευχαριστημένος με το εκδοτικό σας σπίτι και την όλη στήριξη που σας παρέχει;

Απ. «Είναι το τέταρτο βιβλίο που εκδίδω, το πρώτο όμως στον υπόψη Οίκο! Για πρώτη φορά λοιπόν μένω με άριστες εντυπώσεις από τη μέχρι τώρα συναλλαγή μου με τους υπεύθυνους του υπόψη Οίκου! Απλοί κι’απέριττοι άνθρωποι, κοντολογίς ωραίοι Άνθρωποι, τουτέστι άψογοι κι’ειλικρινείς επαγγελματίες!»

Τελικά, η λογοτεχνία του φανταστικού έχει φανατικούς αναγνώστες ή όχι; Τι πιστεύετε;

«Αν κρίνω από τους δικούς μου, που σε χρόνο μηδέν εξαφάνισαν την πρώτη έκδοση του Βιβλίου μου με Τίτλο “Ονειροδρόμια”, πιστεύω ακράδαντα Ναι!»

Γνωρίζετε τους υπόλοιπους συγγραφείς που λαμβάνουν μέρος στο φεστιβάλ; Τι τους εύχεστε;

«Όχι δεν τους γνωρίζω, θα έχω την ευκαιρία στην Κύπρο να τους γνωρίσω με χαρά από κοντά! Απλά εύχομαι ευόδωση των προσδοκιών τους σαν συγγραφείς, που είναι κοινοί σε όλους μας και τροφή για τις, όπως και να’χει, αναβλύζουσες ψυχές μας!»


Μιλήστε μας για το δικό σας βιβλίο. Τι πραγματεύεται με δυο λόγια;

«Το δικό μου βιβλίο διαπραγματεύεται την Αεροπορική Ιδέα σ’όλες τις διαστάσεις αυτής, από την αρχή της, το επίπονο οδοιπορικό της και τις προοπτικές της, που φτάνουν εκεί που σπάνια ο κοινός νους μπορεί να φτάσει! Αποδίδει φυσικά τον αναλογούντα φόρο Τιμής στους πεσόντες αυτής, που θεωρούνται σαν η αστείρευτη πηγή Δόξας, Τιμής και Υπερηφάνειας, που περιβάλλουν το ιδιαίτερο αυτό όπλο και την ειδικότητα!

Πότε είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση του βιβλίου σας και τι ώρα;

«Για τη Λευκωσία (Υφαντουργείο, Λεύκωνος 69) στις 7/10/2022 ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:30. Για τη Λεμεσό (Μπαρ Δρόμος, Γενεθλίου Μιτέλλα 34) Ημέρα Σάββατο στις 8/10/2022 και ώρα 19:20! Τέλος για τη Λάρνακα (Μπαρ Stories, Κλεάνθη Καλογερά) Ημέρα Κυριακή 9/10/2022 και ώρα 19:50.»

Κλείνοντας θα θέλαμε να στείλετε το δικό σας μήνυμα στο αναγνωστικό κοινό που σας διαβάζει.

«Πιστεύω απόλυτα ενθαρρυμένος από την ανταπόκρισή του, καθώς τις κατά καιρούς λογοτεχνικές μου βραβεύσεις ότι ανταποκρίνομαι πλήρως στις προσδοκίες του και απ’αυτό ακριβώς το λόγο ενθαρρυμένος περαιτέρω, υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω αμείωτα ν’απευθύνομαι σ’αυτό και όχι μόνο. Ευχαριστώ!»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια