Θεατρικός Μονόλογος " EL CHE" στο Θέατρο ΕΚΣΤΑΝ

 


Ο θεατρικός μονόλογος, El Che, ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά, στο Θέατρο Εκστάν.

Ο Βασίλης Κυριάκου, επιστρέφει με τον ίδιο δυνατό μονόλογο, εμπνευσμένος από τη σπουδαία δράση και ζωή του μεγάλου Επαναστάτη της Κούβας, Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

Ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα ήταν και παραμένει ένα ιστορικό πρόσωπο, το απόλυτο σύμβολο της επανάστασης καθώς η εικόνα του αποτελεί έμβλημα αντίστασης αγώνα και αυτοθυσίας για τουλάχιστον τρεις γενιές ανθρώπων. «Εάν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, τότε είσαι σύντροφος μου», έλεγε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Έχουν περάσει 55 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε στη Βολιβία και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, επιβεβαιώνουν ότι ο καπιταλισμός, για να κρατηθεί στη ζωή, μέσα από την τεράστια κρίση του, ποντάρει στο χαρτί της βαρβαρότητας, με φτώχεια, πολέμους και τους εργαζόμενους, «καμμένη σάρκα», στα κανόνια τους. 

Έχουν περάσει 55 χρόνια, και ποιός θα φανταζόταν ότι η φιγούρα του Τσε, θα συνέχιζε να μεγαλώνει, όχι ως προς τις ιδέες του, αλλά ως γόνιμο μικρόβιο, ανάμεσα στους λαούς, που διεκδικούν μια καλύτερη ζωή, χωρίς φτώχεια, πόλεμο, αρρώστιες. Χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 

Ο θεατρικός μονόλογος, είναι ένα ιστορικό ντοκουμέντο, γραμμένο από τον ίδιο τον ηθοποιό, με ευαισθησία, δυναμισμό και πάθος προκειμένου να σηκωθεί το γάντι. Σε όλα τα ερωτήματα απάντηση είναι ο Σοσιαλισμός και ο Άνθρωπος!

Ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα ανατρέπει τον θάνατο από το χωριό Λα Ιγκερα. «Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη!» 

El Che

Από τις 7 Οκτώβρη

και για τις τέσσερις Παρασκευές του Οκτώβρη

στις 21.30 μ.μ.

 

Θέατρο Εκστάν, Καυταντζόγλου, 5 Αθήνα

Κείμενο – Ερμηνεία: Βασίλης Κυριάκου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σταματίου

 

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 698. 607. 44.77

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια