THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY: Τριβελάκι οξυμελένιο τσιπουράτο με ελιές Χαλκιδικής - Special pasta with sour honey in "tsipouro" with Halkidiki olives


Τριβελάκι οξυμελένιο τσιπουράτο με ελιές Χαλκιδικής

Special pasta with sour honey in "tsipouro" with Halkidiki olives


Υλικά για 6 μερίδες
2 συσκευασίες Τριβελάκι με λαχανικά και κόκκινη φακή - KAPASTA 25 γρ Τσίπουρο - KASKOUTAS 15 γρ Οξύμελι κι ένα κουταλάκι του γλυκού πάνω από κάθε πιάτο στο σερβίρισμα οξύμελι - PASSION HONEY 20 τεμάχια μαύρες Ελιές Χαλκιδικής σταφιδάτες εκπυρωνωμένες - ΠΕΡΙΑΠΤΟΝ 3 τεμάχια κρεμμυδάκια φρέσκα 1 κολοκύθι 1 μελιτζάνα 2 πιπεριές Φλωρίνης 14 τεμάχια τοματίνια 1 ματσάκι μαιντανό 200 γρ σύγκλινο Μάνης 70 γρ ελαιόλαδο Φέτες πορτοκάλι για ντεκόρ Αλάτι Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το τριβελάκι λαχανικών με την κόκκινη φακή . Μόλις βράσει το ρίχνουμε σε μπώλ και του ρίχνουμε ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά. Κρατάμε λίγο απ΄το νεράκι που έχουμε βράσει το τριβελάκι γιατί θα το χρειαστούμε αργότερα. Σωτάρουμε ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Ψιλοκόβουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές Φλωρίνης, τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και τα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο. Βάζουμε πρώτα το κολοκύθι, μετά τη μελιτζάνα, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το σύγκλινο Μάνης και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Σβήνουμε με τσίπουρο και φλαμπάρουμε. Κόβουμε στα δυό τα τοματίνια, ψιλοκόβουμε τις ελιές και τον μαιντανό και τα ρίχνουμε όλα στο τηγάνι. Εκεί προσθέτουμε και το τριβελάκι . Ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά. Προσθέτουμε το οξύμελι (ξύδι σε συνδυασμό με μέλι). Προσθέτουμε μια κουτάλα απ΄το βρασμένο νερό που έχουμε κρατήσει και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις η σάλτσα δέσει σερβίρουμε σε έξι πιάτα και από πάνω γαρνίρουμε με φέτες πορτοκαλιού, ελαιόλαδο , ένα κουταλάκι του γλυκού οξύμελι και μαιντανό ψιλοκομμένο.
Σερβίρουμε με τσίπουρο ΚΑΣΚΟΥΤΑΣ και απολαμβάνουμε...




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια