Βιβλιοπροτάσεις: Επιλέγουμε βιβλία κατάλληλα για νέους και παιδιά



Αναμφισβήτητα τα βιβλία που απευθύνονται στο εφηβικό και νεανικό κοινό μπορούν άνετα να διαβαστούν κι από αναγνώστες μεγαλύτερης ηλικίας. Κατά τον ίδιο τρόπο και τα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας, αλλά και τα παραμύθια. Σήμερα θα αναφερθούμε σε έξι βιβλία που διαβάσαμε και που όχι άδικα μας κέντρισαν την προσοχή.


Βιβλίο πρώτο:

Το καβουράκι με τη μία δαγκάνα, της Βασιλικής Μουργελά
Εκδόσεις: Μιχάλη Σιδέρη
Κατηγορία: Παραμύθι


Πρόκειται για μια παιδική ιστορία που αναφέρεται στη διαφορετικότητα και στον τρόπο που αυτή αντιμετωπίζεται συνήθως μέσα στην κοινωνία. Με έξυπνο τρόπο η συγγραφέας καταφέρνει να περάσει τα μηνύματά της στα παιδιά, τα οποία από πολύ μικρά έρχονται αντιμέτωπα με καταστάσεις που σχετίζονται με το θέμα αυτό της διαφορετικότητας και που οι λανθασμένες αντιλήψεις τους ή ακόμα και οι προκαταλήψεις τους, που γεννιούνται μέσα στο οικογενειακό ή κοινωνικό τους περιβάλλον, κάνουν πιο επιβλητική την ύπαρξή του, το εξελίσσουν σε μέγα πρόβλημα και διογκώνουν την όποια απόστασή του από την κανονικότητα.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Βιβλίο δεύτερο:

Το ταξίδι της ζωής μας, της Νικολέττας Λέκκα
Εκδόσεις: ΓΕΛΛΑΣ
Κατηγορία: Παραμύθι


Ένα παραμύθι πέρα από τον χρόνο και τον χώρο, που έχει τις ρίζες του στην πραγματική ζωή και καλλιεργεί τα πρότυπα της οικογένειας και της υγιούς σχέσης. Το ευτυχισμένο τέλος, απαραίτητο στοιχείο για την ψυχοσύνθεση του μικρού αναγνώστη, βοηθά στη συνειδητή ή υποσυνείδητη αφομοίωση των συμβολισμών της ιστορίας και ωριμάζει ομαλά την κρίση του. Αυτό που στο τέλος της αφήγησης μένει ως εντύπωση είναι το αίσθημα της τέρψης και της ελπίδας, αναγκαίο για την εξέλιξη της ζωής και τον αγώνα για την εξασφάλιση της ευτυχίας.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Βιβλίο τρίτο:
ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΑΣΤΕΡΙ, του Τζον Γκριν
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Κατηγορία: Μυθιστόρημα


Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Τζον Γκριν περιγράφει με αρκετά συγκινητικό και γλαφυρό τρόπο τον έρωτα δύο εφήβων, οι οποίοι παράλληλα με τα μεγάλα τους όνειρα και τον πόθο τους για ζωή καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν επίσης μεγάλο και ανίατο εχθρό, τον καρκίνο. Συνιστάται οπωσδήποτε προς ανάγνωση, καθώς πρόκειται για ένα βιβλίο που προκαλεί ποικίλα συναισθήματα στον αναγνώστη, ενώ παράλληλα τον διδάσκει τη δύναμη της αγάπης και της ανιδιοτελούς φιλίας.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Βιβλίο τέταρτο:

Λυκόφως, της Στέφανι Μέιερ
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Κατηγορία: Μυθιστόρημα


Το βιβλίο αυτό αποτελεί το πρώτο μυθιστόρημα της σειράς Λυκόφως της συγγραφέως Στέφανι Μέιερ που γοήτευσε εκατομμύρια φανατικούς αναγνώστες σε όλο τον κόσμο και που παρουσιάσει την θρυλική αγάπη της Μπέλα Σουάν και του Έντουαρντ Κάλεν, από την πλευρά της Μπέλα. Η ιστορία επιδιώκει να παρουσιάσει τις καταστροφικές συνέπειες της αθάνατης αγάπης, γεγονός που το καταφέρνει με απόλυτη επιτυχία.
Οπωσδήποτε αξίζει να διαβαστεί όχι μόνο από εφήβους και νέους αλλά και από αναγνώστες μεγαλύτερης ηλικίας.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ


Βιβλίο πέμπτο:

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ" του Δημήτριου Γ. Δημηνά
Εκδόσεις: Αρμός
Κατηγορία: Μυθιστόρημα


Τη συγκλονιστική ιστορία μιας ασυμβίβαστης έφηβης, όπως διαβάζουμε στο εξώφυλλο του, καταγράφει στο νέο του βιβλίο ο Δημήτριος Γ. Δημηνάς, με τίτλο «Εξομολόγηση», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αρμός». Συγκεκριμένα, έχουμε να κάνουμε με μια πραγματική καταγραφή των γεγονότων που σημάδεψαν όλη την περίοδο της εφηβικής της ζωής και την αλλοίωσαν εξ ολοκλήρου, γεγονότα τα οποία περιγράφονται με απόλυτη ακρίβεια και καθαρότητα, δίχως να αλλοιώνονται στο παραμικρό σκοτεινά και οδυνηρά σημεία, παρά μόνο τα ονόματα των προσώπων και των τοπωνυμιών για ευνόητους λόγους, όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο συγγραφέας στο προλογικό του σημείωμα. Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό πως δεν έχουμε να κάνουμε σε καμία περίπτωση με μια ιστορία μυθοπλασίας και αυτό, ενδεχομένως, αποτελεί και το πιο δυνατό πλεονέκτημα του βιβλίου, καθώς η αλήθεια που εκπέμπει κάνει την αφήγηση περισσότερο συγκλονιστική στα μάτια του αναγνώστη, αφού είναι απόλυτα ρεαλιστική.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Βιβλίο έκτο:
ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ,του Τζάστιν Α. Ρέινολντς
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Κατηγορία: Μυθιστόρημα


Ένα πολύ δυνατο και καθηλωτικό μυθιστόρημα που απευθύνεται σε έφηβους και που μιλάει για τον πρώτο μεγάλο έρωτα, αυτόν που έχει τη δύναμη να ορίσει τις ψυχές των πρωταγωνιστών του, οδηγώντας τες άλλοτε προς την απόλυτη αίσθηση χαράς και παντοδυναμίας κι άλλοτε προς την απέραντη θλίψη και την ολοκληρωτική συντριβή.
Η άρνηση του νεαρού Τζακ να αποδεχθεί τον θάνατο της αγαπημένης του Κέιτ τον οδηγεί σε μια διαρκή μάχη με τη μοίρα και τον χρόνο, γεγονός που δυστυχώς για εκείνον θα τον φέρει γρήγορα αντιμέτωπο με τις συνέπειες των πράξεών του.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια