Η συγγραφέας Μάουρα Ρομπέσκου μιλάει για το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2022 στην Αθήνα

 

Συνέντευξη στη Στέλλα Πετρίδου


Το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2022 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 18 Δεκεμβρίου. Ανάμεσα στους συγγραφείς που θα λάβουν μέρος στο φεστιβάλ είστε κι εσείς. Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό;

Το περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία.

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε στο συγκεκριμένο φεστιβάλ; Ποια η γνώμη σας για τη συγκεκριμένη διοργάνωση;

Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχω στην Αθήνα και αν βάλουμε και το Φεστιβάλ στην Κύπρο, τρίτη. Είναι μία όμορφη διοργάνωση που επιτρέπει στους συγγραφείς και να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν το έργο τους.

«Στηρίζουμε τους συγγραφείς με έργα και πράξεις!
Δίνουμε φωνή σε όλους τους συγγραφείς, δίνουμε φωνή στη φωνή σου.
Δίνουμε φωνή στους συγγραφείς!»

Ο εκδοτικός οίκος «Συμπαντικές Διαδρομές» για ακόμα μια φορά στηρίζει τη λογοτεχνία του φανταστικού σε μια εποχή που είναι ολοφάνερο, αν λάβουμε υπόψη την ολοένα και αυξανόμενη εμπορική του κίνηση, πως το συγκεκριμένο είδος ακμάζει. Εσείς προσωπικά είστε ευχαριστημένη με το εκδοτικό σας σπίτι και την όλη στήριξη που σας παρέχει;

Ναι είμαι πολύ ευχαριστημένη. Είναι ένας εκδοτικός που έχει εστιάσει στην λογοτεχνία του φανταστικού και του τρόμου [μην το ξεχνάμε και αυτό]. Δείχνει να αγαπά το συγκεκριμένο είδος και τους συγγραφείς που του εμπιστεύονται τα έργα τους. Μακάρι εκτός από το φεστιβάλ να αρχίσει να συμμετέχει και σε άλλες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις βιβλίων. Είμαι σίγουρη πως θα σαρώσει.


Τελικά, η λογοτεχνία του φανταστικού έχει φανατικούς αναγνώστες ή όχι; Τι πιστεύετε;

Μετά τον ‘πόλεμο’ που δέχτηκε και τον εξοστρακισμό για πολλά χρόνια, που χαρακτηρίστηκε ως παραλογοτεχνία, αρχίζει ολοένα να αυξάνει το αναγνωστικό της κοινό. Και φυσικά έχει φανατικούς αναγνώστες.

Γνωρίζετε τους υπόλοιπους συγγραφείς που λαμβάνουν μέρος στο φεστιβάλ; Τι τους εύχεστε;

Δεν τους γνωρίζω όλους, μερικούς μόνο και έχω να πω πως είναι καταπληκτικοί όλοι τους. Ελπίζω να γνωρίσω περισσότερους αυτήν την φορά. Σε όλους μας εύχομαι καλή επιτυχία και τα βιβλία μας να ταξιδέψουν τους αναγνώστες τους σε άλλα μέρη, φανταστικά και απόκοσμα.

Μιλήστε μας για το δικό σας βιβλίο. Τι πραγματεύεται με δυο λόγια;

Το βιβλίο μου έχει τον τίτλο ‘Οδός Εωσφόρου 666’ και εκτός του προφανούς, πραγματεύεται και την ανθρώπινη ψυχή. Τις ερινύες που κυνηγούν κάθε άνθρωπο, ακόμη και αν έχει απωλέσει τις ηθικές αναστολές στην φυσική του ζωή. Είναι ένα σκληρό κείμενο που μέσα από την φανταστική ιστορία του έχει μεταφυσικές προεκτάσεις. Εντάσσεται στον θρησκευτικό τρόμο. Είδος που αγαπώ πολύ.

Πότε είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση του βιβλίου σας και τι ώρα;

Είναι προγραμματισμένη για τις 18 Δεκεμβρίου στις 16:30.

Κλείνοντας θα θέλαμε να στείλετε το δικό σας μήνυμα στο αναγνωστικό κοινό που σας διαβάζει.

Θέλω να ευχαριστώ κάθε έναν που αποφασίζει να μπει στον κόσμο της φαντασίας μου. Ο κόσμος του βιβλίου είναι μαγικός. Σε κάνει να ξεχνάς την πεζή καθημερινότητα. Σε μεταφέρει σε ένα έναν άλλο κόσμο όπου μπορείς να είσαι όποιος εσύ επιλέξεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια