Παρουσίαση του βιβλίου – cd «Ιάμβη» του μουσικού συνόλου «Χάνομαι γιατί Ρεμβάζω» στο Μπαράκι της ΔιδότουΠαρουσίαση του βιβλίου – cd «Ιάμβη»

του μουσικού συνόλου «Χάνομαι γιατί Ρεμβάζω»

 

Μπαράκι της Διδότου, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022
Μια βραδιά με το θρυλικό και από τα πιο παλιά μουσικά σύνολα, τους «Χάνομαι γιατί Ρεμβάζω», αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για τα καλλιτεχνικά δρώμενα της Αθήνας!

 

Πόσο μάλλον όταν αφορά στην παρουσίαση ενός ξεχωριστού εγχειρήματος, του βιβλίου - cd «Ιάμβη», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στο Μπαράκι της Διδότου.

 

Οι «Χάνομαι γιατί Ρεμβάζω», στο τελευταίο αυτό πόνημά τους,  τραγουδούν ιαμβεία και μας συστήνουν με το δικό τους τρόπο το έργο των Ελλήνων Λυρικών Ιαμβογράφων - Αρχίλοχου, Σιμωνίδη, Ιππώνακτα, Ανάνιου, Σκυθίνου, Κράτη, Αισχρίωνα - σε μετάφραση του Γιάννη Δάλλα.

 

To album περιλαμβάνει επίσης τις «Σπονδές»,  μια συλλογή μουσικών φράσεων για κιθάρες εκ του συστάδην, ως μεταφορά των μουσικών καθιερώσεων των Αγερμών (τα σημερινά κάλαντα ή καλήμερα).

 

 

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν για το έργο ο μουσικογράφος – συγγραφέας Σταύρος Καρτσωνάκης και ο Χάρης Γ. Καββαλιεράτος, ένας από τους ιδρυτές του συνόλου.


 

Συντελεστές:

Θεοδώρα Μπάκα - τραγούδι, Barbara Sauter - βιολί, Θόδωρος Κοτεπάνος - πιάνο, Χάρης Γ. Καβαλλιεράτος - κιθάρα, Μιχάλης Σουλάκης - κόντρα μπάσο.

 

Μουσική: Γιώργος Φιλιππάκης, Χάρης Γ. Καβαλλιεράτος

 

Το βιβλίο – cd «Ιάμβη» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

 

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, ώρα 7.30 μ.μ.

Ελεύθερη είσοδος

 

To Μπαράκι της Διδότου – Πολυχώρος Πολιτισμού

Διδότου 3, Κολωνάκι

Τηλ.: 210 3642990

 

 

«Τη λύρα συνταιριάζει» - Γ. Φιλιππάκης / Σκυθίνος

  


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια