Αλέξανδρος Καψοκόλης: Τα Βασίλεια


Συγγραφέας: Αλέξανδρος Καψοκόλης
Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2022
Είδος: Μυθιστόρημα
ISBN: 978-618-5733-09-4
Σελίδες: 222
Εικονογράφηση έκδοσης: Μαρία - Αθηνά Ντόλκου


Έτσι πέφτουν τα Βασίλεια, σκέφτηκε ο Καπετάνιος και χάιδεψε το κομμάτι ξύλου που του είχε αφήσει η μητέρα του και το είχε συνέχεια κρεμασμένο στον λαιμό του.

Έτσι μοιάζει η κόλαση από ψηλά, σκέφτηκε ο Ντορφ και λιποθύμησε πάνω στον σταυρό που τον είχαν καρφωμένο.

Ίσως αυτή τελικά να ήταν και η πραγματική τέχνη του πολέμου, έστω και με μια παραλλαγή: Να γνωρίζεις καλά τον εχθρό σου, αλλά ακόμη καλύτερα να μη γνωρίζεις ποτέ τον πραγματικό εχθρό σου.

Όλοι εναντίον όλων, αυτή ήταν η λύση;


Τα δώδεκα Βασίλεια δημιουργήθηκαν σε έναν τόπο αρκετά πλούσιο και απέραντο. Έπειτα από αμέτρητους πολέμους, οι άνθρωποι των Βασιλείων αυτών κατάφεραν να συνυπάρχουν ειρηνικά μεταξύ τους. Μοναδικός εχθρός τους πλέον ήταν οι βάρβαρες φυλές των Κάτω Χωρών και αυτό που τους χώριζε και τους προστάτευε από εκείνους ήταν η απέραντη θάλασσα που είχαν αναμεσά τους. Όσες φορές την είχαν διασχίσει οι βάρβαροι με σκοπό να τους κατακτήσουν, κατέληγαν να επιστρέφουν ηττημένοι, με βαριές απώλειες. Η τελευταία φορά όμως που το επιχειρούν διαφέρει από τις προηγούμενες. Ένας νέος αρχηγός τούς οδηγεί, και ίσως καταφέρει να αλλάξει την ιστορία των Βασιλείων μια για πάντα.


Βιογραφικό:

Ο Αλέξανδρος Καψοκόλης γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Καστέλα. Από την ηλικία των εφτά ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα έκανε πρωταθλητισμό στην κολύμβηση αρχικά και στα δώδεκα συνέχισε στην υδατοσφαίριση με το σωματείο του Εθνικού Πειραιώς. Διακρίθηκε τόσο στο εγχώριο πρωτάθλημα της Α1, όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων με πάρα πολλά μετάλλια. Το 2005 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και το 2015 πήρε την ειδικότητα του Χειρουργού Οφθαλμίατρου. Από το 2018 εργάζεται στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας όπου και υπηρετεί έως και σήμερα από τη θέση του Επιμελητή Α'. Το 2020 έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Το πρώτο του μυθιστόρημα Το Άβατο: Η ματωμένη γη κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Βακχικόν το 2020.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια