Όλα τα λογοτεχνικά βιβλία που θα διαβάσουμε μέχρι το καλοκαίρι από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος!








Ο άνεμος που σαρώνει - Selma Almada
Το πρώτο μυθιστόρημα της Αργεντίνας Selma Almada εκδόθηκε το 2012 και τάραξε τα λογοτεχνικά νερά της Αργεντινής, πριν εκδοθεί στην Ισπανία και από εκεί σε πολλές ακόμα χώρες του κόσμου. Το βιβλίο, που ξεχωρίζει για τους ζωντανούς χαρακτήρες, τους φιλοσοφικούς διαλόγους, τη μοναδική περιγραφή των άγριων φαινομένων της φύσης, έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και έχει μεταφερθεί στην όπερα, τον κινηματογράφο και το θέατρο, ενώ η συγγραφέας θεωρείται μια από τις δυνατότερες φωνές της λατινοαμερικανικής σύγχρονης λογοτεχνίας.
(Μάρτιος, μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου)

Η ιστορία των δέντρων - Maja Lunde
Η αγαπημένη συγγραφέας από τη Νορβηγία επιστρέφει με το τέταρτο και τελευταίο βιβλίο της Τετραλογίας του Περιβάλλοντος, με τίτλο Η ιστορία των δέντρων. H σειρά βιβλίων στοχεύει στην περιβαλλοντική αφύπνιση, ωστόσο χαρακτηρίζεται από τις βαθιά ανθρώπινες ιστορίες με ιδιαίτερη έμφαση στις οικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις.
Λονγκγιερμπίεν 2110. Βαθιά μέσα στα βουνά, σ’ ένα απομακρυσμένο νησί κοντά στον Βόρειο Πόλο, βρίσκεται ένας θόλος, θησαυροφυλάκιο σπόρων απ’ όλες τις γωνιές ενός κόσμου που έχει καταρρεύσει. O Τόμι μεγαλώνει μέσα στο γυμνό και τραχύ τοπίο του Σβάλμπαρντ, με δύο αδέρφια για τα οποία θα έκανε τα πάντα και τη γιαγιά του Λουίζ, τη Λου από την Ιστορία του νερού, η οποία είναι ο φύλακας των σπόρων. Η επιβίωση σε αυτό το σκληρό περιβάλλον νότια του Βόρειου Πόλου είναι απαιτητική, ωστόσο η μικρή κοινότητα έχει βρει τον τρόπο και τον ρυθμό της, έχει κόψει την επικοινωνία με άλλες χώρες πριν από πολλά χρόνια και ζει σε αρμονία με τη φύση. Μια μέρα όμως η μικρή κοινότητα της Λονγκγιερμπίεν χτυπιέται από μια θανάσιμη αρρώστια που φέρνει την καταστροφή. Ο Τόμι, τ’ αδέρφια του και η γιαγιά του είναι από τους ελάχιστους που επέζησαν. Στο τέλος μένουν μόνο έξι μοναχικοί άνθρωποι, σ’ έναν έρημο τόπο, μ’ έναν θησαυρό που ο κόσμος νόμιζε πως έχει εξαφανιστεί για πάντα. Την ίδια στιγμή, κάπου μακριά στην Κίνα, η Τάο από την Ιστορία των μελισσών, ζει με τις αναμνήσεις του γιου της Γουέι-Γουέν.
(Μάρτιος, μετάφραση: Δέσποινα Παπαγρηγοράκη)

Απαγορευμένα αντικείμενα - Gayl Jones
H θρυλική συγγραφέας επιστρέφει με ένα μυθιστόρημα-μελέτη πάνω στη δημιουργική έκφραση των έγχρωμων γυναικών και την ένταση των σχέσεών τους. Αυτό το έργο της Jones, με τον χαρακτηριστικό απλό, καθαρό και ευθύβολο λόγο, δείχνει το εύρος και τη διορατικότητά της απέναντι στις αντιξοότητες της ανθρώπινης φύσης – επιβραβεύοντας τους μακροχρόνιους θαυμαστές της και φέρνοντας μια νέα γενιά αναγνωστών σε επαφή με το ταλέντο της.
(Απρίλιος, μετάφραση: Αργυρώ Μαντόγλου)

Πριν κρυώσει ο καφές - Toshikazu Kawaguchi
Σε ένα μικρό δρομάκι στο Τόκιο, υπάρχει ένα καφέ που προσφέρει στους πελάτες του μια μοναδική εμπειρία: την ευκαιρία να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Τέσσερις επισκέπτες έρχονται στο καφενείο με διαφορετικό στόχο ο καθένας. Για να αντιμετωπίσουν τον άντρα που τους άφησε, να λάβουν ένα γράμμα από τον σύζυγό τους του οποίου η μνήμη έχει χαθεί από την πρώιμη έναρξη του Αλτσχάιμερ, να δουν την αδερφή τους για τελευταία φορά και να γνωρίσουν την κόρη που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να γνωρίσουν. Αλλά το ταξίδι στο παρελθόν δεν είναι ακίνδυνο: Οι πελάτες πρέπει να κάθονται σε μια συγκεκριμένη θέση, δεν μπορούν να φύγουν από το καφέ και, τέλος, πρέπει να επιστρέψουν στο παρόν πριν κρυώσει ο καφές. Η συγκινητική ιστορία του Toshikazu Kawaguchi διερευνά το κλασικό ερώτημα: Τι θα αλλάζατε αν μπορούσατε να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο; Και προπάντων, ποιον θα θέλατε να συναντήσετε, ίσως για μια τελευταία φορά;
(Μάιος, μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη)

Το βιβλίο της μορφής και του κενού - Ruth Ozeki
Από την αριστοτεχνική πένα της υποψήφιας για Booker Ruth Ozeki, μια ιστορία θλίψης, κινδύνου και λύτρωσης. Η χαρισματική μυθιστοριογράφος μιλάει μέσα από μια ανθρώπινη ιστορία για την αλληλεξάρτηση όλων των πλασμάτων, την κατάχρηση της φύσης και τη λυτρωτική δύναμης της τέχνης. Η αφήγηση γίνεται από ένα αντικείμενο, συγκεκριμένα από ένα βιβλίο, συνθέτοντας ένα σημαντικό, πολυφωνικό, συχνά κωμικό, μαγικό-ρεαλιστικό κολάζ ενός μυθιστορήματος που επιχειρεί να σχολιάσει τα πιο πιεστικά ζητήματα της εποχής μας. Το βιβλίο τιμήθηκε με το Women’s Prize for Fiction 2022.
(Ιούνιος, μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά)

Το λεξικό των χαμένων λέξεων - Pip Williams
Το λεξικό των χαμένων λέξεων είναι το λογοτεχνικό ντεμπούτο της πρωτοεμφανιζόμενης Αυστραλής συγγραφέα Πιπ Ουίλιαμς. Η ιστορία ακολουθεί την Έσμε, ένα νεαρό κορίτσι ορφανό από μητέρα, που ζει λαθραία κάτω από το τραπέζι των λεξικογράφων που συντάσσουν το λεξικό της Οξφόρδης, συλλέγοντας τις λέξεις που αγνοούνται ή απορρίπτονται. Συχνά οι λέξεις αυτές σχετίζονται με ή χρησιμοποιούνται από γυναίκες. Η Έσμε μέσω αυτών κατανοεί τον κόσμο.
Το βιβλίο τιμήθηκε με τα βραβεία : MUD Literary Prize for best debut novel, Book of the Year and Debut Fiction Award, Indie Book Awards, People's Choice Award, NSW Premier's Literary Awards και General fiction book of the year, Australian Book Industry Awards, 2021 και βρέθηκε στις βραχείες λίστες για τα βραβεία Walter Scott Prize και Christina Stead Prize for Fiction, NSW Premier’s Literary Awards.
(Ιούλιος, μετάφραση: Λένια Μαζαράκη)








Η τέλεια φίλη - Ruth Ware
Η #1 συγγραφέας των μπεστ σέλερ των New York Times δημιουργεί ένα αγωνιώδες θρίλερ μυστηρίου που ακολουθεί μια γυναίκα η οποία αναζητά απαντήσεις μια δεκαετία μετά τη δολοφονία της φίλης της.
(Ιανουάριος, μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης)




Η μαύρη λύκαινα - Juan Gómez-Jurado
Η αποκάλυψη δύο πτωμάτων, ενός στη Μαδρίτη και ενός στη Μάλαγα, πυροδοτούν μια σειρά απροσδόκητων εξελίξεων στο δεύτερο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνίστρια την Αντόνια Σκοτ. Ο δημοφιλής Μαδριλένος συγγραφέας επιστρέφει με ένα συναρπαστικό θρίλερ που βασίζεται σε περίπλοκους, ρεαλιστικούς χαρακτήρες, με το απαιτούμενο ψυχολογικό βάθος μιας καλής αστυνομικής ιστορίας.
(Μάιος, μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου)


Λονδίνο στις φλόγες - Anthony Quinn
Τέσσερις άγνωστοι ενώνονται στο τεταμένο κλίμα της Μ. Βρετανίας των ’70s. Ένα ευφυές κατασκοπικό μυθιστόρημα που απεικονίζει μια εποχή έντονων κοινωνικοπολιτικών ζυμώσεων μέσα από τις προσωπικές διαδρομές και την αλληλεπίδραση τεσσάρων διαφορετικών προσωπικοτήτων. Μια συγκλονιστική αναπαράσταση του Λονδίνου στο τέλος της δεκαετίας του 1970, όπου η μοναδική αφήγηση του Quinn βρίσκει τέσσερις αγνώστους παγιδευμένους σε μια τέλεια καταιγίδα απεργιών, βομβαρδισμών και πανκ ροκ καθώς ένα έθνος μετατοπίζεται αμετάκλητα προς τα δεξιά.
(Μάιος, μετάφραση: Όλγα Γκαρτζονίκα)

Κάθε χρόνο στο Μανχάταν - Guillaume Musso
Εκείνη ονειρεύεται να γίνει ηθοποιός, εκείνος είναι ασκούμενος γιατρός. Συναντιούνται σε ένα μπαρ στο Μανχάταν και η έλξη τους είναι ακαριαία. Σε μια Νέα Υόρκη πιο απρόβλεπτη από ποτέ, ο Άρθουρ και η Λίζα θα συνδέσουν τη μοίρα τους, για να υπερνικήσουν την παγίδα που τους στήθηκε από τον πιο αδίστακτο εχθρό: τον χρόνο. Ένα ιλιγγιώδες ψυχολογικό θρίλερ με εκπληκτικό φινάλε.
(Ιούνιος, μετάφραση: Γιώργος Ξενάριος)

Το σκοτάδι δεν κοιμάται ποτέ - Simon Mockler
Χειμώνας 1967. Μια αρκτική καταιγίδα παγιδεύει τρεις στρατιώτες κάτω από τον πάγο στη Γροιλανδία και μόνο ο ένας θα επιβιώσει. Σε αυτό το ανατριχιαστικό μυθιστόρημα, ένας ψυχίατρος έχει την αποστολή να ξετυλίξει το κουβάρι ενός μυστηρίου σε μια άκρως απόρρητη στρατιωτική βάση.
(Ιούλιος, μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου)





Το πράσινο μίλι - Stephen King
Το Πράσινο Μίλι είναι μια από τις κλασικές και πλέον συγκινητικές ιστορίες του Stephen King, με πρωταγωνιστές τον φύλακα των θανατοποινιτών Πολ Έτζκομπ και τον κρατούμενο Τζον Κόφι, που έχει καταδικαστεί για τον θάνατο και τον βιασμό δύο κοριτσιών. Όταν ο δεσμοφύλακας ανακαλύπτει ότι ο Κόφι έχει μυστηριώδεις δυνάμεις, προσπαθεί απεγνωσμένα να εμποδίσει την εκτέλεση του. Με έντονα στοιχεία μαγικού ρεαλισμού και συγκλονιστικές ανατροπές, το βιβλίο τιμήθηκε με πολλά βραβεία (Bram Stocker Award, British Fantasy Award, Locus Award) και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς, αποσπώντας 4 υποψηφιότητες για Όσκαρ.
(Φεβρουάριος, μετάφραση: Πητ Κωνσταντέας)

Παραμύθι - Stephen King
Ο θρυλικός παραμυθάς Stephen King καταδύεται στα πιο απύθμενα βάθη της φαντασίας του σε αυτό το συναρπαστικό μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή ένα δεκαεπτάχρονο αγόρι που κληρονομεί τα κλειδιά ενός παράλληλου κόσμου και βρίσκεται να οδηγεί τη μάχη μεταξύ των δυνάμεων του καλού και του κακού. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του θρυλικού συγγραφέα φαντασίας και τρόμου δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια των πολλαπλών λόκνταουν και έχει ήδη καθιερωθεί, έχοντας τη στόφα των κλασικών του έργων αλλά και πολλές ανατροπές που κρατούν τον αναγνώστη σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα.
(Μάιος, μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης)






Τις μέρες που λιγόστευε το φως - Eugen Ruge - Επανέκδοση
Ένα γλυκόπικρο λογοτεχνικό δράμα για μια οικογένεια Γερμανών κομμουνιστών που έχουν παγιδευτεί στη λάθος πλευρά της Ιστορίας. O Eugen Ruge βραβεύτηκε το 2009 με το Βραβείο Άλφρεντ Ντέμπλιν, ενώ το 2011 του απονεμήθηκε για το ίδιο βιβλίο το Λογοτεχνικό Βραβείο της πολιτιστικής εκπομπής aspekte, καθώς και το Γερμανικό Βραβείο Λογοτεχνίας. To 2017 το βιβλίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Bruno Ganz.
(Ιανουάριος, μετάφραση: Τεό Βότσος)

Ο μελισσοκόμος απ’ το Χαλέπι - Christy Lefteri
Μέσα από την ιστορία ενός ζευγαριού από τη Συρία που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του λόγω πολέμου, το βιβλίο αυτό μας μιλά για την εμπειρία των προσφύγων, των ταξιδιών, εσωτερικών και εξωτερικών, καθώς και για την ανθεκτικότητα και τη δύναμη της αγάπης. Κυκλοφορεί σε 30 χώρες, βραβεύτηκε με τα Dayton Literary Peace Prize Nominee for Fiction (2020) και Aspen Words Literary Prize (2020) και ήταν στη λίστα προτεινόμενων βιβλίων της Όπρα Γουίνφρι.
(Ιούνιος, μετάφραση: Χρύσα Φραγκιαδάκη)

Λονδρέζικη Λέσχη Πνευματιστών - Sarah Penner
Από τη συγγραφέα του συγκλονιστικού μπεστ σέλερ Το μυστικό φαρμακείο, έρχεται μια μαγευτική ιστορία, που παρουσιάζει δύο αινιγματικές γυναίκες οι οποίες ξεκινούν να λύσουν το πιο ασυνήθιστο μυστήριο. Ένα μυθιστόρημα εποχής και μυστηρίου με μεταφυσικά στοιχεία, σκοτεινή βικτοριανή ατμόσφαιρα και μεταφυσικές αποκαλύψεις.
(Ιούνιος, μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη)



Ο χορός του αετού - Νάγια Δαλακούρα
Το νέο ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα εποχής της αγαπημένης συγγραφέα Νάγιας Δαλακούρα μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και στα τσελιγκάτα των Σαρακατσάνων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Μια πλούσια συναρπαστική αφήγηση, που μας αποκαλύπτει μέσα από τις ζωές των ηρώων το αρχέγονο πνεύμα της ορεσίβιας ζωής των Σαρακατσάνων, τη ζωή και τα πάθη τους.





Η τολμηρή σειρά βιβλίων απέκτησε εξαιρετική δημοφιλία και εκατομμύρια πωλήσεων, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο trend στο TikTok. Τα βιβλία μπορούν να διαβαστούν αυτόνομα ή με τυχαία σειρά, καθώς περιέχουν αυτοτελείς ιστορίες.

Twisted games - Ana Huang
Τo πολυαναμενόμενo δεύτερο βιβλίo της μπεστ σέλερ σειράς της Ana Huang βασίζεται στην αμοιβαία και μοιραία απαγορευμένη έλξη μιας πριγκίπισσας για τον γενναίο και αλαζονικό σωματοφύλακά της.
(Φεβρουάριος, μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου)

Twisted hate - Ana Huang
Στο τρίτο βιβλίο της σειράς Twisted πρωταγωνιστούν ένας δυναμικός και γοητευτικός γιατρός και μια φέρελπις δικηγόρος που μισιούνται και έλκονται από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους. Όσο περισσότερο γνωρίζονται, τόσο συνειδητοποιούν ότι η άποψη που είχαν ο ένας για τον άλλον απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
(Απρίλιος, μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου)


Το βασίλειο των καταραμένων - Kerri Maniscalco
Το συναρπαστικό δεύτερο βιβλίο της σειράς της Kerri Maniscalco ακολουθεί την Εμίλια, που ορκίζεται να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να εκδικηθεί για τον θάνατο της δίδυμης αδερφής της. Προδοσίες, σοκαριστικές αποκαλύψεις, αμείωτο σασπένς και ένας γοητευτικός δαιμονικός πρίγκιπας συνθέτουν το συναρπαστικό δεύτερο βιβλίο της σειράς που αποθεώθηκε στο TikTok και έχει αποκτήσει εκατομμύρια φανατικούς αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.
(Ιούνιος, μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου)

Συνέβη ένα καλοκαίρι - Tessa Bailey
Ένα ρομαντικό, τολμηρό μυθιστόρημα που ακολουθεί ένα δημοφιλές κορίτσι του Μπέβερλι Χιλς. Ο πατριός της την στέλνει με το ζόρι πίσω πίσω στο ψαροχώρι από όπου κατάγεται. Εκεί θα συναντήσει τον έρωτα στο πρόσωπο ενός τραχύ καπετάνιου, καθώς οι αναμνήσεις του παρελθόντος της την κατακλύζουν. Ένα βιβλίο με εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, πάνω από 300.000 κριτικές στο goodreads και εκατομμύρια προβολές στο TikTok από μια συγγραφέα που θεωρείται δικαίως μάστερ στις τολμηρές ρομαντικές ιστορίες και στα happy ends!
(Ιούνιος, μετάφραση: Κέλλη Κρητικού)




Ειδική ομάδα κατά της οθόνης - Lenia Major
Μια χιουμοριστική και έξυπνη ιστορία για την κατάχρηση των οθονών από τα μικρά παιδιά. Η Ινές είναι απεγνωσμένη: Ο αδερφός της, ο Εμίλ, έχει τα μάτια καρφωμένα στην οθόνη εδώ και βδομάδες! Δεν της μένει παρά μόνο μία λύση… Η ΕΟΟ: H Eιδική Ομάδα κατά της Οθόνης. Μια Ομάδα Κρούσης!
(Ιανουάριος, μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή)

Η ζέβρα που δεν ήθελε να πάει σχολείο & Το κοάλα που έλεγε άσχημες κουβέντες - Christine Beigel



Δύο νέα βιβλία από τη σειρά Τα Παραμύθια της γιαγιάς κότας που έχουν αγαπηθεί από τους μικρούς αναγνώστες αλλά και τους γονείς τους. Πρόκειται για μικρές, αστείες ιστορίες με πρωταγωνιστές ζώα, οι οποίες θίγουν ιδιαίτερα ζητήματα με έναν τρόπο που βοηθάει τους γονείς να συζητήσουν τα νοήματα με το παιδί. Στη Γαλλία μόνο, έχουν πουληθεί πάνω από 400.000 αντίτυπα, ενώ τα βιβλία έχουν μεταφραστεί σε 13 γλώσσες.
(Ιανουάριος, μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή)


Αν είχες έναν δεινόσαυρο - Linda Bailey
Από μηχανή του γκαζόν μέχρι χαρταετό, μπέιμπι σίτερ και ομπρέλα, αυτό το πρακτικό βιβλίο εξετάζει όλους τους τρόπους που μπορεί να χρησιμοποιήσεις έναν δεινόσαυρο. Και ναι, υπάρχουν εκπληκτικές δυνατότητες!
Η συγγραφέας Linda Bailey έχει τιμηθεί με τα βραβεία California Young Reader Medal, το Georgia Children’s Book Award, το Ontario Blue Spruce και το Silver Birch Awards. Η ίδια δηλώνει πως εάν είχε έναν δεινόσαυρο, θα τον χρησιμοποιούσε ως υποπόδιο την ώρα που γράφει.
(Φεβρουάριος, μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή)


Μπόγκι ο βρομύλος - Aaron Blabey
Ο Μπόγκι δεν είναι μόνο το πιο γκρινιάρικο παγκ του κόσμου – είναι και το πιο ΒΡΟΜΙΑΡΙΚΟ! Όταν έρχεται η ώρα για μπάνιο, το βάζει στα πόδια. Και κάνει ζημιές!
Ένα υπερξεκαρδιστικό και υπερπενταβρόμικο βιβλίο από τον πολυβραβευμένο Aaron Blabey, στην απίθανη σειρά του Μπόγκι.
Ένα βιβλίο γεμάτο νερό και σαπούνι – ψέματα: ένα βιβλίο γεμάτο λέρα!
(Μάρτιος, μετάφραση: Αρσέν)



Αντέλ η τρομερή - Κύριος Ταν (Antoine Dole), κυρία Πρίκλι
Η διάσημη σειρά που έχει γίνει παγκόσμιο best seller και έχει κάνει εκατομμύρια πωλήσεις, τώρα για πρώτη φορά στα Ελληνικά! Άριθμεί 18 τόμους και έχει ξετρελάνει τα παιδιά. Το brand “Mortelle Adele” θεωρείται ο αντίποδας των ηρώων Disney στη Γαλλία. «Με μια γερή δόση μαύρου χιούμορ και ψήγματα τρυφερότητας, η Άντέλ είναι μια ηρωίδα νέου τύπου... Βάλε τη ζώνη σου γιατί θα απογειωθείς».



Αντέλ η τρομερή - Ποιους συμπαθώ; Κανέναν!
«Ο Αζάξ είναι το λιονταράκι μου. Φαίνεται λίγο γελοίος, αλλά το έχω ψάξει στο ίντερνετ και ξέρω πως όταν μεγαλώσει θα μπορέσει να φάει όσους μ’ εκνευρίζουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άλλοι τον περνάνε για γατάκι».
(Φεβρουάριος, μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου)

Αντέλ η τρομερή - Πάντα φταίνε οι άλλοι!
«Ξέρω πώς να κάνω δύσκολη τη ζωή των γύρω μου. Ούτε ο γάτος μου ο Αζάξ δεν τη γλιτώνει! Αλλά από εκεί που δεν το περίμενα, το υπερκινητικό χάμστερ – γκρίζλι αρκουδάκι μου, ο Φιζ, έχει αποφασίσει να μου δώσει να καταλάβω και θα γίνει χαμός!»
(Ιούνιος, μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου)

Minecraft fiction - Σπάσε τον κώδικα
Το πρώτο βιβλίο Minecraft λογοτεχνίας κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις μας.
(Μάιος, μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου)

Minecraft - Κυνήγι Θησαυρού βιβλίο με αυτοκόλλητα
(Μάιος, μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου)

Τα Τερατάκια: Πρώτη μέρα στο σχολείο - Travis Nichols
Το πρώτο βιβλίο μας νέας, ξεκαρδιστικής σειράς του δημοφιλούς συγγραφέα Travis Nichols με ήρωες μικρά τερατάκια όπως βαμπίρ, μούμιες και χλαπάτσες, που ζουν όλα μαζί σε ένα νησί.
(Ιούνιος, μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου)




Ο Mr. Chem και η απόλυτη επιστημονική πρόκληση - Δημήτρης Κουλουμάσης, Χριστίνα Σαρηγιάννη
Μια παρέα εφήβων αποδέχεται την απόλυτη επιστημονική πρόκληση του Mr Chem! Ο Παντέλης, η Έλενα και ο Φίλιππος γίνονται ομάδα και προσπαθούν να υλοποιήσουν τα 10 πειράματα έκπληξη του αγαπημένου τους επιστήμονα. Ο χρόνος πάντα τους πιέζει, όπως και οι ανταγωνίστριες ομάδες που κυνηγούν το έπαθλο του διαγωνισμού! Η αξία της φιλίας και της συνεργασίας αναδύονται μέσα από το πιο πρωτότυπο επιστημονικό ταξίδι που έχει γίνει ποτέ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
(Μάρτιος)

Σχολή κατασκόπων – Βρετανική εισβολή - Stuart Gibbs
Στο έβδομο βιβλίο της σειράς μπεστ σέλερ των New York Times Σχολή Κατασκόπων, ο Μπεν Ρίπλεϊ πρόκειται επιτέλους να καταστρέψει το SPYDER, μια για πάντα.
Καθηλωμένος στο Μεξικό αφού παραλίγο να αιχμαλωτίσει τους ηγέτες του SPYDER, ο δεκατριάχρονος Μπεν Ρίπλεϊ χρειάζεται απεγνωσμένα ένα ντους. Αλλά ακόμη περισσότερο, αυτός και οι φίλοι του κατάσκοποι στο σχολείο πρέπει να καταστρώσουν ένα νέο σχέδιο για να νικήσουν τους εχθρούς τους. Η μόνη τους ένδειξη είναι ένα κλειδί που ανοίγει… κάτι.
Η αποστολή: Θα πρέπει να ενωθούν με τη βρετανική MI6 για να εντοπίσουν τον αρχηγό της SPYDER, τον αινιγματικό κύριο Ε, και να καταρρίψουν μια για πάντα τη διαβολική οργάνωση. Μόνο που δεν θα είναι εύκολο. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αντίπαλες φατρίες του κακού, δόλιους διπλούς σταυρούς και να μάθουν να οδηγούν στην αντίθετη πλευρά του δρόμου. Αλλά δεν έχουν άλλη επιλογή: Αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία να σπάσουν τον κώδικα στο SPYDER.
(Απρίλιος, μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου)



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια