Η Βιβέττα Σαρρή απαντά στο ερωτηματολόγιο των Τεχνών


Η Βιβέττα Σαρρή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης( Τ.Ε.Π.Α.Ε.) του Α.Π.Θ καθώς και του Διδασκαλείου Τμήματος Νηπιαγωγών Α.Π.Θ., όπου διδάχθηκε Εικαστικά, Ιστορία Τέχνης και Μουσειακή εκπαίδευση. Υπηρέτησε στην εκπαίδευση αρκετά χρόνια. Με τη ζωγραφική ασχολείται τα τελευταία 12 χρόνια φοιτώντας σε ιδιωτικά Εικαστικά Εργαστήρια. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και το εξωτερικό.


Μπορεί η ζωγραφική να κάνει τον κόσμο καλύτερο;

Η ζωγραφική είναι πηγή έμπνευσης ,έκφρασης ιδεών, είναι χρώματα, ομορφιά. Η ικανότητα που καλλιεργείται μέσω αυτής, να διακρίνεις, να αντιλαμβάνεσαι την ομορφιά είναι πολύ σημαντική για έναν όμορφο κόσμο. Είναι ένα μέσο με δυναμική. Απελευθερώνει, είναι μια συνθήκη open minded. Μεταφέρει ποικίλα μηνύματα, ασχολείται με θέματα που απασχολούν την κοινωνία, ευαισθητοποιεί, προβληματίζει, έλκει συναισθήματα ,δίνει ευκαιρίες για ανάλυση ,συζήτηση και αρκετές φορές προτείνει λύσεις για αντιμετώπιση ορισμένων καταστάσεων. Ως στοιχείο Πολιτισμού μπορεί να επηρεάζει θετικά, να συμβάλλει στην αλλαγή του κόσμου, να τον εξελίξει, να τον βελτιώσει.

Γιατί δημιουργείτε;

Η δημιουργία ενός έργου, μου προκαλεί μεγάλη χαρά! Ηρεμεί ο νους και η ψυχή μου. Μου προσφέρει ψυχολογική ,πνευματική και αισθητική απόλαυση.

Κάθε έργο αποτελεί ένα μικρό στόχο που καλούμαι να κατακτήσω. Οι σκέψεις μου, μέσα από ποικίλη θεματολογία, γίνονται χρώματα, σχήματα, γραμμές, φόρμες, σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσω με περισσότερο κόσμο, με έναν διαφορετικό τρόπο.

Ποιό καλλιτεχνικό κίνημα προτιμάτε και γιατί;

Δεν θα μπορούσα να αναφέρω συγκεκριμένα μόνο ένα καλλιτεχνικό κίνημα καθότι το κάθε ένα έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Μέσα από μελέτη και μέσα από το back up των εμπειριών μου, έχω ενσωματώσει στη ζωγραφική μου στοιχεία από διάφορα κινήματα, από τα οποία έχω δεχθεί επιρροές. Το είδος ζωγραφικής των έργων μου είναι μεταμοντέρνο, μέσα από τα δικά μου φίλτρα, η σύνθεση είναι σουρεαλιστική, η γραφή ιμπρεσιονιστική, ενώ σε κάποια έργα αναγνωρίζονται στοιχεία ρεαλισμού.


Ποιόν πίνακα θα θέλατε να είχατε ζωγραφίσει και γιατί;

Είναι αρκετά έργα, δημιουργών που μου προκαλούν ιδιαίτερα συναισθήματα, ωστόσο επιλέγοντας μόνο ένα, θα ανέφερα το έργο της κ.Μαρίας Φιλοπούλου “Κολυμβητές κάτω από το νερό” ( 2020).

Θάλασσα και παιδιά αποτελούν στοιχεία αγαπημένα. Οι παιδικές φιγούρες, οι γεμάτες ξεγνοιασιά, η παιδικότητα, οι βουτιές, το παιχνίδι των παιδιών ανασύρουν παιδικές μνήμες όμορφων εποχών, Το υγρό στοιχείο, οι αποχρώσεις της θάλασσας, οι κυματισμοί, το παιχνίδισμα του φωτός μέσα στο νερό, όπως είναι αποτυπωμένα σου δίνουν την αίσθηση, σε προκαλούν να γίνεις κομμάτι του πίνακα…

Τι σας ενέπνευσε στο τελευταίο σας έργο;

Η ανάγκη του να μπορείς να ανασάνεις, κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα, παίρνοντας μια δυναμική απόφαση αλλαγής στάσης ζωής. Μια μετάβαση ανανέωσης, από καταστάσεις που σε προβληματίζουν σε πιο απελευθερωτικές. Με αισιοδοξία, με αγάπη για τον εαυτό μας, οριοθετώντας τα “κουτάκια” του μυαλού μας που το κρατούν εγκλωβισμένο.

Ποιες είναι οι καλλιτεχνικές σας βλέψεις για το μέλλον;

Να δημιουργώ έργα τα οποία θα προκαλούν χαρά και αισιοδοξία, θα αναδύουν θετικά συναισθήματα, θα διεγείρουν το νου, την καρδιά και θα προκαλούν συγκινήσεις, που θα αποτυπώνουν μετάβαση από μια κατάσταση σε μια άλλη καλύτερη, μεταφέροντας κάποιο μήνυμα και που ο θεατής θα μπορεί να αναγνωρίσει τα έργα μου μέσα από αυτά τα χαρακτηριστικά τους.


Η Βιβέττα Σαρρή συμμετέχει στην εικαστική έκθεση "JANUS BIFRONSστον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο στο Κολωνάκι με το έργο της "BREATH"



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια