Βιβλιοκριτική: "Το Φυλλαράκι που ήθελε να ταξιδέψει" της Στέλλας Τζίβα | Γράφει ο Κώστας Τραχανάς

 


Συγγραφέας: Στέλλα Τζίβα
Έτος έκδοσης: 2022
Σελ.: 44
Εκδόσεις: Αρμός


Μια φορά κι ένα καιρό ένα Φυλλαράκι ήταν έτοιμο για το μεγάλο ταξίδι ντου! Στην άκρη ενός πυκνού δάσους, κρεμασμένο από το κλαδί ενός γέρικου δέντρου, περίμενε τον Μεγάλο Άνεμο. Να ΄ρθει και να φυσήξει δυνατά!

Με τη βοήθεια του Μεγάλου Ανέμου θα ταξίδευε και θα γνώριζε τον κόσμο! Με τη βοήθεια του Μεγάλου Ανέμου θα έκανε το όνειρο πραγματικότητα!

Κάποτε έφτασε η στιγμή που περίμενε! Ο Μεγάλος Άνεμος άρχισε να φυσάει. Φφςςς…,Φφςςς…, σφύριξε ο Μεγάλος Άνεμος και το αγκάλιασε. Μα τώρα ένιωθε μέσα του αντιφατικά αισθήματα. Ενώ ήθελε να αφεθεί στον Μεγάλο Άνεμο ,ταυτόχρονα ένιωθε αγωνία και φόβο!

Ο Μεγάλος Άνεμος το σήκωσε ψηλά στον ουρανό και ξεκίνησε το μεγάλο του ταξίδι!

Το Φυλλαράκι ένιωθε μουδιασμένο από την έκπληξη και τον θαυμασμό. Ένας υπέροχος κόσμος ανοιγόταν μπροστά του.

Και δεν χόρταινε την τόση ομορφιά του..

Τυλιγμένο στην αγκαλιά του Μεγάλου Ανέμου διέσχιζε τον ουρανό. Στ΄ αλήθεια ο κόσμος είναι απέραντος! Ποτέ δεν είχε φανταστεί ότι μπορεί να είναι τόσο μεγάλος!

«Τι όμορφος που είναι ο κόσμος !» ψέλλισε.

Το όνειρό του γινόταν πραγματικότητα κι ένιωθε απερίγραπτη ευτυχία!

Νύχτωσε .Ένα μεγάλο αστέρι πρόβαλε μπροστά του. Το Φυλλαράκι εκστατικό παρατηρούσε το υπέρλαμπρο φως του.

-Να το ακολουθήσουμε! πρότεινε με ενθουσιασμό.

Ο Μεγάλος Άνεμος συμφώνησε και ακολουθώντας το φως ακούμπησε απαλά το Φυλλαράκι στη στέγη ενός στάβλου. Το Φυλλαράκι είδε στο στάβλο μερικά ζώα, ανθρώπους ,αγγέλους κι ένα μωρό.

-Σήμερα γεννήθηκε ένας Βασιλιάς! είπε ο Μεγάλος Άνεμος

-Ένας Βασιλιάς! επανέλαβε με δέος το Φυλλαράκι. Ένας μικρούλης Βασιλιάς!

«Τι περίεργο! Ένας Βασιλιάς και να γεννιέται σε τέτοιο μέρος;» σκέφτηκε

Τότε το Βρέφος άνοιξε τα ματάκια του.

Μόλις είδε μπροστά του το Φυλλαράκι άπλωσε τα χεράκια του.

Και χαμογέλασε. Απλά χαμογέλασε! Το Φυλλαράκι συγκλονίστηκε.

Και τότε ένιωσε την επιθυμία να χαρίσει κάτι το μικρό Βρέφος.

Τι θα μπορούσε όμως να του χαρίσει:

Ήταν ένα απλό φύλλο, ένα κίτρινο Φυλλαράκι!

Έμεινε ασάλευτο ώσπου… 

Άραγε συνάντησε το Φυλλαράκι όσα ονειρεύτηκε;

Τι του χάρισε αυτό το ταξίδι ,αυτή η νέα ζωή; 

Τα εικονογραφημένα βιβλία θα είναι πάντα τα αγαπημένα μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν !

Λέμε ιστορίες στα παιδιά για να κοιμηθούν και στους ενήλικες για να ξυπνήσουν…

Ένα άριστο βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας σε μοναδική εικονογράφηση της Κατερίνα Παϊσίου.

Ένα μαγευτικό βιβλίο για τα μικρά παιδιά που μιλάει για τα όνειρα, για την ελπίδα, για την ευτυχία,  για την γνωριμία με τον κόσμο, για την αλήθεια, για τη ζωή, για τη γέννηση του Θείου Βρέφους, για όσους αναζητούν την αγάπη και δεν την έχουν ακόμα βρει…

Χαρίστε τα Χριστούγεννα στα μικρά σας παιδιά, αυτό το μικρό βιβλιαράκι.


Η Στέλλα Τζίβα γεννήθηκε στην Αθήνα. Απέκτησε το πτυχίο πιάνου και στη συνέχεια το δίπλωμα πιάνου από το Ελληνικό Ωδείο, κοντά στη σολίστ Ανθούλα Παπαδοπούλου. Είναι κάτοχος πτυχίου ωδικής και αρμονίας. Παρακολούθησε μαθήματα αντίστιξης και μελέτησε μοντέρνο πιάνο με τον σολίστ Γιώργο Ψυχογιό.                                                                                                      

Έχει γράψει τα βιβλία: Ο Λύκος που μαθαίνει πιάνο, Ο Λύκος και τα 100 μουσικά παιχνίδια, 15 μουσικές εικόνες από ένα καλοκαίρι – μικρές μελωδίες για πιάνο με 5 νότες για 4 χέρια, 15 μουσικές εικόνες από ένα καλοκαίρι – μικρές μελωδίες για πιάνο και φλάουτο ή βιολί, όμποε, μαντολίνο μεcd, Οι μελωδίες της ψυχής μας – με κάλαντα, εκκλησιαστικούς ύμνους, χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια, με συνοδείες και Το Φυλλαράκι που ήθελε να ταξιδέψει – Χριστουγεννιάτικη ιστορία με θεατρική διασκευή και παρτιτούρες. Υπήρξε συντάκτρια στα ηλεκτρονικά περιοδικά culturenow.gr και Ηχοδιάστασιςmagazine.Από το 2019 είναι συντάκτρια στο έντυπο περιοδικό Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού. Έχει γράψει στίχους για τους συνθέτες Τατιάνα Ζωγράφου, Πηγή Λυκούδη και Νίκο Πλατύραχο. Είναι εθελόντρια στο Χαμόγελο του Παιδιού και στο Ίδρυμα Μιμηκοπούλου και συνεχίζει να ονειρεύεται και να ελπίζει για έναν καλύτερο κόσμο… 

Η Κατερίνα Παϊσίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Από πολύ μικρή εκδήλωσε την αγάπη της για ζωγραφική και δημιουργία. Αποφοίτησε από τον Α.Κ.Τ.Ο. με πτυχίο στη Γραφιστική, ενώ συνέχισε τις σπουδές της μέχρι το 2000, παίρνοντας τοBachelor of Arts Hons,in Graphic Design, (MIDDLESEX University).Από τότε ταξιδεύει με φαντασία στον κόσμο του παιδικού βιβλίου,  προσθέτοντας σε αυτόν και τις δικές της πινελιές και χρώματα…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια