Το Μουσείο Γ. Δροσίνη διοργάνωσε την Micro-Medworld Exhibition της Θέκλης Καμπάνη




Το Μουσείο Γ. Δροσίνη με την πρωτοβουλία της οτρηρή Προέδρου του κα. Ε. Βαχάρη διοργάνωσε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 , 12μμ έως 7μμ την Micro-Medworld Exhibition της Θέκλης Καμπάνη με σκοπό όλα τα έσοδα των ζωγραφικών έργων να δωρηθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου Ελπίδα Φίλων παιδιών με καρκίνο. Αξιοσημείωτο είναι το ενδιαφέρον και την ευαισθητοποίηση που έδειξαν οι όμοροι και μη της περιοχής της Κηφισιάς, μιας και τα 21 έργα της έκθεσης είχαν ξεπουλήσει από την πρώτη ώρα της ζωγραφικής Έκθεσης.

«Σε μια έκθεση σαν κι αυτή
Εγώ να στέκομαι σαν θεατής.
Σε μια ανθρώπινη γωνιά στην Κηφισιά,
Η τέχνη πως καραδοκά.
Μια μαθήτρια κολλεγίου μας δίνει την
Ελπίδα, Φως και Ηλιαχτίδα στο Σκοτάδι.

Γένεσις, Αντίθεσις, Μπινγκ –Μπανγκ
Έργα ξεχωριστά σαν κι αυτά.
Άραγε νικά η ιατρική, τον καρκίνο;
Μια ζωή!
Φως και ελπίδα στην καρδιά η τέχνη
Να θεραπεύσει τα παιδιά!»

-Ευφροσύνη Λούζη-


Η Θέκλη Καμπάνη, η μαθήτρια της Α’ Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών και με αφορμή το μαθητικό πρόγραμμα “MYP Personal Project” δημιούργησε έργα με θέμα τη Μικροβιολογία, τα ανθρώπινα όργανα, την ιατρική, το κύτταρο και τη θεραπεία. Ολόκληρη η έκθεση φανερώνει το ενδιαφέρον και την αγάπη της μικρής καλλιτέχνιδας για την ιατρική και τον τρόπο που εκείνη τη βλέπει. Το θέμα της έκθεσης μάλιστα προσεγγίζει τρεις πτυχές την Τέχνη, την Ιατρική και την Επιχειρηματικότητα. Μα ο φανερός σκοπός της είναι η αγάπη και η ευαισθησία της μικρής ταλαντούχας καλλιτέχνιδας να βοηθάει τους ανθρώπους ιδιαίτερα με το ευαίσθητο θέμα της ασθένειας!


Επίσης, όλα τα κομμάτια που περιλαμβάνονται είναι βήματα του συναισθηματικού και προκλητικού ταξιδιού της κατανόησης του εαυτού της ταλαντούχας καλλιτέχνιδας. Πρόκειται για εμπορεύσιμα έργα εμπνευσμένα από τον μικρόκοσμο πιο συγκεκριμένα το φυσικό βιοσύμπαν που παρατηρείται σε μικροσκοπικό ή υπομικροσκοπικό επίπεδο.

Επιπλέον, αναπτύσσει την ιδέα της ασθένειας και της υγείας του οραματισμού της ενέργειας που απαιτείται για την τροφοδότηση των βιοχημικών αντιδράσεων του κυττάρου.


Ο θεατής συναντά μια πολύ χωρίς συναισθήματα ερμηνεία της πολυπλοκότητας της μικροπίας χωρίς να αισθάνεται δυσφορία με τις συνέπειες του ευαίσθητου θέματος της ασθένειας που προβάλλεται. Είναι μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ένα οπτικά ουτοπικό αποτέλεσμα που θα ευχαριστήσει εύκολα το κοινό!


Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι πρόκειται για μια έκθεση πλαισιωμένη με τη ζεστή μουσική του βιρτιουόζου πιανίστα Αντώνη Βεκρή εμπνευσμένη από τη Susan Aldworth, Damian Hirst και Fabian Oefner , αφού η καλλιτέχνιδα χρησιμοποίησε μια ποικιλία διαφορετικών μέσων όπως ακρυλικό και ακουαρέλα, μαρκαδόρους posca, πάστα gesso και πραγματικές ιατρικές προμήθειες. Επιπλέον, στην αυλή του Μουσείου Δροσίνη υπήρχε το catering Μπεγνή ώστε να φροντίσει τους καλεσμένους της Έκθεσης με τα πολύ προσεγμένα γεύματά του.


Τέλος, για την εντυπωσιακή έκθεση της Θέκλης Καμπάνης μας μίλησαν η επίτιμη ζωγράφος κα. Βαλυράκη η οποία δήλωσε την ευρηματικότητα, το ταλέντο και την ευαισθησία που εκφράζουν τα έργα της καλλιτέχνιδας πράγμα που αποτελεί έκπληξη για την εποχή μας! Ενώ η μητέρα της φίλης της Υβόνης μας τόνισε τη μοναδική σύλληψη της φαντασίας, των ονομασιών των έργων καθώς και του εξαίρετου project του Κολλεγίου που έχει βάλει τα παιδιά στη διαδικασία να ψάξουν τους ίδιους τους , τους εαυτούς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια