Παρουσίαση του βιβλίου «Αιώνιος Γυρισμός» του Γιάννη Πέτρου στην Αθήνα


 Παρουσίαση βιβλίου «Αιώνιος Γυρισμός»

του Γιάννη Πέτρου

 

«Monk Grapes and Spirits», Kυριακή 12 Φεβρουαρίου, ώρα 6 μ.μ.
Ο συγγραφέας Γιάννης Πέτρου παρουσιάζει το νέο του μυθιστόρημα, με τίτλο «Αιώνιος Γυρισμός», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στο «Monk Grapes and Spirits».

 

∆ύο παράλληλες ζωές µιας κοινής πορείας, από την Κούβα στην Ιταλία∆ύο αδερφές, η Άνα και η Ραφαέλα, που θα κληθούν να αντικρίσουν κατάµατα τις επιλογές τους και να αντιµετωπίσουν τις συνέπειές τους. ∆ύο µισά που δηµιουργούν το όλον. Μια διαδροµή µέσα από τις κοινωνικές, θρησκευτικές και γενικότερες νόρµες που έχουν δηµιουργήσει τον ρόλο της γυναίκας. Η ιστορία δύο γυναικών που γεννήθηκαν µαζί, µε δύο χαρακτήρες εντελώς διαφορετικούς µεταξύ τους, και αναζητούν τη θέση και τον ρόλο τους στον κόσµο. 


Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα, θα μιλήσουν οι: Μίνα Μαύρου (Δημοσιογράφος, Εκδότρια του Mousikogramma.gr), Δημήτριος Δουγένης (Στέλεχος Πληροφορικής) και Έλλη Ρουμπέν (Καλλιτεχνική Παραγωγός).


Την εκδήλωση θα προλογίσει εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιάννης Πέτρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Μεγάλωσε στο Λουτράκι Κορινθίας µε τις ιστορίες του «παραµυθά» παππού του να εξιτάρουν την παιδική του φαντασία και να αποτελούν το ερέθισµα για τη συγγραφή των πρώτων του διηγηµάτων κατά τη διάρκεια της εφηβείας του. Καλλιτεχνικά ανήσυχος, από την ηλικία των δώδεκα ασχολείται µε τη µουσική, λαµβάνοντας µέρος σε παραστάσεις και Διαγωνισµούς τραγουδιού, είτε ως ανεξάρτητος µουσικός, είτε ως µέλος της Φιλαρµονικής Ορχήστρας Λουτρακίου.

Σπούδασε Οικονοµικά και Διοίκηση στην Αθήνα και µέχρι το 2020  απασχολούνταν  στον τραπεζικό κλάδο. Το 2011 τιµήθηκε µε το βραβείο Καινοτόµου ιδέας από την Τράπεζα Πειραιώς. Παράλληλα µε τις σπουδές και την εργασία του, θα εντρυφήσει στις ξένες γλώσσες (µιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά), δηµιουργώντας τα εφόδια για να υποστηρίξει το µεγάλο του πάθος, τα ταξίδια. Οι εικόνες, τα συναισθήµατα, οι άνθρωποι και οι ιστορίες τους, που γνώρισε σε αυτά, θα τον επηρεάσουν και θα τον οδηγήσουν να περάσει µεγάλα χρονικά διαστήµατα στο εξωτερικό, αναζητώντας νέες εµπειρίες και βιώµατα.

Απο τις  Εκδόσεις iWrite, κυκλοφόρησε το 2016 το πρώτο του βιβλίο µε τίτλο  «Ο Πιο Γλυκός Ύπνος».

 

Παρουσίαση βιβλίου «Αιώνιος Γυρισμός»

Kυριακή 12 Φεβρουαρίου,  ώρα 6 μ.μ.

Monk Grapes and Spirits
Καρόρη 4, Αθήνα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια