Δύο τελευταίες παραστάσεις για την παράσταση "Γιαγιά Σμύρνη" στο θέατρο "Πρόβα"

 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 26/02/2023 & 12/03/2023 

Η Παιδική Σκηνή του θεάτρου «ΠΡΟΒΑ» σας ενημερώνει πως το έργο ΓΙΑΓΙΑ ΣΜΥΡΝΗ ολοκληρώνει τον κύκλο των παραστάσεων του. Αποχαιρετούμε το κοινό που μας αγκάλιασε με 2 τελευταίες παραστάσεις, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 11:30. Οι οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία και στα σχολεία συνεχίζονται παράλληλα με την προγραμματισμένη περιοδεία του έργου εντός και εκτός Αττικής.

3 μαγικά καρυδάκια…που όταν σπάνε γίνονται ευχές,

3 δρόμοι…όλο εκπλήξεις

3 χρώματα…κίτρινο, πράσινο, κόκκινο,

3 ιστορίες…πριν, μετά και τώρα

Γνώριμοι χαρακτήρες όπως Το τζίνι, ο πασάς, το μαγεμένο ψάρι, η βεζιροπούλα που πλάθει τον άντρα της από ζυμάρι, ο μάγος Εηβάχ που κατέχει την τέχνη της μεταμόρφωσης, η δυναμική κοπέλα που ντύνεται άντρας, το γέρικο ζευγάρι που εύχεται για ένα παιδί.

Σμυρναίικες και παραδοσιακές μικρασιάτικες μουσικές 

Γιγάντιες φιγούρες του θεάτρου σκιών μοιράζονται την σκηνή με τους ηθοποιούς που παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν και μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι στις πιο παραμυθένιες ιστορίες της Μικράς Ασίας!

Μέσα από παραμύθια της ΓΙΑΓΙΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ οι μικροί θεατές γνωρίζουν την κουλτούρα, τον πολιτισμό, την παράδοση της Μικράς Ασίας.

Ενώ μέσα από τις αναμνήσεις της θίγονται με μεγάλη ευαισθησία και ενσυναίσθηση ζητήματα όπως η προσφορά στον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη

Όλα τα κοστούμια είναι φτιαγμένα από μαντήλια, ώστε οι μικροί θεατές να μπορούν να μιμηθούν εύκολα τους χαρακτήρες του έργου με υφάσματα που βρίσκονται στο σπίτι! Ενισχύοντας την έκφραση, την φαντασία και την ενσυναίσθηση των παιδιών παίζοντας ρόλους μέσα από το συμβολικό, ανοιχτού τύπου (open ended) παιχνίδι.

Στο θέατρο «ΠΡΟΒΑ» μπορείς να προμηθευτείς και να φτιάξεις τη δική σου φιγούρα θεάτρου σκιών! Διακόσμησε την με τις μπογιές και όλα τα υλικά που θα βρεις στη δωροσακούλα.
Επίσης μπορείς να αποκτήσεις το βιβλίο με το κείμενο του έργου για να ζωντανέψεις ξανά όσες σκηνές σου άρεσαν.

Εκτός από κυλικείο στο θέατρο υπάρχει κάθε φορά και διαφορετική δραστηριότητα μέχρι να αρχίσει η παράσταση. Glitter tattoo, δέντρο των μεγάλων ονείρων, ζωγραφική και άλλες εκπλήξεις!


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο Σωκράτης, έπειτα από μία μυστηριώδη συνάντηση, βρίσκεται «παγιδευμένος» στο «αλλού»! Εκεί που ζουν τα παραμύθια που του έλεγε η Σμυρνιά γιαγιά του. Η ΓΙΑΓΙΑ ΣΜΥΡΝΗ. Με οδηγό ένα τζίνι, τον Αμάν, ταξιδεύει μέσα σε θραύσματα από μικρασιάτικα παραμύθια και σε αναμνήσεις ριζωμένες πολύ βαθιά! Πρέπει κάτι να θυμηθεί. Κάτι που έχει ξεχάσει. Κάτι που θα του δώσει νέα προοπτική στην ζωή του.  Θα βοηθήσει τον εαυτό του ή θα απλώσει το χέρι στον συνάνθρωπο που τον έχει ανάγκη;

Διάρκεια: 70 λεπτά

Το έργο απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και άνω και σε ενήλικες που αισθάνονται παιδιά!

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Υάκινθος Μάινας

Σκηνοθεσία: Κοραλία Τσόγκα

Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος

Σκηνικά: Άννα Μάινα

Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντόπουλος Αντώνης

Χορογραφίες: Σταυρούλα Ρόιδου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Ασημακοπούλου



ΔΙΑΝΟΜΗ

Γιάννης Χαντέλης
Υάκινθος Μάινας
Ήρα Σταυροπούλου
Μαίρη Καρφάκη
Νίνα Κεφαλογιάννη
Και η Μαίρη Ραζή χαρίζει την φωνή της στη ΓΙΑΓΙΑ ΣΜΥΡΝΗ

 

Πληροφορίες

ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΒΑ

Διεύθυνση: Ηπείρου 39, Αθήνα 104 39

Τηλέφωνο: 21 0881 8326

Πληροφορίες: https://prova.gr/

 

Ε-mail:   theatro.prova@gmail.com  - info@prova.gr

Web address:  http://prova.gr/ 

Facebook:  https://www.facebook.com/prova.theater

Instagram: theatro.prova

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή στις 11:30 π.μ.

Τιμή εισιτηρίου: 10 € 

 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Χορηγούς Επικοινωνίας για την υποστήριξη τους

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια