Παρουσίαση του βιβλίου “Η Πριγκίπισσα Μάντυ” της Ρέας Κατσάπη στη Θεσσαλονίκη

 

Το Mediterranean College εστιάζει στη διαφορετικότητα και στην ουσιαστική επικοινωνία!

Το Mediterranean College βρίσκεται σε στενή συνεργασία με ακαδημαϊκούς που διακρίνονται για το επιστημονικό τους έργο και την προσφορά τους στην κοινωνία, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, το 1ο Ιδιωτικό Αγγλόφωνο Κολλέγιο της Ελλάδας, προχωρά στην δεύτερη, κατά χρονική σειρά, παρουσίαση βιβλίου -στη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά- και η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Μαρτίου και ώρα 18.30, στις εγκαταστάσεις του Mediterranean College Θεσσαλονίκης (Lecture Hall- Ίωνος Δραγούμη 21, Ισόγειο).

Η εκδήλωση αφορά στην κ. Ρέα Κατσάπη, Επικεφαλής της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, η οποία θα παρουσιάσει το παραμύθι με τίτλο “Η Πριγκίπισσα Μάντυ” το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.


Για το βιβλίο της κ. Κατσάπη, θα μιλήσουν οι:
1) κ. Ευγενία Καραζιώτη, Εκπαιδευτικός – Ζωοθεραπεύτρια
2) κ. Νίκη Λιώτη, Ψυχολόγος
3) κ. Ανθή Θάνου, Αφηγήτρια

Η ιστορία με λίγα λόγια: «Η πριγκίπισσα Μάντυ ζει σε ένα μεγάλο κάστρο μαζί με τη βασίλισσα. Αγαπά την ιππασία, τις ξύλινες κατασκευές και απεχθάνεται το ροζ χρώμα. Για τη βασίλισσα όμως προέχει το να αφήσει στην άκρη ότι της αρέσει και να συμπεριφέρεται όπως μια καθωσπρέπει πριγκίπισσα. Η Μάντυ στην προσπάθειά της να απεκδυθεί τον μανδύα των “πρέπει” που της επιβάλουν και να είναι ο απλά ο εαυτός της, φεύγει από το κάστρο. Η τύχη της θα την οδηγήσει σε ένα εργαστήριο ξύλου, όπου θα γνωρίσει έναν λύκο, τον κ. Λουπύτο και τον βοηθό του, ένα γουρουνάκι, τον Ίγκορ. Η ευγένεια του κ. Λουπύτο και το όμορφο κλίμα στο εργαστήριο ξύλου, κάνει τη Μάντυ να καταλάβει ότι αυτό που της αρέσει περισσότερο απ’ όλα είναι οι ξύλινες κατασκευές. Το ίδιο θα συνειδητοποιήσει και η βασίλισσα, η οποία βρίσκοντάς την εκεί, καταλαβαίνει πώς η καταπίεση και η επιβολή των δικών της “θέλω”, οδήγησαν τη Μάντυ μακριά της. Μητέρα και κόρη επιστρέφουν ξανά μαζί στο κάστρο, αυτή τη φορά παρέα με τους καινούριους φίλους που έκανε η Μάντυ και όλοι μαζί ζουν και συνυπάρχουν αρμονικά.»

Μια διαφορετική ιστορία που έχει ως στόχο να ανατρέψει συγκεκριμένα στερεότυπα που υπάρχουν και να βοηθήσει τα παιδιά να διαμορφώσουν τη δική τους εκτίμηση για τον κόσμο. Η αποδοχή της διαφορετικότητας και η σημασία της ουσιαστικής επικοινωνίας ανάμεσα σε γονείς και παιδιά είναι τα δυο κεντρικά μηνύματα που αναδεικνύει το παραμύθι.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.medcollege.edu.gr/diaforetikotita-kai-ousiastiki-epikoinwnia

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια