Μόνικα Άλι: Γάμος από έρωτα


Συγγραφέας: Μόνικα Άλι
Ημ/νία έκδοσης: 23 Φεβ 2023
Είδος: Μυθιστόρημα
Ηλικία: 18+
Σελίδες: 584
Μεταφραστής: Αργυρώ Μαντόγλου
Εικονογράφος: IDEAL IMAGE ΑΕ
ISBN: 978-618-01-4743-8
Εκδόσεις: Ψυχογιός


ΔΥΟ ΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ. ΔΥΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙΗ Γιασμίν Γκοράμι μπορεί να είναι ευγνώμων για πολλά πράγματα στη ζωή της: για την οικογένειά της που την περιβάλλει με αγάπη, για την πολλά υποσχόμενη σταδιοδρομία της στην ιατρική και για τον γοητευτικό και όμορφο αρραβωνιαστικό της, τον Τζο Σάνγκστερ, που είναι κι εκείνος γιατρός.
Όμως, καθώς η μέρα του γάμου της πλησιάζει και οι γονείς της Γιασμίν γνωρίζονται με τη μητέρα του Τζο, μια παθιασμένη φεμινίστρια, οι δύο οικογένειες έρχονται αντιμέτωπες με μυστικά του παρελθόντος, ψέματα και προδοσίες που έμεναν θαμμένες για χρόνια.
Ενώ όλα όσα νόμιζε πως ήξερε για τα πιο αγαπημένα της πρόσωπα ανατρέπονται, η Γιασμίν αναγκάζεται να αναρωτηθεί τι πραγματικά θέλει από μια ερωτική σχέση και τι στ’ αλήθεια σημαίνει «γάμος από έρωτα»…


Βιογραφικό:

H ΜΟΝΙΚΑ ΑΛΙ γεννήθηκε το 1967 στο Μπανγκλαντές, αλλά μεγάλωσε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και ζει. Είναι συγγραφέας των μυθιστορημάτων Επτά θάλασσες και δεκατρία ποτάμια, Alentejo Blue, In the Kitchen και Untold Story, με εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία διεθνώς, καθώς έχουν μεταφραστεί σε 26 γλώσσες σε όλο τον κόσμο. Είναι μέλος της βρετανικής Royal Society of Literature, ενώ το 2003 συμπεριλήφθηκε στην έγκριτη λίστα του περιοδικού Granta με τους καλύτερους νέους Βρετανούς λογοτέχνες. Ήταν υποψήφια για τα βραβεία: Booker, George Orwell και των Συγγραφέων της Κοινοπολιτείας, ενώ στις ΗΠΑ ήταν μεταξύ των φιναλίστ για τα βραβεία του National Book Critics Circle και των Los Angeles Times. Έχει διδάξει δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, ενώ από το 2015 έως το 2018 ήταν φιλοξενούμενη ως Διακεκριμένη Συγγραφέας στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος στο Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ. Το μυθιστόρημά της Επτά θάλασσες και δεκατρία ποτάμια μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, ενώ η ίδια διασκευάζει για την τηλεόραση το ΓΑΜΟΣ ΑΠΟ ΕΡΩΤΑ, το οποίο βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των Sunday Times.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια