ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ μέχρι 12 Μαΐου για ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ του Jean Gennet από τους ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ

 

ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ του Jean Gennet από τους ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ

4 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Πέμπτη & Παρασκευή 4 & 5- 11 & 12 Μαΐου 

 


ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ του Jean Genet από τους ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ . Μια επίκαιρη προκλητική πολιτική σάτιρα! 

 


Η ομάδα Θεατρίνων Θεατές  ολοκληρώνει τις παραστάσεις της με τη φετινή της επιτυχία, που παίχθηκε με τεράστια επιτυχία στο Studio Κυψέλης  και χαρακτηρίστηκε από κοινό κάνει ειδικούς από τις πιο ενδιαφέρουσες της χρονιάς. Ένα εντυπωσιακό  παραμύθι ενηλίκων του Ζαν Ζενέ, με 16 μελή θίασο και ζωντανή μουσική επί σκηνής. 

 

"Το μπαλκόνι" του Ζαν Ζενέ,  πρωτοποριακό ακόμα και στις μέρες μας, αναδημιουργείται από την Λεία Βιτάλη και μεταφέρεται στην Περιφέρεις μετά την επιτυχίς τουβστην σκηνή του Studio Κυψέλης.  Η Δέσποινα Βολίδη μεταμορφώνει σε έναν υπερπολυτελή οίκο ψευδαισθήσεων το σκηνικό χώρο. Την δραματουργική επεξεργασία υπογράφει η Χαρά Μπακονικόλα, η χορογραφία είναι του Άγγελου Χατζή και η καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιάννη Σολδάτου & βασισμένο στη δοκιμασμένη μετάφραση της Μαίρης Μιχαλάτου. Η τολμηρή σκηνοθετική ματιά είναι του Γιώργου Λιβανού και η μουσική του Μίμη Πλέσσα.


 

Ο πολυτελής οίκος των Ψευδαισθήσεων της Μαντάμ Ίρμα, ανοίγει και υποδέχεται τους θαμώνες του σε νύχτες λαγνείας, που ζουν σα να μην υπάρχει αύριο. ‘Έξω μια επανάσταση καλπάζει και ισοπεδώνει τα πάντα …! Τι θα γίνει όταν οι ήρωες κληθούν να πάρουν στην πραγματικότητα, τους ρόλους που μια ζωή ονειρεύονταν; Θα αντέξουν την έκθεση τους, στο Μπαλκόνι; Άραγε μετά θα υπάρξει η επιστροφή; Ποια είναι ικανή να γίνει Βασίλισσα; Μια νύχτα που θα καθορίσει τη ζωή των ηρώων που θα  κληθούν να ζήσουν  αυτό που μια ζωή ονειρευόντουσαν...  Μήπως όμως το όνειρο καταλήξει σε εφιάλτη; 

 

 Ο Γιώργος Λιβανός δούλεψε σκληρά με το εξασκημένο δυναμικό του με την τεχνική του γραμμικού συμβολισμού που αυτός πρεσβεύει στην Ελλάδα και παρουσιάζει την δική του συγκλονιστική εκδοχή στην σκηνή του Studio Κυψέλης και τώρα σε festivals.  


 

   Eίναι η ώρα  της μεγαλύτερης και πιο φιλόδοξης παραγωγή των Θεατρίνων Θεατές, που την προετοιμάζουν ένα χρόνο. 

 

   Ένα σπουδαίο αιρετικό, απαιτητικό και ποιητικό έργο του οποίο τα δικαιώματα εξασφάλισαν οι Θεατρίνων Θεατές με  ένα θίασο all time classic πρωταγωνιστών & άξιους συντελεστές. 

 

 

   ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ του Jean Gennet από τους ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ 

 

Διάρκεια 120΄  

 

 


Σκηνοθέτης – σχεδιασμός φωτισμού- στίχοι: Γιώργος Λιβανός 

 

Απόδοση - αναδημιουργία κειμένου: Λεία Βιτάλη

 

Μετάφραση : Μαίρη Μιχαλάτου

 

Δραματουργική επεξεργασία :  Χαρά Μπακονικόλα

 

Μουσική basic theme : Μίμης Πλέσσας

 

Χορογραφία :  Άγγελος Χατζής

 

Σκηνογραφία - κοστούμια:  Δέσποινα Βολίδη

 

Κινηματογράφηση - Καλλιτεχνικός σύμβουλος : Γιάννης Σολδάτος

 

Μουσική διδασκαλία Νίκη Γκουντούμη

 

Fotos : Zώης Τριανταφύλλου - Σφακιανάκης

 

Trailer : Αντώνης Μανδρανής

 

Fotos προβών : Γιώργος Λιβανός

 

Υπεύθυνη θεάτρου : Ζωή Τριανταφυλλίδη

 

Τεχνική υποστήριξη Ιπποκράτης Βαφειάδης

 

Μanager διαφημίσεων Χρύσα Πολυζώη -Δημήτρης Βασιλειάδης

 

Video Χρήστος Λουκάκης

 

Υποδοχή - εκτέλεση κοστουμιών - βοηθός ενδυματολόγου :Vania Alexandovna

 

Υπεύθυνος αρχείου : Βασίλης Θεοδώρου

 

Μarketing manager : Νίκος Σαραφανιάν

 

Logo παράστασης : ΖώηςΤριανταφύλλου Σφακιανάκης

 

Ευχαριστίες στην Αλίκη Δανάλη

 

Πρόγραμμα :εκδόσεις ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

 

Επιμέλεια έκδοσης: Έφη Βενιανάκη

Ερμηνεύουν: Καίτη Ιμπροχώρη Πέπη Οικονομοπούλου Γιώργος Λιβανός, Νίκος Γιάννακας, Γιάννης Τσιώμου, Νίκος Καραγιώργης, 

 

Μάνος Χατζηγεωργίου, Νίκος Χαλατζίδης Μαρία Δρακοπούλου, Σωτήρης Αντωνίου, Μάνος Τσιβιλής, Γιάννος Τριανταφύλου, Ιουλία Φάλλια & ο Αλέξανδρος Κλημόπουλος.

 

Έκτακτη εμφάνιση στο ρόλο της Βασίλισσας από την Χαριτίνη Καρόλου. 

 

 

Ζωντανά στο πιάνο η Νίκη Γκουντούμη . Πλάι της Ακορντεόν Γιάννος Τριανταφύλου - ηλεκτρική κιθάρα Σωτήρης Αντωνίου,  κιθάρα Μάνος Τσιβιλής, κρουστά Μαρία Δρακοπούλο

 

 Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το ΥΠ.ΠΟ. 

 

 

Επίσημο trailer:  

 

 

 

 Διάρκεια 120'

 

Οι Κριτικές έγραψαν:

 

#Ο έμπειρος σκηνοθέτης Γιώργος Λιβανός ανέβασε στο Studio Κυψέλης το κλασικό πλέον έργο του Ζαν Ζενέ το “Μπαλκόνι” και με μια ευφάνταστη σκηνοθεσία μας δείχνει πως πρέπει να ανεβαίνει ο Ζενέ σήμερα.

Οι Θεατρίνων Θεατές μας έχουν συνηθίσει σε αξιόλογες παραστάσεις, με σπουδαία έργα του ελληνικού & διεθνούς ρεπερτορίου,  τις περισσότερες φορές ανεβασμένα από την ομάδα πρώτη φορά στη χώρα μας. Γεγονός, που αποδεικνύει την προσπάθεια τους για έρευνα και θέατρο σημαντικό. Συχνότατα δε, πολυπρόσωπα έργα, σε φρέσκιες μεταφράσεις- αποδόσεις- και με εξαίρετους συνεργάτες.

Σταύρος Ξηντάρας kontranews.

 

#Δεκαέξι ηθοποιοί μας παρουσιάζουν ένα ονειρεμένα καταραμένο παραμύθι, μέσα σε ένα οίκο  ψευδαισθήσεων, όπου καλούνται απλοί άνθρωποι να γίνουν ο ανώτερος δικαστής, ο αρχηγός της εκκλησίας, ο επικεφαλής του στρατού ,ο αστυνομικός διευθυντής, την ίδια ώρα που έξω πολιορκούν την Βαστίλη. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η τολμηρή σκηνοθετική ματιά είναι του Γιώργου Λιβανού, που με μοναδική μαεστρία συντονίζει τον 16μελή θίασο, σε αυτό το εντυπωσιακό παραμύθι ενηλίκων του Ζαν Ζενέ, ενώ η μουσική του σπουδαίου Μίμη Πλέσσα, μοναδική. Η καλύτερη παράσταση της ομάδας! . 

Στάθης Παπούλιας  Myreview.gr 


 

#Μην την χάσετε. Δεν πρέπει να χάσει αυτό το υπέρ-θέαμα κανείς/καμία/κανένα. 

Κωνσταντίνος Μπούρας Γράφειν wordpress

 

#Ο Γιώργος Λιβανός που εκτός από σκηνοθέτης  του έργου ,σχεδίασε τον φωτισμό, έγραψε  στίχους και παίζει στην παράσταση τόνισε  το εντυπωσιακό δεδομένο  της πρέπουσας υφής με επίδειξη μάλιστα δεξιοτεχνίας και συστατικά σημεία ανάπλασης . Εκθαμβωτικά και ευεργετικά  είναι  τα σκηνικά και τα κοστούμια της Δέσποινας Βολίδη.

   Στα σημαντικά  και θετικά επιτεύγματα της  παράστασης  είναι η μουσική basic theme  του Μίμη Πλέσσα , η  εξαίρετη χορογραφία  του  Άγγελου Χατζή, η μουσική διδασκαλία της  Νίκης Γκουντούμη που παίζει ζωντανά.

Λεόντιος Πετμεζάς polispost.gr#Ένα πολύ φιλόξενο και απολαυστικό μπαλκόνι!

 Η εφευρετικότητα και το μεράκι του Γιώργου Λιβανού έφτιαξαν ένα υπέροχο μικρό θέατρο, όπου ανεβαίνουν υπέροχες μεγάλες παραστάσεις! 

«Το μπαλκόνι» του Ζαν Ζενέ αποτελεί το φετινό επίτευγμα του, που εντυπωσιάζει και πάλι τους θεατές! 

Ένα σπουδαίο έργο, σε σύγχρονη μετάφραση - μεταγραφή της Λείας Βιτάλη, ευρηματική σκηνοθεσία του Γιώργου Λιβανού και υπέροχα σκηνικά και κοστούμια της Δέσποινας Βολίδη. 

Εξαιρετικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς και μια ευκαιρία για τους θεατές να δουν επί σκηνής μεγάλες πρωταγωνίστριες όπως η Χαριτίνη Καρόλου, η Καίτη Ιμπροχώρη και η Πέπη Οικονομοπούλου! 

Άκης Χαραλαμπίδης

 

#Ο βραβευμένος Γιώργος Λιβανός για άλλη μια φορά πρωτοπόρησε. Έφερε αυτή τη φορά το Μπαλκόνι του Ζενέ στην Ελλάδα. Η σκηνοθεσία του μαζί με τον φωτισμό μας μετέφερε στην Γαλλία  του ’50 και το κλίμα της επανάστασης σε μια παράσταση πολύ δυνατή με σοουδαία νοήματα. Παρόλο που έχουν περάσει 73 χρόνια το θέμα είναι σύγχρονο. Περνάει στο κοινό  με  ιδιαίτερα σαφή και κατανοητό τρόπο τους θεμελιώδεις μετασχηματισμούς που έχει υποστεί η σύγχρονη κοινωνία τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Το μπαλκόνι του Ζενέ όχι μόνο αξίζει να το δείτε αλλά ίσως το δείτε και περισσότερες από μία φορές!

Μαρία Αγραπίδου Entertaimentnews.gr


 

#' ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ JEAN GENET, ατόφιος , άγριος, ωμος με εξαιρετικούς ηθποιούς. Η παρουσια και μόνον  της κυριας Χαριτίνης Καρόλου συνιστά αφ'εαυτου εργο τεχνης υψηλης ταξεως!

#Ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα που βάζει ο Γιώργος Λιβανός τον εαυτό του. Οι ερμηνείες συγκλονιστικές οι τρεις γυναίκες Καίτη Ιμπροχώρη, Πέπη Οικονομόπουλου και η βασίλισσα Χαριτίνη Καρόλου γράφουν ιστορία, Η κορυφαία στιγμή του θεάτρου studio Κυψέλης είναι εδώ.Δεν υπάρχουν επίθετα για να χαρακτηρίσεις αυτή την παραγωγή.Μόνο θαυμασμός και χειροκρότημα ψυχής.Χρύσα Κατσιματίδου “Mai di Domenica”

 

#Οι συντελεστές της παράστασης σίγουρα αποτελούν τον βασικό λόγο για την μεγάλη αυτή επιτυχία. Η τολμηρή σκηνοθετική ματιά είναι του Γιώργου Λιβανού, που με μοναδική μαεστρία συντονίζει τον 16μελή θίασο . Προτείνω ανεπιφύλακτα να δείτε την εξαιρετική αυτή παράσταση!

Γιώργος Λιναρίτης Art Magazino

 

#Οι Θεατρίνων Θεατές τούτη τη χρονιά ανέβηκαν στο Μπαλκόνι του Ζαν Ζενέ, και το ενδιαφέρον ήταν πρόδηλο. Θέλω να μείνω στον μαέστρο της παράστασης, στον Γιώργο τον Λιβανό, θα μου επιτρέψετε. Κατάφερε το όνειρο να το μοιραστεί με τον θεατή κι αυτή τη φορά. Και τούτο ήταν δύσκολο πολύ, ο Ζενέ δεν σου δίνει κείμενο ένα κι ένα κάνουν δύο, ακροβατεί στο ονειρικό, στο ασυνείδητο, στο σώψυχο, σε αφυπνίζει, σε βάζει μπρος στους καθρέφτες και στους ρόλους σου, τους δικούς σου τους προσωπικούς, θέλει μαεστρία αυτό να το περάσεις από τη σκηνή στον θεατή, μεγάλη. Κι ο Γιώργος το κάνει, με άνεση, ειλικρίνεια, ευφυία. Αψηφά άλλη μια φορά τα δικά του δεδομένα και ανεβάζει 14 καλλιτέχνες- όπως το λέω, καλλιτέχνες πάνω σε μια περιορισμένη σκηνή και νομίζεις πως έχεις μπρος σου τη σκηνή του Παλλάς, δεν τον περιορίζει ποτέ ο χώρος του, γιατί ίσως έχει ατέλειωτο ορίζοντα στο όραμά του, ίσως γι αυτό. Στήνει μια παράσταση και μας δίνει αυτό που ήθελε ο Ζενέ! 

 Όλοι μα όλοι ήταν άψογοι στο δύσκολο του κειμένου, της κίνησης, της χημείας. Η ζωντανή μουσική είναι πάντα ένα ισχυρό ατού των παραστάσεων των παιδιών και αυτή τη φορά τα τραγούδια που ερμήνευσαν όλοι ήταν απολαυστικά. Με εντυπωσίασε η καλλιφωνία όλων τους. Εξαιρετικοί! 

Mάρθα Ξένου- Περγαμόντο στη γραφή μινόρε στη γεύση.

 

#Το Μπαλκόνι ή πόσον σημαντικό είναι ν' ανεβαίνουν σπουδαία κείμενα με σρβασμό.

    Μια υπερπαραγωγή που σπάνια συναντάς σε μικρό (& όχι μόνο ) θέατρο που την συμπληρώνει το υπέροχο πρόγραμμα του Αιγόκερω. Μην το χάσετε!

Νίκος Καλαμακίδης GHellas.

 

#Μεγάλη  Πως χώρεσε τόσος πολυπληθής θίασος, σε τόσο μικρή σκηνή, είναι απορίας άξιον, στον "Studio Κυψέλης" όλα αυτά και φυσικά υπαίτιος ο Γιώργος Λιβανός!!!

Νίκος Ελευθερίου Kalitheasi.gr

 

#Ένα από τα σπουδαία έργα της ευρωπαϊκής δραματουργίας έκανε πρεμιέρα χθες στο STUDIO Κυψέλης, σε μια αντάξιά του παράσταση. Μη την χάσετε...

Γιάννης Σολδάτος.

 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Πέμπτη & Παρασκευή 4 & 5 - 11 & 12 Μαΐου.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 210 8819571

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ

Εισιτήρια 23 ευρώ VIP, 18 ευρώ κανονικό, 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, υπερηλίκων, ΑΜΕΑ, 5 ευρώ Ατέλειες ΣΕΗ – ΕΕΣ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια