Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής για το Βραβείο Inspire 2023

 


INSPIRE PROJECT 2023 | ΒΡΑΒΕΙΟ INSPIRE 2023

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή 02 Ιουνίου 2023

 

Παράλληλα με την παρουσίαση της έκθεσης «Ένταση. Σενάρια μέλλοντος και άλλες ιστορίες», αποτέλεσμα του εργαστηρίου Inspire Project 2023 υπό την καθοδήγηση των φετινών προσκεκλημένων καλλιτεχνών Μιχαήλ Καρίκη και Albert Barqué-Duran, το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και το Inspire Project προσκαλούν καλλιτέχνες που έχουν στο ενεργητικό τους εργασίες που έχουν παραχθεί στο πλαίσιο εργαστηρίου ή residency να υποβάλουν τη συμμετοχή τους στην ανοιχτή διαδικασία για την απονομή του Βραβείου Inspire 2023.

Το Inspire Project, που παρουσιάστηκε στην πρώτη του εκδοχή το 2012, λειτουργεί ως πλατφόρμα προώθησης και υποστήριξης της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσα από δύο βασικούς άξονες δράσης: α) τη διοργάνωση εργαστηρίων που εμψυχώνονται από διακεκριμένους καλλιτέχνες και απευθύνονται σε νέους συναδέλφους τους με στόχο την παραγωγή νέων έργων μέσα από συμμετοχικές, εργαστηριακές εκπαιδευτικές διαδικασίες και β) την ανάδειξη καλλιτεχνικών έργων/συνόλων που έχουν προκύψει στο πλαίσιο άλλων εργαστηρίων ή προγραμμάτων residency μέσα από τον θεσμό του Βραβείου Inspire.

To Βραβείο Inspire, νεότερος θεσμός του Inspire Project, απονέμεται σε εικαστικό, ανεξαρτήτως ηλικίας ή εθνικότητας, για εργασία που έχει ήδη παραχθεί στο πλαίσιο εργαστηρίου ή residency ανά τον κόσμο και διακρίνεται για τη σύλληψη, την πρωτοτυπία, τον προβληματισμό και την συνάφειά της με τον χώρο στον οποίο έχει παρουσιαστεί και με τον οποίο δυνητικά συνδιαλέγεται. Το Βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου 2023 σε ειδική εκδήλωση.

Καλλιτέχνες που τιμήθηκαν με το Βραβείο Inspire στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις είναι ο Κωστής Βελώνης (2017), η Ζωή Γιαμπουλντάκη (2019), η Κυριακή Γονή (2020) και η Στεφανία Στρούζα (2021), για τα έργα τους που παράχθηκαν στο Μεξικό, στο πλαίσιο της Residency Casa Maauad της Πόλης του Μεξικού το 2016, στο Bamberg της Βαυαρίας, στο πλαίσιο residency στο Internationales Könstlerhaus (Villa Concordia), στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και, τέλος, στην Πόλη του Μεξικού με την υποστήριξη του Austrian Cultural Forum και στο MANA Contemporary στις ΗΠΑ, αντίστοιχα.

 

To Inspire Project συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι προσκαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους αποστέλλοντας:

·      τη φόρμα συμμετοχής που βρίσκεται εδώ https://www.momus.gr/news/inspire-prize-open-call

·      οπτικό υλικό σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή.

 

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή 02 Ιουνίου 2023, 18:00

 

Η υποβολή των φακέλων γίνεται με παράδοση στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-Helexpo, Εγνατία 154, 54636 Θεσσαλονίκη) ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info.contemporary@momus.gr με την ένδειξη «Βραβείο Inspire 2023».

- Οι φάκελοι των υποψηφίων δεν επιστρέφονται παρά μόνο αν ζητηθούν από τους ίδιους.

- Η επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων για το βραβείο, η οποία απαρτίζεται από επιμελητές/επιμελήτριες του MOMus, θα εξετάσει τους φακέλους και θα αξιολογήσει τη συμβατότητά τους με τα κριτήρια του Βραβείου Inspire. Το όνομα του/της νικητή/νικήτριας του Βραβείου Inspire θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του MOMus, www.momus.gr. Ο/Η νικητής/νικήτριας του Βραβείου Inspire θα ειδοποιηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα έχει δηλώσει.

Πληροφορίες: info.contemporary@momus.gr και στα τηλέφωνα: 2310 240002, Τρίτη-Παρασκευή 12:00-15:00.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια