Κωνσταντίνα Κατρακάζου: Λέξεις που δεν έζησε…


Κωνσταντίνα Κατρακάζου
Λέξεις που δεν έζησε…
Νουβέλα
ΣΕΛΙΔΕΣ: 162 
ISBΝ: 978-960-615-616-8
Εκδόσεις: Αρμός


Είναι η ιστορία μιας περσόνας επάνω στην οποία διακλαδίζονται ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν, σκέψεις για το μέλλον. Όλα αυτά τα παρακολουθεί με απάθεια. Δεν ενθουσιάζεται, δεν χαίρεται, δεν λυπάται για τίποτα. Προστατεύει τον εαυτόν του από τον ψυχικό πόνο ζώντας σ' ένα φαντασιακό κόσμο. Αποφεύγει κάθε απτή εμπειρία τόσο που τελικά οι αισθήσεις του από την αχρηστία ατροφούν. Αδιάφορα παρακολουθεί τις ιστορίες των Άλλων αποδιώχνοντας το βάρος που αυτές προκαλούν. Μόνο παρατηρεί δίχως καμία συμμετοχή.

Ο εχθρός είναι οι Άλλοι. Αποφεύγει κάθε εγγύτητα μαζί τους. Φοβάται μήπως εισβάλλουν στον χώρο του και οικειοποιηθούν την ιδιωτικότητά του. Ζει μόνος. Φίλοι, γυναίκα, παιδιά, γονείς, δεν υπάρχουν. Ζει μία ζωή δίχως εκπλήξεις, προστατευμένος μέσα στον προσωπικό του χώρο, στην γαλήνη της μοναχικότητάς του και κάνει ό, τι θέλει και όποτε θέλει. Δεν έχει ανάγκη κανέναν..

***


Η Κωνσταντίνα Κατρακάζου γεννήθηκε το 1953 και είναι εικαστικός και σκηνογράφος. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και σε θέατρα στην Ελλάδα. Εργάστηκε ως καθηγήτρια στο μάθημα των εικαστικών και στις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης. Το βιβλίο Λέξεις που δεν έζησε… (Αρμός, 2023) είναι το πρώτο έργο της που εκδίδεται.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια