Χαράλαμπος Πετράς: Η Τέχνη των Στόχων – Θεωρία και Αρχιτεκτονική της Επιδίωξης Ένας εσωτερικός διάλογος προσωπικής ανάπτυξης, ηγεσίας και επικράτησης


Συγγραφέας: Χαράλαμπος Πετράς
Σελίδες: 242
Εκδόσεις: iWrite
ISBN: 978-960-627-427-5


Για σένα που θέλεις οι στόχοι σου να επιτυγχάνονται. Το απόλυτο βιβλίο επίτευξης στόχων από τον Διευθυντή & Ιδρυτή του Athens Coaching Institute

Είναι τόσο φυσικό να έχουµε στόχους που δεν γίνεται να µην έχουµε. Είµαστε γεννηµένοι στοχοπροσηλωµένοι. Με στόχους επιβιώνουµε, κινητοποιούµε οµάδες, λαµβάνουµε αποφάσεις, ανατρέπουµε δεδοµένα και αλλάζουµε ζωή. Κάποιοι από αυτούς είναι συνειδητοί κι άλλοι ασυνείδητοι, λειτουργούν σιωπηρά, κρυµµένοι σε επιθυµίες, αποφυγές και φόβους. Οι µεγάλοι στόχοι µας είναι το προϊόν της άρνησής µας να δεχτούµε το ανεπιθύµητο ως οριστικό. Υπό αυτή την έννοια, η επίτευξή τους είναι µια γενναία πράξη.
Αν και πρόκειται για µια βιολογικά προσδιορισµένη ικανότητα, δεν τα καταφέρνουν όλοι το ίδιο. Το επιδιώκειν εστί τέχνη, υψηλή και δύσκολη. Για να κατακτηθεί, απαιτεί ταλέντο, συστηµατική εξάσκηση, θυσίες και προσωπική υπέρβαση. Εκείνο που ξεχωρίζει τον αρχάριο από τον βιρτουόζο δεν είναι τόσο η τεχνική του, αλλά η πειθαρχία, ο αυτοέλεγχος, η καλή σκέψη που επέδειξε και το κόστος που ανέλαβε για να αγγίζει το επίπεδο της µαεστρίας. Η τέχνη των στόχων είναι η τέχνη της ζωής, συνυφασµένη µε τη µάθηση, την ανάπτυξη, την ωρίµανση.
Στην πραγµατικότητα, το βιβλίο αυτό είναι ένας χάρτης, µε τον οποίο σας προσκαλώ στην άλλη πλευρά, πέρα από τον κόσµο της ύλης, της επιτυχίας, της ευκολίας, του εφικτού και του µετρήσιµου. Εκεί που θα γνωρίσουµε τα καλά κρυµµένα µυστικά των στόχων και της τέχνης τους.

Πώς αντιµετωπίζονται σωστά οι δυσκολίες; Ποια είναι η καλύτερη στρατηγική για να φτάσουµε στην επιτυχία; Οι µεγάλοι στόχοι της ζωής ως µια ευκαιρία για ωρίµανση, απόκτηση ικανοτήτων, εξέλιξη και ένας τρόπος να κάνουµε τον χρόνο τον καλύτερό µας σύµµαχο.


Ο Χαράλαµπος Πετράς είναι Executive Coach, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής, Ιδρυτής & Διευθυντής του Athens Coaching Institute.
Σπούδασε Ψυχολογία, Ανθρωπολογία και Ιστορία σε προπτυχιακό και µεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει εκπαιδευτεί στο Coaching, τη Συστηµική Συµβουλευτική & Ψυχοθεραπεία, τη Θεραπεία Ψυχικού Τραύµατος µε τη µέθοδο EMDR, την Εκπαίδευση Ενηλίκων και στη χρήση του Πολυφασικού Ερωτηµατολογίου Προσωπικότητας MMPI II. Έχει διατελέσει συνεργάτης της Ψυχιατρικής Κλινικής του 414 Στρατιωτικού Νοσοκοµείου, του Εθνικού Ιδρύµατος Ερευνών και έχει επιτελέσει διετή επιτόπια ανθρωπολογική έρευνα σε δοµή ψυχικής υγείας.
Από το 2009 ίδρυσε και διευθύνει το Athens Coaching Institute. Σχεδιάζει πιστοποιηµένα προγράµµατα επαγγελµατικής κατάρτισης στο Coaching & Mentoring. Σχεδιάζει και εποπτεύει tailored-made προγράµµατα ενδο-επιχειρησιακής εκπαίδευσης στο Managerial Coaching. Παρέχει συνεδρίες Executive Coaching σε στελέχη, ηγέτες και συνεδρίες εποπτείας σε επαγγελµατίες. Μέχρι σήµερα έχει συνεργαστεί µε πολυεθνικές επιχειρήσεις, µεγάλους οργανισµούς και υπηρεσίες.
Είναι επιστηµονικός συνεργάτης του Μη Κυβερνητικού Οργανισµού «Οµπρέλα» και συµµετέχει στο κίνηµα «I Care for my Brain» µε σκοπό την αφύπνιση των πολιτών σε ζητήµατα ψυχικής υγείας και βελτίωσης της ποιότητας ζωής. Είναι µέλος του International Society for Coaching Psychology, του American Anthropological Association, του European Mentoring & Coaching Council και του Association for Coaching.

Το βιβλίο του η «Η Τέχνη του Coaching, Εισαγωγή στη Θεωρία & Πρακτική της Coaching Ψυχολογίας», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια