Βερόνικα Αποστόλου-Παμπουκίδη: Η μικρή νεράιδα με το σπασμένο φτερό


Συγγραφέας: Βερόνικα Αποστόλου-Παμπουκίδη
ISBN: 978-960-658-210-3
Έκδοση: 1η
Έτος έκδοσης: 2023
Αριθμός σελίδων: 36
Εικονογράφηση: Ελευθερία Πρωτόγερου
Προτεινόμενη ηλικία: Βιβλία για παιδιά πρώτων σχολικών ετών (5-7 ετών)
Εκδόσεις: Φυλάτος


Η νεράιδα του παραμυθιού ζει σε ένα μικρό χωριό. Χάνοντας το ένα της φτερό αναγκάζεται να απομακρυνθεί. Δεν μπορούσαν να τη δεχτούν οι συγχωριανοί της όπως ήταν, με ένα φτερό. Περιπλανήθηκε στο άγριο δάσος, όπου και συναντήθηκε με ζώα που την περιγελούσαν, όμως στο τέλος συνάντησε έναν ξυλοκόπο. Άραγε θα λυτρωθεί; Οι κάτοικοι του χωριού θα καταλάβουν τελικά ότι δεν μπορούμε να είμαστε όλοι ίδιοι και όμοιοι; Θα καταφέρει η μικρή Φερενίκη να ξαναβρεί το χαμόγελό της και να γυρίσει στο χωριό της; Γιατί αν όλοι καταλάβουμε και δεχτούμε ότι δε χρειάζεται να είμαστε όλοι ίδιοι και όμοιοι, τότε ο κόσμος θα γίνει πιο όμορφος και δίκαιος. Ένας ύμνος στη διαφορετικότητα, ένα πανέμορφο ταξίδι που μας διδάσκει πως το διαφορετικό δεν είναι απαραίτητα άσχημο. Μπορεί να είναι όμορφο, συναρπαστικό και γιατί όχι, μαγικό!


Γεννηµένη στις 30 Μαΐου 1989 και µε καταγωγή από την Καστοριά η Βερόνικα Αποστόλου – Παµπουκίδη, είναι παντρεµένη µε τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Βασίλειο Παµπουκίδη και έχουν µία κόρη.
Είναι πτυχιούχος του τµήµατος Βαλκανικών Σπουδών Φλώρινας, µεταπτυχιακός Κοινωνικών Επιστηµών του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας και πτυχιούχος της Νοµικής Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης. Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου ατόµων µε σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριάς.
Εκλεγµένο µέλος στην Πανελλήνια Οµοσπονδία ατόµων µε σκλήρυνση κατά πλάκας.
Βραβευµένη από την UNESCO για το µήνυµα ζωής που µεταφέρει µέσω του πολιτισµού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια