Ειρήνη Τσαχουρίδη: Το Κλειδί της Αποδοχής Μαθαίνοντας να αλλάζουμε τους βαθύτερους φόβους μας σε ελευθερία



Συγγραφέας: Ειρήνη Τσαχουρίδη
Σελίδες: 80
Εκδόσεις: iWrite
ISBN: 978-960-627-432-9


Μετατρέποντας τον φόβο σε ελευθερία μέσα από την αποδοχή και τις αξίες της θετικής ψυχολογίας!

Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται το ταξίδι του ανθρώπου στο άγνωστο. Αν το καλοσκεφτούμε, αυτό το άγνωστο είναι που φοβόμαστε όσο τίποτα. Γι’ αυτό στήνουμε τη ζωή μας γύρω από βεβαιότητες, προσδοκίες και κουτάκια που δύσκολα επιβεβαιώνονται. Αντί να αποφύγουμε τον πόνο, τελικά τον βιώνουμε ακόμα περισσότερο, δίχως μάλιστα να τον αποδεχόμαστε. Τέτοια οξύμωρα της ανθρώπινης φύσης πραγματεύεται αυτό το βιβλίο, χρησιμοποιώντας σύμβολα, αφηγήσεις και εικόνες.
Ο πόνος, η ροή, ο φόβος του θανάτου, οι σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους, τα όρια που βάζουμε, ο εγωισμός μας, η συγχώρεση του εαυτού μας και αυτό που υπάρχει πίσω από αυτά. Αυτό το άγνωστο, κάτι που προσπαθούμε να ξορκίσουμε και τελικά μας στοιχειώνει τη ζωή.
Το βιβλίο αυτό αποτελείται από εφτά αυτοτελείς ιστορίες που πραγματεύονται τα ανωτέρω ζητήματα, αλλά και από μία ιστορία μεγαλύτερης έκτασης που αποτελεί ένα βαθύ εσωτερικό, θεραπευτικό και υπαρξιακό ταξίδι.
Το ποτάμι της ζωής, Το δώρο του Σκοπού, Ο φάρος που δεν του άναβε κανείς το φως, Η πέτρα της συγχώρεσης, Η αιμορραγία της προσφοράς, Η πεταλούδα της αιωνιότητας και Η περιπλάνηση του Οδυσσέα στα παράθυρα του χρόνου, αποτελούν τις εφτά αυτοτελείς ιστορίες που θίγουν βαθιά ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης, κάνοντας τον αναγνώστη συνοδοιπόρο σε ένα ταξίδι όπου φωτίζονται εσωτερικά σκοτάδια μέσα από το φως της επίγνωσης.
Το ταξίδι της Αρετής στο άγνωστο αποτελεί την ιστορία μεγαλύτερης έκτασης που κλείνει αυτό το ταξίδι. Η ιστορία αυτή θίγει, μεταξύ άλλων, το μυστήριο της ανθρώπινης σύνδεσης, της αλληλεπίδρασης των δύο φύλων και τα εσωτερικά μας δεσμά που μπορούν να μας καταδικάσουν σε φαύλους κύκλους, μέσω των οποίων εκφυλίζουμε το μυστήριο της ένωσής μας με τους άλλους αντί να το ανυψώνουμε.

Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί από κάθε άνθρωπο που επιθυµεί να κάνει ένα ταξίδι στο άγνωστο, µέσα από το οποίο θα γνωρίσει καλύτερα και θα αποδεχτεί την ύπαρξή του, καθώς επίσης θα καταλάβει καλύτερα τις εσωτερικές του αντιφάσεις. Επίσης, το βιβλίο αυτό µπορεί να αποτελέσει πολύτιµο εργαλείο για ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγους και coaches που χρησιµοποιούν αφηγηµατικές προσεγγίσεις.



Η Ειρήνη Τσαχουρίδη είναι Διδάκτωρ Οργανωσιακής Συµπεριφοράς του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών µε ειδίκευση στην Θετική Οργανωσιακή Προσέγγιση.

Από το 2016 η Ειρήνη ασχολείται µε την ακαδηµαϊκή διδασκαλία, έρευνα και συγγραφή. Η διδασκαλία µαθηµάτων αποτελεί για εκείνη µέρος του υπαρξιακού της ταξιδιού και µία εµπειρία ενσυνειδητότητας, είτε πρόκειται για την διδασκαλία Θετικής Ψυχολογίας και Διαπολιτισµικής Επικοινωνίας είτε πρόκειται για την Μεθοδολογία Έρευνας. Έρευνές της έχουν δηµοσιευθεί σε έγκριτα διεθνή επιστηµονικά περιοδικά και συλλογικούς τόµους και έχουν παρουσιαστεί στα µεγαλύτερα παγκόσµια συνέδρια του ακαδηµαϊκού της κλάδου.

Εκτός όµως από την ακαδηµαϊκή της ενασχόληση, η Ειρήνη ασχολείται µε την Γιουνγκιανή Θεραπεία µέσω Τεχνών, την Ενσυνειδητότητα, την Αυτογνωσία και το Coaching, θέλοντας να µοιραστεί το όραµα της Εσωτερικής Ανάπτυξης µε ένα όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό (https://positiveyou.gr/). Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, προέκυψε και η συγγραφή βιβλίων που µέσα από συµβολικές ιστορίες και αφηγήσεις µπορούν να βοηθήσουν τους αναγνώστες στο µονοπάτι της εσωτερικής τους ανάπτυξης. Τα δύο πρώτα της βιβλία («Ιστορίες από ένα µαγικό βασίλειο» και «Η µαγεία των Χριστουγέννων (και όχι µόνο) είναι… στα χέρια σου»), αποτελούν βιβλία αυτοβελτίωσης για παιδιά. Το τρίτο της βιβλίο (Συµβολικές ιστορίες από το ταξίδι µου στο εγώ είµαι) αποτελεί καρπό εσωτερικής αναζήτησης και είναι ένα βιβλίο αυτογνωσίας, ενώ το τέταρτο βιβλίο της (Από το βύθισµα στην απογείωση) αποτελεί ένα βιβλίο αφιερωµένο στην πρακτική εφαρµογή της Θετικής Ψυχολογίας και στο χτίσιµο της Ανθεκτικότητας.
«Το Κλειδί της Αποδοχής» αποτελεί το πέµπτο της βιβλίο. Είναι ένα βιβλίο εσωτερικής αναζήτησης που πραγµατεύεται βαθιά υπαρξιακά ζητήµατα του ανθρώπου όπως είναι ο πόνος, ο σκοπός της ζωής, οι σχέσεις µας µε τους άλλους, η ζωή και ο θάνατος. Ένα βιβλίο που αντί να δίνει απαντήσεις και να χτίζει «ψευδαισθησιακές» βεβαιότητες και προσδοκίες, κάνει τον αναγνώστη συνοδοιπόρο σε ένα υπαρξιακό ταξίδι στο άγνωστο της ανθρώπινης ύπαρξης, χρησιµοποιώντας εικόνες, σύµβολα και αφηγήσεις, αποδοµώντας βεβαιότητες και φωτίζοντας σκοτάδια…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια