Χαιρετισμός Κυριάκου Μαριδάκη στην παρουσίαση βιβλίου της κ. Wanda Pitsiladi -Chuard


Παρουσία επιστημόνων, ακαδημαϊκών, ανθρώπων της τέχνης, της Λογοτεχνίας, της ποίησης, πρεσβευτών και προσωπικοτήτων ο Οικουμενικός Έλληνας , Εθνικός Προέδρος και Πρέσβης Καλής θελήσεως του National Ambassador Club στην Ελλάδα Κυριάκος Μαριδάκης απεύθυνε ένα πολύ θερμό και συγκινητικό χαιρετισμό, συμμετέχοντας στην παρουσίαση ενός νέου βιβλίου από την διάσημη στην Ευρώπη Ελληνίδα συγγραφέα κα Βενετία Wanda Chuard, γεννημένη στην όμορφη Λέσβο μας, από την γνωστή οικογένεια Πιτσιλαδή και αδελφή του γνωστού Έλληνα μουσικοσυνθέτη της ελαφράς και λαϊκής μουσικής Βαγγέλη Πιτσιλαδή.

Την Βενετία Wanda Chuard όπως ανέφερε ο  κ. Κυριάκος Μαριδάκης την γνώρισε πριν λίγους μήνες σε μια λαμπερή εκδήλωση στην Αθήνα ως Εθνικός πρόεδρος και Πρέσβης καλής θελήσεως του International Ambassador Club, εκτιμώντας και αναγνωρίζοντας τις διεθνείς του δράσεις για την Ελλάδα και το πολιτισμό, αφιερώνοντας ένα από τα βιβλία της που παρουσιάστηκε  στις 9 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Athens Plaza "Παράφοροι έρωτες" 

Η κ. Wanda Pitsiladi Chuard μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Δημοσιογραφία, Δημόσιες και Κοινωνικές Σχέσεις ενώ στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου σπούδασε Συμβουλευτική Ψυχολογία.


Εν συνεχεία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης σπούδασε Ψυχολογία και Επιστήμες της Εκπαίδευσης. Παντρεύτηκε Ελβετό και απέκτησε δύο παιδιά.
Ζει μόνιμα στην Γενεύη όπου εργάστηκε ιδιωτικά κάνοντας Συμβουλευτική Ανθρωπίνων Σχέσεων.
Είναι ενεργό μέλος πολλών συλλόγων, φιλανθρωπικών, πολιτισμικών, κοινωνικών καθώς και λογοτεχνικών.
Είναι μέλος του συμβουλίου της ’’Ελβετικής Επιτροπής για την Επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα”.


Εκπρόσωπος στην Ελβετία των “Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca”, τα οποία δίνονται κάθε χρόνο στο Βατικανό της Ρώμης.
Πρέσβειρα στην Ελβετία του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών και Μελετών “Ιωάννης Καποδίστριας”.
Μέλος της “Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών”.
Το 2015 βραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρία Μεταφραστών Λογοτεχνίας, με το ΧΡΥΣΟ Μετάλλιο για την συμβολή της στην διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό.
Από το 1996 είναι Υπεύθυνη-Συντονίστρια-Οργανώτρια του Ελληνικού “Λογοτεχνικού Κύκλου Βιβλιόφιλων Γενεύης”.
Είναι Ελληνίδα της Διασποράς όπου με το έργο της, την συνεχή φροντίδα της για τα Ελληνικά Γράμματα και την Λογοτεχνία προσπαθεί να τιμά την χώρα της στο εξωτερικό.
Το πάθος της για την ζωή και τον άνθρωπο την οδήγησαν στην συγγραφή ποιημάτων και στίχων από νεαρή ηλικία.
Η μελέτη και η ανάλυση του ψυχικού κόσμου των ανθρώπων, την παθιάζει από πάντα και αυτό αποτυπώνεται στα πέντε μεγάλα βιβλία της-μυθιστορήματα.
Οι φωτογραφίες χθεσινές είναι από την παρουσίαση του τελευταίου της βιβλίου «Παράφορες σχέσεις»…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια