Γιάννης Κ. Ιωάννου: Σαν ψάθινο χαλί | Νέο album


Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε το τρίτο μέρος, καθώς και την ολοκλήρωση του μουσικού κύκλου «Μικρά Ερωτικά», με τον επί μέρους τίτλο «Σαν ψάθινο χαλί».

Το φθινόπωρο του 2021, κατά της διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, με καραντίνες και λοιπούς περιορισμούς, η Κατερίνα Παπαδημητρίου, προσπαθώντας να βρει διέξοδο για τα όνειρα και τις τραγουδιστικές της ανησυχίες, σκέφτηκε να δοκιμάσει να ενώσει δυο «καλώδια» που σίγουρα είχαν ρεύμα, μήπως και δημιουργηθεί σπινθήρας… Το ένα καλώδιο ήταν ο φίλος της, έμπειρος μουσικός Γιάννης Κ. Ιωάννου που «διαρκώς παίζει», ενώ το άλλο ήταν η εξαδέλφη της ποιήτρια, Αιμιλία Πανταζή. Δυο πρόσωπα που δεν γνωρίζονταν και που δεν είχαν ποτέ συναντηθεί ως τότε.

Η ένωση δεν δημιούργησε σπινθήρα, αλλά φωτιά! Η συνέχεια του πειράματος ονομάστηκε «Μικρά Ερωτικά» και ίσως σας είναι γνωστή. Αν όχι, διαβάστε σχετικά παρακάτω τη μικρή, δική τους ιστορία:

  • Μέρος III: ΣΑΝ ΨΑΘΙΝΟ ΧΑΛΙ Κυκλοφορία: 07 – 12 – 2023

1. Σαν νερό κυλά η ζωή (Κατερίνα Παπαδημητρίου)
2. Λόγια μαλαματένια (Κατερίνα Παπαδημητρίου)
3. Σαν ψάθινο χαλί (Γιάννης Κ. Ιωάννου, Κατερίνα Παπαδημητρίου)
4. Στα γαλανά τα μάτια σου (Γιάννης Κ. Ιωάννου, Κατερίνα Παπαδημητρίου)
5. Του Δεκέμβρη η θλίψη (Γιάννης Κ. Ιωάννου)

  • Μέρος II: ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΕΡΩΤΕΣ Κυκλοφορία: 30 – 11 – 2022

1. Είναι κάτι έρωτες (Κατερίνα Παπαδημητρίου, Γιάννης Κ. Ιωάννου)
2. Λάθη που έμοιαζαν σωστά (Κατερίνα Παπαδημητρίου, Γιάννης Κ. Ιωάννου)
3. Φουντώνει ο πόθος μας ξανά (Γιάννης Κ. Ιωάννου)
4. Κύκλους κάνει η ζωή (Κατερίνα Παπαδημητρίου)

  • Μέρος I:ΝΕΡΑΪΔΕΣ Κυκλοφορία: 04 – 05 – 2022

1. Νεράιδες (Κατερίνα Παπαδημητρίου, Γιάννης Κ. Ιωάννου)
2. Βαλσάκι (Κατερίνα Παπαδημητρίου, Γιάννης Κ. Ιωάννου)
3. Αν ήσουν (Κατερίνα Παπαδημητρίου)
4. Όνειρα μετανάστες (Γιάννης Κ. Ιωάννου)

Τα 12 τραγούδια κυκλοφόρησαν μόνο ψηφιακά, σε 3 τετράδες, προκειμένου να έχουν τον χρόνο να ανασάνουν και να γίνουν γνωστότερα, αντί να κυκλοφορούσαν όλα μαζί. Έτσι, κυκλοφόρησαν τα παραπάνω EP (extended play), με το τελευταίο χρονολογικά και πιο πρόσφατο, να περιέχει και το έξτρα τραγούδι δώρο (bonus track) «Σαν νερό κυλά η ζωή».

Ένα τραγούδι που έχει διαγράψει τη δική του πορεία με τη φωνή του Γιάννη Κ. Ιωάννου από την Άνοιξη του 2022 και σήμερα έρχεται με την ερμηνεία της Κατερίνας Παπαδημητρίου και νέα ενορχήστρωση από τον συνθέτη να ξεκινήσει μια «νέα ζωή».

Όλα τα έργα τα βρίσκετε στο προσωπικό προφίλ του Γιάννη Κ. Ιωάννου στο Spotify https://open.spotify.com/artist/6k1TFJWflNzZIXqc1UtFmk

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια