Εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «εστία-ΖΩ» του εικαστικού Φώτη Δανάλη στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών στο Ιλίου Μέλαθρον

 


Άνθρωποι της τέχνης τίμησαν την τέχνη με την παρουσία τους στα

 Εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης

«εστία-ΖΩ»

του εικαστικού Φώτη Δανάλη

στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών στο Ιλίου Μέλαθρον

 

Με την παρουσία πολλών επώνυμων του χώρου της τέχνης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «εστία-ΖΩ» του εικαστικού Φώτη Δανάλη, στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών στο Ιλίου Μέλαθρον.

Τα έργα του εικαστικού, εντυπωσίασαν τους καλεσμένους, τόσο για την τεχνική τους και την θεματολογία τους όσο και για την σύνδεσή τους με τον χώρο του Μουσείου που θα τα φιλοξενήσει έως και το τέλος Μαρτίου.

Οι καλεσμένοι μεταξύ άλλων ο Δρ. Γεώργιος Κακαβάς Γενικός Διευθυντής Σύγχρονου Πολιτισμούς στο Υπουργείο Πολιτισμού, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Νομισματικού Μουσείου κ. Αναστασία Ράμμου, ο Χάρης Ρώμας, η Γωγώ Ατζολετάκη, η Γεωργία Ζώη, ο Κώστας Νταλιάνης, η Εβίτα Παπασπύρου, η Μαίρη Ραζή, η Μαρία Ιωαννίδου με τον σύντροφό της Δημήτρη Κρητικό, 

η Νέλλη Γκίνη, η Λόλα Νταιφά, ο Πάνος Αμαραντίδης, ο Μέμος Μπεγνής, η Μαρία Παπαλάμπρου, η Αθηνά Τρανούλη, η Αγγελική Λυμπεροπούλου, η Στέλλα Παπαδοπούλου, ο Ευάγγελος Τσιρώνης, ο Νίκος Ελευθερίου, ο Αλέξης Καρατζάς, ο Τάσος Δερτιλής, η Σάγια Τσαουσίδου, ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, ο Γιάννης Χανιώτης, ο Χρήστος Γιακουμόπουλος, ο Γιώργος Μεστούσης, η σύζυγος του εικαστικού Αλίκη Δανάλη και ο γιός τους Σίμος Δανάλης, συνεχάρησαν τον Φώτη Δανάλη για τα έργα που παρουσίασε και απόλαυσαν τo Sparkling white wine SOLITAIRE" του Nico Lazaridi  και τα εδέσματα της εταιρείας «Κεντρικοί Δρόμοι Α.Ε.», σε μια ιδιαίτερα εορταστική και γεμάτη σεβασμό και αγάπη βραδιά.

Τα έργα τέχνης τοποθετημένα στις μαρμάρινες εστίες του Ιλίου Μελάθρου αποτυπώνουν τους εξεικονισμένους στοχασμούς του καλλιτέχνη, ο οποίος χρησιμοποιεί λάδια και μικτά υλικά, επιδιώκοντας ευρηματικές χρωματικές και υφολογικές αντιθέσεις. Μέσα από τις αφαιρετικές απεικονίσεις τοπίων και μορφών που πρυτανεύουν στις διακοσμήσεις του Ιλίου Μελάθρου και στα εκθέματα που αυτό φιλοξενεί, παρουσιάζεται μία διαδικασία εσωτερικοποίησης των σκέψεων και των εξωτερικών ερεθισμάτων του καλλιτέχνη, που πρεσβεύει ότι η προσωπική εμπειρία υπερβαίνει κάθε γεωγραφικό πλάτος και μήκος, και δεν εγκλωβίζεται σε συγκεκριμένες μορφές.

Το Γενικό Συντονισμό και την Επιμέλεια της έκθεσης έχει ο διδάκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης, Γεώργιος Κακαβάς, Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου, συνεπικουρούμενος από τον αρχαιολόγο Δρ Δημήτρη Κλουκίνα, τη μουσειολόγο Ελένη Νάκη και τη γραφίστρια Μένη Μπιντέρη. 


Η φωτογράφιση των έργων πραγματοποιήθηκε από το διακεκριμένο φωτογράφο Γεώργιο Μεστούση.

Σύμβουλος επικοινωνίας της έκθεσης είναι η κα Αλίκη Δανάλη (Email: alikidan@hotmail.com).


Η έκθεση «εστία-ΖΩ» θα είναι επισκέψιμη για το κοινό κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας του Μουσείου.

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά εκτός Τρίτης από 08:30 – 15:30  (έως 31 Μαρτίου 2024)

Η προσέλευση των επισκεπτών επιτρέπεται έως και είκοσι (20) λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας του Μουσείου. 

Νομισματικό Μουσείο - Ιλίου Μέλαθρον

Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 12, 10671 Αθήνα

Τηλ: 210-3632057 - Email: nm@culture.gr

www.nummus.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια