Βιβλιοκριτική: "Όσα αφήσαμε πίσω μας" της Lucy Score | Γράφει η Στέλλα Πετρίδου

 


Ημ/νία έκδοσης 7 Δεκ 2023
Θεματική Κατηγορία: Αισθηματικό, Booktok
Είδος: Μυθιστόρημα
Ηλικία: 18+
Σελίδες: 704
Μεταφραστής: ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ISBN: 978-618-01-5296-8
Εκδόσεις: Ψυχογιός


Το μυθιστόρημα «Όσα αφήσαμε πίσω μας» αποτελεί το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της  τριλογίας της Lucy Score με τίτλο «Knockemout» που στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ψυχογιός» σε μετάφραση  Αναστασίας Δεληγιάννη. Το βιβλίο βρίσκεται ήδη στην κατηγορία των best seller στην εφημερίδα New York Times, αλλά και στις λίστες του Amazon. Τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς είναι Τα «Όσα ποτέ δεν ξεπεράσαμε» και «Όσα κρύβουμε από το φως» που επίσης κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».

Τελευταίο αλλά θεαματικά καλύτερο από τα δυο πρώτα βιβλία είναι το «Όσα αφήσαμε πίσω μας», καθώς ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο τη σειρά που καθήλωσε τους αναγνώστες αφήνοντας όμορφα συναισθήματα και πολλά μηνύματα αναφορικά με τη δύναμη της αγάπης, με τις επιπτώσεις της απώλειας στη ζωή του ανθρώπου, με την αποδοχή των αδυναμιών του, με τη σημασία της προσπάθειας σε κάθε του βήμα.  

Οι δυο πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι φαινομενικά αντίθετοι χαρακτήρες. Ο Λούσιαν είναι αρκετά δυνατός, αποφασιστικός για όλα και διεκδικητικός. Κουβαλά εντός του ένα σκοτεινό παρελθόν κακοποιητικής συμπεριφοράς του πατέρα του που προσπαθεί να ξεπεράσει με κάθε τρόπο, κυρίως αποκτώντας κύρος, χρήματα, ασφάλεια και εξουσία. Κι ενώ μοιάζει αντιπαθητικός, απόμακρος, εγωκεντρικός και συναισθηματικά άδειος, στην πραγματικότητα είναι εντελώς το αντίθετο. Δε δείχνει να ιδιαίτερες αδυναμίες στη ζωή του, εκτός από μια, τη Σλόαν, μια αρκετά ευαίσθητη γυναίκα, αρκετά ευάλωτη, η οποία όμως εμφανίζεται ταυτόχρονα και αρκετά δυναμική, εριστική και αυθάδης. Με τη Σλόαν τους δένει ένα κοινό παρελθόν. Ωστόσο, στο παρόν τους η σχέση τους δεν είναι καθόλου φιλική. Υπάρχουν πολλές συγκρούσεις μεταξύ τους, οι οποίες όμως τρέπονται με τον καιρό σε μια βαθιά κι αμοιβαία ερωτική διάθεση. Το τι θα προκύψει στο μέλλον τους κι αν θα εξελιχθεί σε κοινό η όχι αφήνεται στη δική τους κρίση και απόφαση.

Ο αναγνώστης θα αντιληφθεί πόσο πολύ ταιριάζουν οι ήρωες μεταξύ τους και πόσο πολύ συμπληρώνει ο ένας τον άλλον σε όλα. Οι ίδιοι όμως θα το συνειδητοποιήσουν αυτό; Και τι απόφαση θα πάρουν;

Βαθιά συναισθηματικό βιβλίο, ενδιαφέρον και ευκολοδιάβαστο, με αρκετές δόσεις χιούμορ που συγκινεί και παρασύρει τον αναγνώστη στο μυθικό κόσμο της συγγραφέως, έναν κόσμο που εξαιτίας της όμορφης πένας της αποτυπώνεται με αρκετά ρεαλιστικό τρόπο. Ο χαρούμενος επίλογος ικανοποιεί την επιθυμία και την προσδοκία του αναγνώστη από την αρχή της σειράς αυτής για την κατάληξη των ηρώων, με τους οποίους και αναπόφευκτα ταυτίζεται συναισθηματικά.

Συστήνεται ανεπιφύλακτα προς ανάγνωση!


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: 

ΝΕΥΡΩΔΗΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ
Ο Λούσιαν Ρόλινς είναι ένας άντρας που αγωνίζεται να σβήσει τα σημάδια του κακοποιητικού πατέρα του, ενώ προσπαθεί νύχτα μέρα να χτίσει την αυτοκρατορία του. Όσο πιο πολλά χρήματα και πιο πολλή εξουσία αποκτά, τόσο πιο ασφαλής νιώθει.

Η ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΡΙΣΤΙΚΗ ΜΙΚΡΟΣΩΜΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΑΡΙΟΣ

Με τη Σλόαν τον δένουν ένα σκοτεινό μυστικό από το παρελθόν και μια εκρηκτική αμοιβαία αντιπάθεια στο παρόν.

ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΡΩΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ

Η ιστορία τους ωστόσο θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο, καθώς η Σλόαν είναι έτοιμη για οικογένεια, ενώ ο Λούσιαν δεν μπορεί ούτε να διανοηθεί κάτι τέτοιο. Μέχρι τη στιγμή που θα έρθει αντιμέτωπος με την πιθανότητα να τη χάσει, οπότε θα κάνει τα πάντα για να την προστατέψει.


Η ΛΟΥΣΙ ΣΚΟΡ είναι δημοσιογράφος της εφημερίδας Wall Street Journal και συγγραφέας #1 μπεστ σέλερ στο Amazon και στους New York Times. Λατρεύει να γράφει σύγχρονες ρομαντικές κομεντί που εκτυλίσσονται σε μικρές πόλεις και πάντα στο τέλος των βιβλίων της χαρίζει στον αναγνώστη αυτή την όμορφη αίσθηση του «ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα». Τα μυθιστορήματά της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, κάνοντας τους αναγνώστες σε όλον τον κόσμο άλλοτε να κλαίνε και άλλοτε να γελάνε με την καρδιά τους. Ζει στην Πενσιλβάνια με τον σύζυγό της και τη γάτα τους. Όταν δεν περνά τον χρόνο της πλάθοντας σαγηνευτικούς ήρωες και ακαταμάχητες ηρωίδες, η Λούσι ξεκουράζεται, πίνει μεγάλες ποσότητες καφέ και απολαμβάνει να διαβάζει όλα τα ρομαντικά μυθιστορήματα που υπάρχουν στην υφήλιο!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια