Χοροθεατρική παράσταση "ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ" της Χριστίνας Κυριαζίδη στο Θέατρο Φούρνος

[ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ]

Χριστίνα Κυριαζίδη

Μετά από έναν επιτυχημένο κύκλο στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα και έχοντας ταξιδέψει στο ACUD Theater του Βερολίνου, η θεατρική παράσταση [ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ] επιστρέφει στην Αθήνα για 8 μόνο παραστάσεις, στο θέατρο Φούρνος από τις 2 έως τις 24 Μαρτίου.


[ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ] είναι μια χοροθεατρική σκηνική σύνθεση (solo performance) βασισμένη στην ποιητική συλλογή [λάμδα θήτα] της Χριστίνας Κυριαζίδη. Αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας ΚΟΚΚΙΝΟ / ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ / ΣΩΜΑ, μια σύμπραξη της Ελληνίδας ποιήτριας και ερμηνεύτριας Χριστίνας Κυριαζίδη, και του Ισλανδού συνθέτη Smári Gudmundson.

 Η τριλογία αφορά τη ΓΥΝΑΙΚΑ, και εξερευνά όλες τις πτυχές και προβληματικές της γυναικείας υπόστασης και ταυτότητας - αρχέτυπης, οντολογικής, σεξουαλικής, πολιτικής και κοινωνικής. [ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ] πραγματεύεται την πανδημία της λήθης και πως πλήττει την σύγχρονη γυναίκα.


Μέσα από θραύσματα ιστοριών διαφορετικών γυναικών την στιγμή που η μνήμη τις εγκαταλείπει, παρακολουθούμε το χρονικό ενός σιωπηλού θρήνου. Πρόκειται όμως για μια σιωπή θορυβώδη, γεμάτη άλματα μνήμης, από όπου ξεπηδούν φωνές γυναικών: θύματα γυναικοκτονίας, πολιτειακής βίας, προσφυγιάς, εγκατάλειψης. 

Μια σειρά γυναικών συναντιούνται πρόσκαιρα και αποσπασματικά λίγο πριν βυθιστούν στην λήθη. Η παράσταση είναι βασισμένη σε ποίηση και πεζά κείμενα της Χ.Κυριαζίδη με επιπλέον αναφορές στην “Πόλις” του Κ.Καβάφη και την “Ανθρώπινη Φωνή” του J. Cocteau. 


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Τοποθεσία: ΘΕΑΤΡΟ ΦΟΥΡΝΟΣ, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα 11472 

Πρεμιέρα: Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, στις 21.00.
Ημέρες και ώρες παράστασης: 02/03/2024 - 24/03/24, Σάββατο, στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00.
Διάρκεια: 50'
Τιμές εισιτηρίων: 12ευρώ (κανονικό), 10ευρώ (μειωμένο: φοιτητές, άνεργοι ΟΑΕΔ, ΑμΕΑ, συνοδός ΑμΕΑ, άνω των 65)

Ηλεκτρονική Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/tis-lithis/


Επικοινωνία με τον Τύπο για την παράσταση
Elpida Charitou
E.: charitouelpida@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια