ΜπασΑλάν: Στην Ελλάδα ο όρος διασκευή έχει παρεξηγηθεί!


ΜπασΑλάν: Στην Ελλάδα ο όρος διασκευή έχει παρεξηγηθεί! Το να παίξω ένα κομμάτι με διαφορετικά όργανα χωρίς να το πειραξω δεν είναι διασκευή, είναι επανεκτέλεση.


Η Μπασαλάν έδωσαν συνέντευξη στον Άνοιξη 100.7 που συνδυάστηκε και με μια Live εκτέλεση μερικών κομματιών τους…


Μέσα σε άλλα όμορφα και ενδιαφέροντα που ειπώθηκαν, στην ερώτηση των δημοσιογράφων (Αθανασία Ροδίτη & την Άντζελα Γεραλή) του Άνοιξη για την προσέγγιση των Μπασαλάν στα κομμάτια της παράδοσης και τις διασκευές έγινε η εξής τοποθέτηση:


Δημήτρης: Η δικιά μας η προσέγγιση είναι και μία πρόταση. Έχουμε τα σύγχρονα μέσα και πρέπει να προσεγγίσεις τη νεολαία με τα δικά τους μέσα. Μια ηχογράφηση του 1930 για έναν νέο του σήμερα είναι κακής ποιότητας ήχος


Αλεξάνδρα: Αυτό το παθαίνω κι εγώ!


Ανέστης: Γενικά τα τελευταία χρόνια ο κόσμος έχει έρθει πιο κοντά στην παράδοση, αλλά υπάρχει και η εξέλιξη της μουσικής τεχνολογίας και ο ηλεκτρονικός ήχος, και εμείς προσπαθούμε να τα εντάξουμε στον ήχο μας.


Αλεξάνδρα: Γιατί έχουμε όλες τις «υφές» ουσιαστικά.


Δημήτρης: Έχουμε βάλει στην εξίσωση την πραγματική διασκευή. Είναι άλλο να κάνεις επανεκτέλεση και άλλο να πάρεις ένα κομμάτι και να το δεις συνθετικά από την αρχή. Ότι έχω μια μελωδία και ξεκινάμε από κει. Αυτό είναι η έννοια της διασκευής. Στην Ελλάδα ο όρος διασκευή  έχει παρεξηγηθεί! Το να παίξω ένα κομμάτι με διαφορετικά όργανα χωρίς να το πειράξω δεν είναι διασκευή, είναι επανεκτέλεση με άλλη ενορχήστρωση.


Δείτε το απόσπασμα: 

https://youtu.be/b5hKu00j1Yk?si=sYKplnEvwSeHneL5&t=1604


Οι Μπασαλάν: 

Δημήτρης «James» Μπασάνης: Κιθάρα – Loops – Programming

Αλεξάνδρα Ρίζου: Φωνή

Ανέστης Τσιαρτσιανίδης: Βιολί


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια