Βιβή Αποστόλου: Τα ΒήματαΣυγγραφέας: Βιβή Αποστόλου
Εκδόσεις: Λυκόφως
Ετος έκδοσης: 2023
Σελίδες: 168
ISBN: 978-618-5429-96-6


Η Εσμεράλντα, κατά κόσμον Ναέμα, ορφανή από μικρή, μεγαλώνει σε γκέτο του Γιοχάνεσμπουργκ της δεκαετίας του 1990, όπου προσπαθεί να επιβιώσει και να μείνει αμόλυντη από τη σκληρή και βρώμικη καθημερινότητα της φτώχειας και της ζητιανιάς.
Όλα θα αλλάξουν όταν στον δρόμο της βρεθεί ο επιτυχημένος Ολλανδός επιχειρηματίας Σεμπάστιαν Σμιθ. Θαμπωμένος από την ομορφιά της, την περιμαζεύει και της προσφέρει στέγη και φαγητό με αντάλλαγμα τις υπηρεσίες της. Όταν όμως η Ναέμα συνειδητοποιεί ότι ο κύριος Σμιθ δεν αρκείται στις υπηρεσίες του σπιτιού και της οικογένειάς του αλλά θέλει να υπηρετεί και τις προσωπικές του ορέξεις, είναι αργά, καθώς ήδη μεγαλώνει στα σπλάχνα της το προϊόν του βιασμού της. Και τώρα, ο Σμιθ την εκβιάζει. Αν μιλήσει, θα χάσει τον γιο της για πάντα και θα επιστρέψει στο γκέτο.
Η Εσμεράλντα ψάχνει τη δύναμη να σπάσει τα δεσμά της.
Αλλά πρώτα πρέπει να βρει συμμάχους σε ένα περιβάλλον που μοιάζει εχθρικό για εκείνη.

Η Βιβή Αποστόλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ανήσυχο πνεύμα από μικρή όπως καταδεικνύουν και οι σπουδές της σε πολλαπλά αντικείμενα: marketing, management, διαφήμιση, φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο του Καμερίνο και μετέπειτα ιταλική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Θεωρεί τον εαυτό της πολίτη του κόσμου καθώς για πολλά χρόνια εργαζόταν ως ιπτάμενη συνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία και με το κλείσιμό της στον δημόσιο τομέα. Μιλάει δύο γλώσσες, αγγλικά και ιταλικά, και τον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη συγγραφή που αποτελεί τη μεγάλη της αγάπη. Έχει έναν γιο και κατοικεί στο Λαγονήσι.
Το πρώτο της έργο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αέναον ως ebook με τίτλο «Η λύτρωση». Δεύτερη έκδοση ebook με τίτλο «ΕΞΙΛΕΩΣΙΣ» URL: https://www.ebooks4greeks.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια